"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

16 Nisan 2012 Pazartesi

BÖYLE HAYVAN TİCARETİNE KARŞIYIZ!

               Onlar Allah'ın yarattığı güzelliklerden.. Onlar doğanın bir parçası.. Onlar ekosistemin halkası.. Onlar insanların arkadaşı.. Onlar duygulu, narin, ponpon kuyruklu tüy yumağı.. Tavşanların doğadan alınıp, tıkış pıkış küçük kafeslerde, güneş yüzü, gökyüzü görmeden zorla çiftleştirilip, darphane gibi yavru bastırılmasına karşıyız..
              Şöyle bir empati yaparak düşünün bir; sizi ya da ailenizden birini alıyorlar, küçücük bir odaya kapatıyorlar, sonra bir çocuk dünyaya getirilmesi için 9 ayda bir zorla biriyle birlikte olunuyor, yaşadığı şartlar kötü.. Olan sağlıksız çocuk da başka ailelere satılıyor, annenin durumu perişan çünkü her 9 ayda bir çocuk ya da çocuklar doğurmak zorunda, odadan da kaçamıyor, ömrü orada sevgisizlikle çürüyüp gidiyor.. İşte zalim hayvan ticaretinin gerçek yüzü de böyledir.. Ne yapın edin, dostlarınızı barınaklardan sokaklardan edinin.. Ve unutmayın ki, dünya bizim kadar onların da.. Biz yokken onlar vardı..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.