"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

23 Nisan 2012 Pazartesi

TAVŞANLAR VE DEPREM

                      Tavşanlar oldukça hassas ve bir o kadar da sezileri, algıları geniş yaratıklardır. Doğada av pozisyonunda bulunduklarından sürekli tetiktedirler. Bu yüzden depremi de önceden hissedebilme özellikleri vardır. Tabi onlar kuş, kedi, köpek gibi garip ağızlarıyla garip sesler çıkarmazlar ama deprem öncesinde çok huzuzrsuz olurlar, eğer kafestelerse kafeste sürekli hareket edip dönerler, dışardalarsa kuytu köşelere saklanmaya çalışırlar, ayaklarını sertçe yere vurup ses çıkartıp bu tehlike anını bildirirler, suluklarını ve yemek kaplarını ters çevirip dökmeye çalışırlar, böylece ses yaratırlar ve etrafı uyarırlar. Tabi tavşanınızın bunları her yapışında pijama-gecelik sokağa fırlama ya da masa altına cenin pozisyonunda saklanma gibi bir girişimlerde bulunmayın, o zaman Ahmet Mete Işıkara'ya ne gerek var, tavşan besleriz onun yerine de demeyin, çünkü tavşanlar ergenlik dönemleri, stresli depresyon dönemleri gibi belli dönemlerde de bu tip davranışlar sergileyebilir.. Tabi evde beslenen hayvanların, doğadakilerine göre bir süre sonra ön sezilerinin çoğunu kaybettileri bilinir ama yine de normalden çok fazla bu tip davranışlarda bulunuyorsa dikkat etmekte fayda var..
                       Dün Marmara Denizi kaynaklı 5.9 şiddetindeki depremi Tawşi sabaha doğru hissetti ve bu sefer artçı şoklardan değişik olarak ayaklarını yere çok şiddetli ve uzun süre vurarak bizi uyarı, rahatsız oldu. Gerçekten ürkütücüydü bu olay çünkü önceden seziyor ve ardından ne gelecek diye bekliyorsunuz, masanın altına kaçıyorsunuz.. Hele ki Ahmet Mete Işıkara 2014'ta büyük İstanbul depremini beklediğini söyledikten sonra insan daha bir huzursuz oluyor..


RABBITS AND EARTHQUAKE
    Rabbits are very sensitive and so far, intuition, perception large creatures. Continuously present in the trigger position of prey in nature. Therefore, to sense the characteristics of the pre-earthquake there. Of course, they are birds, cats, dogs, before the earthquake, such as a strange but very huzuzrsuz çıkarmazlar strange noises with their mouths are, if you move and rotate continuously kafestelerse cage, try to hide dışardalarsa secluded corners, hit the ground hard on his feet shall moment of sound remove this danger, and catering containers suluklarını reverse try to turn the shed, the sound will create and stimulate around. Of course, slumber-tavşanınızın them each night occurs a fetal position, hiding under the table to the street or a goggle initiatives do not, then what need is there Prof. Ahmet Mete Işıkara, a rabbit instead of nurture do not say, because the rabbits periods of adolescence, periods of stress such as depression, certain exhibit these behaviors at times .. Of course, pet animals, after a while, according to doğadakilerine sezilerinin lost a lot of pre-known, but still a good idea to note that there are normal, there is too much of this type of behavior ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.