"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

5 Nisan 2012 Perşembe

HALİÇ TAVŞAN ADASI REZALETİ


                     İsmi kulağa hoş gelse de altında inanılmaz bir rezalet var.. İstanbul Haliç'te de Eyüp mezarlığının karşısında bir tavşan adası bulunmaktadır, işte hikayesi; yıllar önce adada yaşamın olduğunu kanıtlamak isteyen Eyüp ya da Fatih belediye başkanı (nedense, gelsin kendi otursun, göstersin), bu adaya bir çift tavşan bırakır. Tavşanlar bildiğiniz üzere çok hızlı üreyen canlılar.. 500 tavşan, 1000 tavşan, 2000 tavşan derken adayı tavşan sarmış.. Tabi adada oturan kimse yok sadece biraz ot var, içme suyu bile yok, tavşanlar doğada toprağı en az 30 cm kazıp tünellerde yaşayan hayvanalar ki ada toprağı kalınlığı sadece 15 cm, yani soğuktan donarak ölmeleri, sokak köpeklerinin parçalamaları, tinercilerin dadanmaları kaçınılmaz.. Yiyecekleri birşey de yok.. Civardaki evler sürekli su yüzeyinde tavşan ölüleri görmeye başlamışlar ve tabi kimsenin birşey yuaptığı da yok.. Bunun üzerine Yedikule Hayvan Barınağı gönüllüsü Meral Olcay 2008'de gidip tavşanlara kutulardan hazırladığı yuvaları, su ve yemek kaplarını, yiyecek, su götürüyor, tavşanlar açlıktan etraflarını sarıyor ama onların bir gün değil hergün doyurulmaya, hergün sıcak bir yerde kalmaya ihtiyaçları var.. Zamanla hastalıktan uyuz oluyorlar, kışın donarak ölüyorlar, tavşanına bakamaya insan dışı varlıklar bu ölüm adasına gelip tavşanlarını ölüme terk ediyorlar..  Tek çözüm o tavşanların oradan toplatılıp yaban domuzlarının ve sokak köpeklerinin az olduğu bir yerde doğal ortamlarına geri salınmaları.. Arkadaşımla bir araba dolusu tavşanların yiyebileceği herşeyden alıp doldurup Eyüp İskelesi'ne vardık, ordaki bir kayığa eşyaları yükleyip bindik ve 5 dakika sonra da adaya vardık, kayıkçı yüklerimize yardım edip bizi kıyıda bekledi, etrafa çok bakındık ama ne bir tavşan vardı ne de bir ölüsü veya pisliği.. Kayıkçı onların akşam çıktıklarını söyledi ama yine de bir kısmı olmalıydı, sadece kazlar, kargalar, su kuşları vardı.. Yiyecekleri afiyetle yediler.. Biri tavşanları kötü niyeti üzerine toplamış olabilir, belediye ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne yönlendiriyor ama orası da ilgilenmiyor.. Tavşancıklara ne oldu bilmek istiyoruz!  İşte fotoğraflar aşağıda..


                     (Sounds cool, but there under the name of an incredible disgrace .. Across the Golden Horn in Istanbul Eyup cemetery is a rabbit island, here's the story, many years ago who wanted to prove that life on the island and Fatih mayor of Eyup, or (for some reason, come sit their, show), it leaves the island a couple of rabbits. As you know, very fast breeding rabbits living .. 500 rabbits, rabbits 1000, 2000, saying rabbit rabbit plagues the island .. Of course, only a little grass on the island there is no one sitting, do not even have drinking water, the rabbits living in the tunnels they dig in nature, the soil at least 30 cm thick soil hayvanalar the island is only 15 cm, ie, froze to death to die, stray dogs shredding, tinercilerin dadanmaları inevitable .. The one thing no food .. Nearby houses and began to see the dead rabbits subjected to continuous water surface yuaptığı there is no one thing .. The rabbits on the boxes Yedikule Animal Shelter volunteers prepared to go in 2008 Meral Olcay slots, water and food containers, food, water leads, rabbits, not a day every day from hunger, but their doyurulmaya wrap around them, they need to stay in a warm place every day .. Over time, becoming the disease of scabies in the winter by freezing, dying, came to the island of the dead rabbits rabbits unable to provide care to non-human beings are left to die .. The only solution is less than that of stray dogs and rabbits, wild boars then seized and is released at a location back to the natural environments .. Fill in all, take a car full of my friends and eat the rabbits arrived in Eyup Quay, involvement, and 5 minutes, then boarded a boat to the island came to install objects, boats on the shore waiting for us and help our load, so I looked around but there was neither a rabbit nor a dead or shit .. The boatman said, but still some of them should come out tonight, just geese, crows, there were water birds .. They ate food with pleasure .. With bad intentions may be collected on one of the rabbits, municipal manager of the park and Bagci, but that 's not interested in directing .. We want to know what happened!)



Rotamız Tavşan Adası


Tavşanlara en lezzetli yiyecekler..


Uzaktan Eyüp Tavşan Adası








Adanın dört bir yanına yiyecek dağıtmaya çalışırken

Adadan Eminönü'nün görünüşü..

İris torbaları açarken


Adadaki muhteşem su kaynağı, gelsin de tavşanları adaya bırakan içsin bakalım!



Lahana, havuç, tahıl, ekmek, galetaları her yere dağıtırken..






O gün beni yalnız bırakmayan duyarlı arkadaşım İris ve annesi Birsen Teyze'ye çok teşekkür ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.