"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

11 Nisan 2012 Çarşamba

TAVŞANLARI NASIL TUTMALIYIZ?


TAVŞANLARI NASIL TUTMALIYIZ?

               Tavşanların nasıl tutulacağı konusunda söylenmesi gereken ilk söz "Tavşanlar Kesinlikle Kulaklarından Tutularak Kaldırılmaz" olmalıdır. Böyle bir tutuş şekli tavşanınızın canını yakacağı gibi kulaklarada fazla ağırlık yüklenmesi sebebiyle zarar verecektir. Daha tehlikeli olan nokta ise; canı yanmış ve korkmuş olan bir tavşan kulaklarından tutulurken kaçmaya çalışır ve takla atarsa, bütün vücut ağırlığı boyun üzerine yükleneceği için boyun kırılması sonucu ölüm oluşabilir.
               Tavşanınızı belinden veya göğüs altından tutarak kaldırabilirsiniz. Ancak tavşanınızın kaçmasını istemiyorsanız; tavşanınızı daha fazla sabitleyici bir yönteme ihtiyacınız vardırBunun için; bir elinizle tavşanınızın omuz bölgesinin derisini tuttuktan sonra diğer elinizle tavşanınızın kalça bölgesinin altından kavrayabilirsiniz. Bu sırada tavşanınızın ayaklarınında resimdeki gibi kolunuzun üzerinde olmalarına ve boşta kalmamalarına dikkat etmelisiniz.
               Tabiki tüm bunları yaparken mümkün olduğunca sakin olup tavşanınızı korkutmamakta fayda var. Muhtemelen bir süre sonra tavşanınız sıkılmaya başlayacaktır. Bu durumda fazla ısrarcı olmadan yavaş bir şekilde tavşanınızı yere bırakmakta fayda var.

3 yorum:

  1. ben iki tavşana sahibim yalnız ilk defa tavşan beslediğim için nasıl tutulcaklarını da bilmiyorum.onları arka bacaklarından tutuyorum acaba zarar görürler mi?...kardeşim onlara severken incitiyo ve ben canları acıtır diye şüpeleniyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tavşanlarınızı kucağınıza bir kedi alır gibi almalısınız ama daha dikkatli olmalısınız, onlar çok ama çok narinlerdir. Belleri ve ayakları çok hassastır ve yukarıdan düşünce belleri kırılabilir. Tavşanı belinden kavrayıp iki elinizle kucağınıza alın. Kucağınızda onları sabitlemelisiniz ve ani hareket yapmasınlar diye de sırtlarına sağ elinizle hafifçe bastırın. Arka ayakları çok güçlüdür ve tırnakları uzundur. Tavşanlar kucağa alınmayı pek sevmezler, yakalanmış gibi hissederler. Bu yüzden sizi ayaklarıyla itip, yanlışlıkla tırmalayabilirler. Asla ayaklarından, kulaklarından tutmayın, biryerleri çıkabilir, tavşanlarınız sakat kalabilir. Büyüğü olarak da kardeşinizi uyarın, onların oyuncak olmadığını öğretin, aynısını sana yapsam senin de bir yerin acır gibi şeyler söyleyin ve kardeşinize gerçek hayvan sevgisini aşılayın. Başka sorularınız olursa da mutlaka yine sorun ve özellikle beslenme bölümüne de bakın derim. Tavşanlarınızla mutlu günler.. :)

      Sil
    2. meraba tavşanımı karnından tutabilirmiyim*

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.