"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

15 Nisan 2012 Pazar

TAWŞİ'DEN AMME HİZMETİ

              TAWŞİ'NİN DÜNYASI, tavşan dostlarının tavşanlarını daha iyi yaşatabilmesi için yapılmış bir amme hizmetidir.. Hiçbir kötü amaç güdülmemiştir ve tavşan ticaretine tamamen karşıyızdır.. Hayvanlar mal değil, insanlar gibi Allah'ın yarattığı güzelliklerdendir.. Bloğun amacı ise; daha çok tavşan dostuna ulaşıp, doğru bilgileri ulaştırmaktır.. Bu yüzden Tavşi'nin kendi yazıları dışında bazı site ve bloglardan da yararlanılmıştır, yararlanılan kaynaklar da belirtilmektedir.. İsteyen bu blogtan istediği bilgiyi kullanabilir, amaç da budur..  Herşey daha mutlu ponpon kuyruklar için..
                                                                                                                                   Tawşi
                  

                  

3 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. merhaba yavru bir tavşanın doğada bulunan çimler ve otları yemesi zararlımıdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen gün de benzer bir soru geldi. Yavru tavşan çiğ gıda yememelidir, sindirim sistemi daha gelişmemiştir. Ayrıca satılan yavru tavşanlar annelerinden çok küçük yaşta zalim satıcılarca 3 aylık olmaları beklenmeden ayırıldıkları için küçük yaşta kuru mamaya alıştırılırlar ve siz ona hemen sebze meyve verirseniz hemencecik ishal olurlar. Kuru otları yemesinde sakınca yoktur. Aslında tavşanlar küçükken nasıl beslenmeye alışırlarsa büyüyünce de öyle devam ederler. Asıl sakınca doğadaki otların zehirli olup olmadığıdır, kastım 2 çeşit zehirdir 1) Belediye ve site görevlilerin sineklere karşı sıktıkları zehir 2) Kedi ve köpekleri bile zehirleyen zehirli bitkiler Tavşanınızı doğaya çok dikkatli çıkarmalısınız. Ayrıca etrafta kedi, köpek, araba, küçük çocuk olmamalıdır. Tasma ve kayışı ile çıkarmalısınız. Öğlen saatlerinde asla çıkarmayın, sıcaktan şoka girebilir, başına güneş geçebilir. Güneşin batmasına yakın ve serin saatleri tercih etmelisiniz.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.