"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Nisan 2012 Cuma

TAVŞANLAR VE ÇOCUKLAR





 
 
 




             Dünyadaki tüm çocuklara, en ufak yaşlarından itibaren hayvan sevgisi aşılanmalıdır. Çünkü hayvanları sevmeyen, insanları da sevemez, bir hayvanı öldürenin günün birinde katil olması da olasıdır.. Ailedeki eğitimle beraber okullarda öğretmenler de buna özen gösterip çocukları hayvan beslemeye, dost edinmeye sevketmeliler.. En anlamadığım şey ise artık bakmak istemedikleri dostlarını kendilerinin ya da eşlerinin hamileliğini bahane edip dostunu terkedenlerdir.. O hayvan mı o çocuğun doğmasını engelleyecek.. Bir çocuğunuz için diğer çocuğunuz terk edilir mi?..
             Diğer bir konu da çocukların özellikle tavşanlarla olan iletişimidir.. Sonuçta tavşanlar kedi ve köpeklere nazaran daha narin yaratıklardır ve daha da özenli olmak gerekir.. Bunu çocuğunuza en baştan anlatmalısınız, tavşanı iyi tutmasını, beline ve ayaklarına çok dikkat etmesini, korkutmamasını, sıkıştırmadan sevmesi gerektiğini, yiyecek olarak herşeyi vermemesini, ıslatmamasını güzel bir dille, kıskanmasına sebep olmadan açıklamalısınız..




RABBITS AND CHILDS
    All children in the world, the slightest love of animals should be vaccinated from an early age. Because who does not love animals, love the people, the killer also possible that an animal that killed one day .. Show that teachers in schools with the education their children in the family take care of animal feed, to make friends .. sevketmeliler The thing is I do not understand their own or their partner's friends and they do not want to look at pregnancy no longer an excuse terkedenlerdir and steadfast friend .. Is that animal to prevent the emergence of that child .. One child was abandoned for the other child? ..
    The other issue is communication with children, especially rabbits .. Result rabbits than cats and dogs need to be mindful of the delicate creatures, and more .. You tell your child from the beginning, better to keep the rabbit, to be very careful around his waist and legs, korkutmamasını, compression must be love, not to things as food, ıslatmamasını beautiful language, without causing jealosy explain ..

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.