"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

5 Nisan 2012 Perşembe

TAVŞANINIZA HAVA ALDIRMAK

                  Tavşanınız gün boyu evde kalıyor, güneş yüzü görüyor ama sizin gibi nefes alamıyor, gezemiyor.. O yüzden ona vakit ayırarak arada temiz hava almasını sağlamalısınız.. Kedi veya küçük köpekler için satılan,kemirmesi zor bir vücut tasması ve kayış alarak bu işe başlayabilirsiniz. Bahçeniz varsa zaten sorun yok ama eğer bir parka filan götürecekseniz mutlaka taşıma kabıyla götürün.. Hava ne çok sıcak ne de çok soğuk olsun, ılık olmalı, öğlen vakitleri 12.00-16.00 arası olmamalı ki güneşten etilenmeyin.. Yanınıza suyunu da alın.. Etrafın fazla kalabalık olmamasına, başka kedi ve köpek olmamasına dikkat edin ki tavşinizden olmayın :) Alışık değilse kayışını bırakmayın, kayıp ilanı vermek zorunda kalabilirsiniz  ya da arkada mangal yakan çizgili pijamalı, atletli amcaların sofrasına dürüm olarak görebilirsiniz sonra.. Ot ve yonca dışında birşey yedirtmeyin, zehirlenerek ölebilir.. (Aynı şekilde evdeki çiçeklerden de uzak tutmalısınız.) Son olarak gezinti bitince orada ve sonra da evde mutlaka vücudunu kontrol edin, özellikle karın kımını, kene yapışmasına dikkat etmeliyiz..

Tawşi



                    (Rabbit stays at home all day, but as you face the sun sees not breathe, gezemiyor .. So take the time to him together provide fresh air .. Sold for cats or small dogs, collar and belt body craving for taking a difficult start to this work. If there is no problem but if your garden is already a park or something .. götürecekseniz definitely take transport kabıyla Weather we get too hot nor too cold, be warm, the sun should not be between 12:00 to 16:00 noon etilenmeyin .. Take it with you on the water .. Not too crowded surroundings, make sure that the other cats and dogs that are not familiar tavşinizden belt :) Do not be, you may have to give notice of loss or striped pajamas behind the burning brazier, the athlete can wrap the dinner table after uncles .. Yedirtmeyin something other than grass and clover, poisoned and die .. (Similarly, you must keep away from the house in flowers.) Finally, the navigation must be finished at home there, and then check your body, especially the abdominal others must, ticks have to be careful to stick..)

2 yorum:

  1. benim tavşanım dışarı çıktığında gidiyo ama geri geliyo yanımızdan ayrılmıyo ama ne olur olmaz dıye ben yıne tasmasını takıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de iyi yapıyorsunuz çünkü çok uslu sandığınız bir kedi veya köpek bile aniden değişip tavşanınıza saldırabilir veya tavşanınız bir sesten korkup araba altında kalabilir.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.