"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

8 Haziran 2015 Pazartesi

GÜNÜN DOSTU


- Artık bol bol belgeselimizi verebilirler, koalisyon geliyor :D

4 yorum:

  1. Bunlarda Benim Tavşanlarım :) 1. Resimdekini Alalı En Az 3 Ay Oldu Aldığımda 1 Aylıktı Avuç Içine Sığıyordu Neden Kulakları Tam Olarak İnmedi ? Tavşanlarıma Günde Sınırsız Kuru Ot Ve Akşamları 1 Avuç Yem Veriyorum Doğrumu Yapıyorum Çünkü Sürekli Aç Gibi Beni Görünce Üstüme Saldırıyolar :D Kapıdan Giriyorum Hemen Koşuyolar Üstüme :D Birde Sürekli Yalıyolar Benim Eski Tavşanım Çok Garip Şekilde Öldü :( Eve Geldim Titriyordu Veterinere Götürecektim 2 Defa Bağırdı Gözümün Önünde Öldü :( Nedenini Anlayamadım O gün Saman Vermiştim Yemesi İçin İlk Defa Çok Fazla Yemişti Ondan Olabilir Mi ?
    http://i.hizliresim.com/b5p2Jd.jpg
    http://i.hizliresim.com/PqNok9.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusura bakmayın yolculukta olduğumdan hemen cevap veremedim. Ben hayvan ticaretine karşıyım ama yine de size cevap vereceğim. Boyları yine de küçük sayılır, zaten kulağının biri inmiş diğeri de yakında inecektir. Besleme yanlış çünkü sabah 3/2 çay bardağı pelet yem, gece veya akşam da aynı oranda pelet yem yani günde 2 kez verilmelidir. Doğal olarak aç olduklarından saldırıyorlar. Sınırsız kuru otları, uzun samanları ve temiz suları sürekli önlerinde olmalıdır. Biri dişi biri erkekse erkeği mutlaka kısırlaştırtın. Eski tavşanınız zehirlenmiş olabilir, gazete, boyalı karton, sünger, plastik, deri, kumaş, saksı çiçeği gibi şeyleri kemirebildiklerinden etraftaki bu tarz şeyleri kaldırın, ayrıca o boyalı deri koltuğu da umarım kemirmezler. Manav veya pazardan temiz, çivisiz, boyasız bir sebze meyve kasası alın onu kemirsinler ayrıca internetten tavşanlar için satılan tuz taşı alın ki mineral kazansınlar, sürekli yalamalarının sebebi mineral eksikliğidir. 3 ayda bir de iç parazit iğnesi yaptırın.

      Sil
  2. Birde İsim Bulmama YArdım Edebilirmisiniz :) Tavşanlarıma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nokta ile Virgül, Süt ile Kahve, Arçil ve Şota, Edi ve Büdü, Tanju ile Rıdvan, Lokum ile Kahve, Fıstık ile Lokum, Tahin & Pekmez, Zeki & Metin, Batman & Robin, Maça & Kupa, Tom & Jerry, Hürrem & Sülü, Soda & Limon, Clark & Lois, Aşk & Meşk, Arterix & Oburix, Üzüm & Fındık, Gece & Gündüz, Aşık & Maşuk, Hacivat & Karagöz, Gıcır & Bıcır :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.