"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Haziran 2015 Cumartesi

KOMİSER YARDIMCISI KÖPEK VURDU!!!

+18

Komiser Yardımıcısı karakol bahçesinde köpek vurdu!



İZMİR Çiğli'de Komiser Yardımcısı M.A, ortada hiçbir şey yokken üç yıldır polislerin beslediği köpeği karakolun bahçesinde vurdu. hurriyet.com.tr'nin duyurduğu haber hayvan seveleri ayağa kaldırdı. İzmir Valisi Mustafa Toprak "Canice ateş eden Komiser Yardımcısı'nın insanlık dışı davranışı kabul edilemez. Köpeğe karşı atılan kurşun topluma yapılan bir saldırıdır" dedi.

     Komiser Yardımcısı M.A, yaklaşık 15 gün önce Çiğli Emniyet Müdürlüğü Çiğli Polis Amirliği’nde Grup Amiri olarak göreve başladı. Geçen cuma karakoldaki polislerin 3 yıldır besledikleri iki sokak köpeğinden biri olan Efe’nin bahçeye girmesine sinirlenen M.A önce nöbetçi kulübesindeki görevliye el kol hareketiyle bir şeyler söyledi sonra kapının önünde çalışır halde bekleyen ekip arabasından beylik tabancasını aldı.
KARAKOL BAHÇESİNDE VURDU
Mermiyi namluya süren komiser, silahını sadece 2 metre uzaklıktaki köpeğe doğrultup ateş etti. Yaralanan köpek can havliyle karakol bahçesinden yalpalayarak kaçtı. M.A’da hiçbir şey olmamış gibi ekip arabasına binip uzaklaştı. Hayvanseverler tarafından yakındaki bir veteriner kliniğine kaldırılan Efe’nin durumunun iyi olduğu, merminin ise köpeğin bir kasığından girip kürek kemiğini zedeleyerek öteki kasığından çıktığı belirlendi. 
TABANCASINA EL KONULDU
Olay çevrede oturan vatandaşların 155’e yaptığı ihbar üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuldu. Çiğli Merkez Amirliği’ne olay yeri inceleme ekipleri gönderilerek deliller toplandı. İlçe sınırlarını aşan olayın ardından Komiser Yardımcısı M.A apar topar yıllık izine çıkartıldı, beylik tabancasına ise Cumhuriyet Savcılığı’nın emri ile el kondu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yazdığı tweetler;

1-İzmir'de hayvana canice,silahla ateş eden Kom. Yrd. hakkında, olayın öğrenilmesi üzerine derhal cezai işlem başlatılması talimatı verilmiştir

2-Emniyet görevlisinin insanlık dışı davranışı hiçbir şekilde kabul edilemezdir, gerekli her türlü kanuni cezai işlemler yapılmaktadır.

3- Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır. Silaha el konulmuştur.

4-Hayvana eziyet ve kötü muamele, emniyeti tehlikeye düşürecek şekilde ateş etmek vb konularda adli ve disiplin işlemler yapılmaktadır.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29396264.asp

https://twitter.com/ValiToprak/status/614770549533843456

Tawşi der ki; Şu an tek yürek olduk Tekirdağ ve İzmir'deki şerefsizlerin hapse atılması için dua ediyoruz, adalet istiyoruz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.