"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

24 Haziran 2015 Çarşamba

EVCİL HAYVAN İTHALATI DURDURULMALIDIR!



İspanyol polisi, köpek yavrularının içine sıvılaştırılmış eroin yerleştirerek ABD’ye uyuşturucu sokan Venezuelalı veterineri gözaltına aldı.

ABD tarafından yıllardır aranan 33 yaşındaki Andres Lopez Elorza, İspanya Ulusal Mahkemesi’nin iade kararının ardından, ülkenin kuzeybatısındaki Santa Comba kentinde yakalandı.
Söz konusu veterinerin Kolombiya’daki kliniğine 2005 yılında yapılan baskında, içine 3 kilogram eroin yerleştirilmiş üç köpek yavrusu bulunmuştu.
Bu köpeklerin Amerika’ya evcil hayvan olarak gönderildiği ifade ediliyor.
2013’te uyuşturucu çetesine üye olmak suçundan İspanya’da gözaltına alınan Andres L.E, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.
İzini kaybettirmeye çalışan veterinerin, La Coruna bölgesinin Santa Comba kentinde ne ailesi ne de çocuklarıyla haberleşmeden yaşadığı belirtildi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29362970.asp
Tawşi der ki; Bu yıllardır yapılan bir vicdansızlık, bir katliamdır! Aynısının bu zavallı hayvanlara yapan veterinere yapacaksın ama kapsülü vücudunda sıvıyla etkileşince erisin ve veteriner de zehirlenip ölsün! Ayrıca devletimiz bu yurtdışından getirilerek yapılan evcil hayvan ithalatını durdurmalıdır. Ülkemiz, pet shoplardan parayla alınıp sonra sokaklara ve barınaklara ölüme terkedilen hayvan doludur. Hayvan sahiplenmek istiyorsak önce sokaklardan ve barınaklardan ücretsizce sahiplenmeliyiz ve bir can kurtarmalıyız. Onların hayatı satılık değildir.  Tabi bunu 10.000 TL karşılığında ayı ve geyik vurulmasına izin veren T.C. devletinden istemek saçma!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.