"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

30 Haziran 2015 Salı

MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN BİR FİLM: İYİ BİRİ


































      Türk sinemasında hayvan haklarını dile getiren film sayısı neredeyse yok denecek kadar az. İzlediğimiz bu film Karakız adlı bir köpeğin  saflık derecesinde iyi bir insanın engelli bir köpekle güzel bir yol hikayesi..

İzleyeceğiniz bu  filmde, bir adamın yanında can dostu köpeğiyle yaptığı yolculukta başına gelen komik ve trajikomik hikayeler işleniyor.
Yönetmenin anlattığına göre  Karakız adlı köpeği Mersin'deki bir bakım evinden almışlar .
Karakız Mersin'in bir köyünde tavuklara zarar verdiği gerekçesiyle av tüfeğiyle vurulmuş. Yaralı halde 10 gün sokaklarda dolaştıktan sonra barınağa getirilmiş. Barınakta yapılan ameliyatla arka ayağının biri alınmış. Ekip olarak 500 köpek içinden Karakız'ı seçmişler ve Karakız 1 yıl boyunca yönetmenle yaşamış . Eğitim sırasında hırpalanacağı endişesiyle ona eğitim aldırmak istemedim. Yönetmen Ayhan Sonyürek geçen yaz filmi çektiğini filmi çekerken yanlarında bir köpek eğitmeni olduğunu anlattı.
Karakız'ı eğitmeden sadece oyun oynatarak ve yiyecek vererek istediğimiz hareketleri yaptırmışlar ve filmin kahramanı Karakız film bittikten sonra da yönetmenle yaşamaya devam etti.
Film 19 Haziran 2015 cuma günü  vizyona girdi. Yönetmen Sonyürek , büyük bir duyarlılık göstererek bu filmle ilgili verdiği tüm röportajlarda köpek satın alınmaması ve bakım evlerinden  sahiplenilmesi için mesajlar veriyor , yıllardır anlatılmaya çalışılan pet shop gerçeğinden hayvanların terkedilmesine kadar giden dramatik yolu hem görsel sanatıyla hem de mesajlarıyla veriyor. Bence Jurassic World'un huysuz ve kıtlak sakinlerine bir ara verin ve bu filme de ailece gidin :)

Film şu an İstanbul'da sadece Levent'teki Özdilek Park Cinetime'de oynuyor, normal 12 TL, öğrenci ve öğretmen 11 TL, pazartesi ve çarşamba halk günü 9 TL, BKM Ekspress'in My Bilet 5T indirim kampanyası maalesef 30 Haziran'da bitiyor;

http://www.cinetime.com.tr/sayfa.asp?mdl=film&id=282
Kaynak:http://www.haytap.org/index.php/201506165359/haytap-film-secimi/iyi-biri-mutlaka-desteklenmesi-gereken-bir-film

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.