"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

11 Şubat 2014 Salı

SEÇİM ÖNCESİ ANTİHAYVANSEVER BELEDİYE BAŞKANLARI!




               Siyasileri bir seçim telaşı aldı ki sormayın. 30 Mart'a çok az bir süre kala özellikle büyük illerin belediye başkanları sizce  ne yaptı?


Norm olarak esaret: Yunus parkları, sirkler, hayvanat bahçeleri
            "Çok değil, bundan yaklaşık altı ay önce “Sahibinden ev fiyatına satılık zürafa” manşetleri gazetelerin sayfalarını süslemiş, Ankara Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi’nde barınak sorunu ve hayvan popülasyonunun artması gerekçeleriyle zebradan kaplana kadar onlarca hayvan fiyat listeleriyle birlikte satışa sunulmuştu. Bir yıl önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hayvanat bahçesine kutup ayısı getireceğini açıklamış ve artık doğada görüntülenmesi bile zor olan, nesli tükenmekte olan bir kutup bölgesi hayvanının kurak bozkırdaki olası tutsaklığını bir anda hayatımıza sokmuştu.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un imzasıyla Bodrum’daki yunus gösteri merkezine verilen çalışma ruhsatında işletmenin ana faaliyet konusunun “içkili lokanta”, tali faaliyetinin ise “yunus gösteri merkezi” olması haberlerde yerini bulmuş ama ne ilginçtir ki hukukta bulamamıştı.
Garip bir şekilde bundan birkaç yıl önce, protestolar arasında kendisine “En Hayvansever Başkan” ödülü verilen İBB Başkanı Kadir Topbaş da, belediye olarak sahibi oldukları ve Ruslara birkaç on yıllığına kiraladıkları Eyüp’teki yunus gösteri merkezinin açılışı sırasında, ağzında kırmızı bir topla hazırolda bekleme pozu verdirilen yunuslarla alkışlar arasında kameralara güleç pozlar vermişti. (Öykü Yağcı)"

             Biraz da ben eklemek istiyorum;
                     AKP, 5199 Ölüm Yasası ile kedi ve köpekleri barınaklara tıkıp Avrupa ve Amerika'daki gibi öldürmek istemiş, hayvanseverlerin eylemleri üzerine bu vahşet durdurulmuştu. Peki bu sırada bu sevgili belediye başkanları ne yaptı? Kadir Topbaş ne yaptı? Melih Gökçek ne yaptı? Diğerleri ne yaptı? Cevap; hiçbirşey, sadece sustular, hatta onlar hayvanlar öldürülsün diye barınak adı altında daha geniş ölüm yuvası olan barınaklar yaptılar. Halk Recep Tayyip Erdoğan' a eylemlerde en güzel cevabı vermiştir; "Her eve 3 kedi, her eve 3 köpek!" Ben parti ayırmam, karşımdaki kişi insan olsun, demokrasi hakkımı elimden almasın, ağaç kesip yerine avm yapmak istemesin, dindarım deyip ayakkabı kutularına para zulalamaya göz yummasın, oğlunun inşaat arazilerini tehditle almasını seyretmesin, dindarım deyip hayvanları öldürmeye kalkmasın yeterli.. Bir kere de oyunuzu, tüylü dostlarımızı düşünerek verin!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.