"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

18 Şubat 2014 Salı

HUSKY BULDUM, YUVA ARIYOR!




               Ice ile 1 hafta önce İstinye Devlet Hastanesi önündeki otobüs durağında tanıştım, sevmek için eğildiğimde bana patisini verip tokalaştı, sahipsiz, evsiz, yeni terkedilmiş, tüyleri pırıl pırıl, uzun tüylü, inanılmaz gösterişli bir köpek, safkan ve çok asil. Hep tek dolaşıyor, arada çok yaşlı bir köpekle beraber uyuyor. Genç ve itaat eğitimi var, söylediğim şeyleri tek tek yaptı, ayrıca inanılmaz zeki. Çağırınca hemen geliyor, çok insancıl, yol boyu geçenlere durup patisini verip tokalaşmak istiyor, yemek istiyor, onun için çok üzülüyorum. Bir haftadır takip ediyorum, sabahları bahçemize uğruyor, karnını doyurup gidiyor ama yakında telef olabilir, satıcıların eline düşebilir, araba çarpabilir, gözleri inanılmaz bir buz mavisi olduğu için şimdilik Ice adını verdim. Çok hareketli, açıkçası ben evimde bakmayı düşündüm ama evin içinde kediler ve tavşanlar var, yani Ice daha uygun bir evde daha mutlu olacaktır, ayrıca çok hareketli, çok oyuncu, onu hergün dolaştıracak, enerjisini boşaltacak, ilgilenecek biri olmalıdır. Şu an aşırı bir yağmur var ve o ıslak bir halde sokaklarda dolaşıyor. Ona yuvasını açacak duyarlı bir insan yok mu?  Bu asil güzellik yeter ki bir yuva bulsun.. (Lütfen şehir dışından arayıp köpeği gönderir misiniz demeyin, bu bir canlı, mektup değil! İstanbul içine sahiplendirilmesini istiyoruz, görmek isteyen hastanenin karşısındaki otobüs durağında ve yat limanı çevresinde kendisini görebilir veya önceden ararsanız köpeği size gösterebiliriz.)
İletişim: Özgül Hanım 0555 574 75 25


       İlginiz için çok teşekkür ederiz, Ice hala yuva bulamadı çünkü günde 30'a yakın telefon almaktayız ama en doğru şekilde bakabilecek, birdaha terketmeyecek, tatile çıkarken onu da beraberinde götürecek, evde fazla yalnız bırakmayacak, bırakırsa da evdeki bazı eşyaların, kapıların sıkıntıdan kemirilmesine razı olacak (Hiç yapmıyor ama belli olmaz), evin gerçek bir bireyi gibi davranacak, günlük enerjisini alabilecek, en az 2 kere tuvalete çıkarabilecek (Bahçeli ya da müstakil bir evde daha mutlu olabilir) devamlı egzesiz yaptırabilecek (Bu Husky bir Pointer'den daha hareketli), başına buyruk hareketlerine bazen göz yumacak ama kaçıp kaybolmasına da izin vermeyecek (Husky'ler biraz kedi gibidirler), aşırı sıcaklara karşı koruyacak (yoksa kurdeşen döker), eğer bir gün kurt gibi ulursa (ki sesi bile çıkmıyor, çok uslu) komşular rahatsız olduğunda ev için ondan vazgeçmeyecek, yemek ve veteriner masraflarını karşılayabilecek doğru kişiyi seçmek istiyoruz. Çok uzak yerlerden arayıp köpeği metrobüsle götürmek istediğini söyleyen kişiler oluyor, bu bir kedi ya da süs köpeği değil, büyük boy bir köpek ve maalesef büyük boy köpek besleyenler için araba veya taksi bazen şart oluyor ki taksiler bile köpekleri kabul etmiyor (döşemeleri daha önemli) yani birgün acil bir durum olduğunda ya da bir veterinere filan giderken bu köpeği otobüse, metroya bindiremezsiniz, ülkemiz o kadar modern hale maalesef gelememiştir, hayvan hakları ortadadır. Şu an ciddi olarak isteyen 2 kişi hakkında olumlu düşünüyoruz, yarın kesin kararı verip açıklamayı ve o kişiyi aramayı düşünüyoruz. İstanbul dışına asla verilmeyecektir, bu bir canlıdır, onu bir koli gibi paketleyip yollamamızı isteyenleri de anlamış değilim. Damızlık arayan hayvan tacirleri zaten uzak dursun, hiç üşenmeyip mahkemelerde yorarım. Tek istediğimiz bir daha terkedilip aynı acıyı yaşamaması, güzel bir yuva ve aile bulmasıdır. Teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.