"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

17 Kasım 2015 Salı

KÖPEĞİ NORMAL DOKTOR TEDAVİ EDEMEZ VE UYUTAMAZ!!



Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Devlet Hastanesi’nde ortopedi doktoru Recep Erdoğan, ayağında tümör tespit edilen doktor arkadaşının köpeğini acil servis cerrahi odasında ameliyat etti. Erdoğan, operasyona rağmen birkaç ay yaşayabileceği gerekçesiyle köpeğe ilaç verip hayatına son verdiğini ameliyat fotoğraflarıyla birlikte Facebook’ta paylaştı. Hayvanseverler, köpeğin veteriner müdahalesiyle yaşatılabileceğini söyleyerek tepki gösterdi. Hastane yönetimi de olayla ilgili inceleme başlattı.

Ortopedi doktoru Recep Erdoğan, iddiaya göre doktor arkadaşının ayağında tümör tespit edilen 8 yaşındaki köpeğini ameliyat için hastaneye götürdü. Dr. Recep Erdoğan, acil servis cerrahi odasında köpeği ameliyat etti. Buna rağmen birkaç ay yaşayabileceği gerekçesiyle köpek ilaçla uyutulup hayatına son verildi. Dr. Recep Erdoğan, ameliyat anının fotoğraflarını, köpeğe uyguladığı cerrahi müdahale ve neden hayatına son verdiğiyle ilgili bilgiyi sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştı. Dr. Recep Erdoğan, notunda 3’üncü kez köpek ameliyatı yaptığını, köpeğin hayatına son vermek zorunda kaldıkları için sahibiyle çok üzüldüklerini belirtti.
Facebook’ta köpeğin fotoğrafını gören hayvanseverler duruma tepki gösterdi. Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği Başkanı Hülya Karadağ, köpeğe müdahalenin hastanede değil, tam teşekküllü bir veteriner kliniğinde yapılması gerektiğini belirterek, "Olmaması gereken bir şey yaşanmış. Keşke farklı yerlerde daha iyi bir müdahale yapılabilseydi. Belki onun da yaşama şansı olabilirdi. Normalde donanımlı bir veteriner kliniğinde renkli bir filminin çekilip eğer başlangıcındaysa kemoterapi ile daha sağlıklı ömrünü sürdürebilirdi. Sonuç bizi çok üzdü" dedi.
Doktor Recep Erdoğan, tepkiler üzerine köpekle ilgili fotoğraf ve bilgiyi sayfasından kaldırırken, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Özkan Gün, konuyla ilgili Ereğli Devlet Hastanesi yönetiminin inceleme başlattığını ve inceleme sonucuna göre gerekenin yapılacağını açıkladı.
http://www.hurriyet.com.tr/hastane-acil-servisinde-kopek-ameliyatina-inceleme-40014857
Tawşi der ki; Bu haberin altında yapılan bir yorum zaten benim düşüncelerimi ifade ediyor;
cherry blossom Hayvanlara yapılan ameliyatlarda yaşına,kanına, kilosuna vs...göre narkoz verilir. Bu kadar basit değil. Bi de bunu paylaşmak hangi akla mantığa sığar? Birileri demiş ki "kanserse doğru olanı yapmış" pardon siz kimsiniz ? Kanserli insanları da veterinerler mi uyutsun? Bu nasıl akıl tutulması ya!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.