"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

20 Kasım 2015 Cuma

İMZALA: VİETNAM NOEL'İ KÖPEK KATLİAMIYLA KUTLAMASIN!

+18







Bir imza herşeyi değiştirebilir! Noel hızla yaklaşıyor ve Vietnam Katolikleri bu özel tatile köpek etinden oluşan bir şölen (!) ile hazırlanıyor. Tahminlere göre bu yılki Noel kutlamaları için gerçekleştirilecek köpek eti ticareti zirve yapacak.
Kutsal sayılan bu kutlamalarda sayısız köpek, öğle ve akşam yemeklerinde tabakları süslemek üzere can verecek. Doğum, ölümle kutsanacak. Köpek eti tüketimi Vietnam’da çok yaygın. Özellikle ülkenin kuzey kısmında köpek eti satılan birçok restorana rastlamak mümkün. 
Asya Köpek Koruma İttifakı verilerine göre 2014 yılında Vietnam’da 5 milyona yakın köpek, eti için katledildi. Associated Press’in Ekim 2009’da yayınladığı rapora göre ise Hanoi’de en hızlı büyüyen ekonominin köpek eti ticareti olduğu nitelendirildi. 20 kilogramlık bir köpek etinin yaklaşık 100 dolara –Vietnamlı bir işçinin yaklaşık bir aylık maaşı– alıcı bulması bu ticaretin yaygınlaşmasındaki en büyük rollerden birisi.
Vietnam’da köpek etinin şans getirdiğine inanılıyor. Aynı zamanda erkeklerde libidoyu arttırdığı da düşünülüyor. Soğuk zamanlarda kan akışını hızlandırdığı ve şifa sağladığı da dile getirilenler arasında. Belli ritüeller eşliğinde tüketilen köpek eti, halk arasında iyi bir protein kaynağı olarak nitelendirilerek sıklıkla tüketiliyor. En çok tüketiminse Noel kutlamalarında olduğu belirtiliyor.
Bunun dışında faydalı olduğu düşünülerek Vietnam’da kedi eti de tüketiliyor. Astıma iyi geldiği ve cinsel gücü arttırdığı düşünülmekle beraberkedi eti gizli servis ediliyor, çünkü kedi kesmenin Vietnam’da ağır bir yaptırımı mevcut.
Vietnam’da yenilen köpeklerin yemeğe hazırlanışı da oldukça acımasız yöntemlere sahip. Demir çubuklarla köpeklerin kafalarına vurularak ölmeleri sağlanıyor. Bir köpek can vermek için 10 ila 12 darbeye kadar maruz kalabiliyor. Kafatası kırılan köpekler acılı bir şekilde yaşama gözlerini yumuyor. Boğazları kesilerek veya göğsünden bıçaklanarak da öldürülen köpeklere de rastlamak mümkün. Bunun dışında ise en acımasız yöntem diri diri yakılarak öldürülen köpekler. Bu şekilde tütsülendiği dile getiriliyor.
Dünyanın her yerinde farklı türden fakat kendi benliklerine sahip canlılar; festivaller, kutlamalar, dini ritüeller ve besin kaynağı amacıyla öldürülüyor ve insan faydası için zorla alıkonuluyor. Canlılar yalnızca öldürülmekle kalmayıp aynı zamanda türlü işkencelere ve acılara da maruz bırakılıyor. Her bir ayrı beden yaşama gözlerini insan tahakkümünde açıp, aynı insan eliyle de kapatıyor.
İnsanın diğer canlılar üzerindeki bu acımasız tutumu, kendi arasındaki şiddet eğilimlerinin asıl kaynağıdır. Diğer türlere yönelttiği şiddet, dönüp, dolaşıp kendine uzanıyor. Huzur ve mutluluktan söz ediyorsak, devrime tabaklarımızdan başlamak, adımların en vicdani olanı olacaktır. 
Tawşi der ki:  Gerçekten bıktım artık, Allah belalarını versin, ne olur imzalayın diyorum, link aşağıda;
https://www.change.org/p/vietnam-noel-i-k%C3%B6pek-katliam%C4%B1yla-kutlamas%C4%B1n?utm_source=action_alert&utm_medium=email&utm_campaign=444622&alert_id=MyYlKcVAqo_cCew4AoMO%2F0aegEc7LNp4uIK2zg0v%2BfyKwbwB8Q77K0%3D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.