"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

28 Kasım 2015 Cumartesi

BİR KÖPEĞİN VEFASI



Rus köpek Shavi’ye çarpan sürücü onu ölümle baş başa bırakıp kaçtı. Daha sonra Shavi, Nina isimli bir kadın tarafından kurtarıldı. Nina onu tedavi ettirdi hatta ona sıcak bir yuva buldu. Fakat daha sonra Shavi, Nina'yı çok şaşırtan bir şey yaptı...

Ama Shavi yeni evinden kaçtı ve sırf kurtarıcı meleği Nina’nın yanında olmak için tam 320 kilometre yol yürüdü!
Geçen sene Rusya’nın çetin kışında kendisine çarpan araba yüzünden sokakta tek başına mücadele veren Shavi’nin kaza sonucu iki bacağı da kırılmış ve vücudu yara bere içindeydi. Neredeyse ölecekken iki kişi onu buldu. Bir veterinere götürdü ve sahiplendirdi.
İşte o iki kişiden biri de Nina’ydı. Shavi, ameliyattan sonra gözünü açtığında ilk Nina’yı gördü ve sanki ona şükran duyar gibi elini yaladı. Daha sonra Shavi’yle ilgilendi ve sonunda ona 320 km uzakta şehir dışında bir ev sahibi buldu.
Shavi yeni evine geleli sadece birkaç gün içinde evden kaçtı. Yeni sahipleri çok paniklediler ama onu bulamadılar. Aradan 2 hafta geçti… Nina yolda yürürken, arkadan bacaklarına bir köpeğin dolandığını fark etti. Bu Shavi’ydi! Nina gözyaşlarını tutamadı. Shavi de Nina’nın kucağına atladı. Nina aralarındaki bu özel sevgiyi şöyle anlatıyor: “Çoğu insan köpeklerin gülüp, ağlayabileceklerinin,  duyguları olduğunun farkına varmazlar. Ya da bu gerçeği görmek istemezler”
http://www.hurriyet.com.tr/kopekten-insanliga-vefa-dersi-40019618

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.