"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

4 Ekim 2014 Cumartesi

ÖLEN KÖPEK ve REHİNE KRİZİ



Dün bunu haberlerde izleyince şok geçirdim. Belki görmüşsünüzdür;

        "Zeytinburnu'nda telef olan sokak köpeğini iş yerinin yakınına gömdüğü gerekçesiyle komşusunu bıçakla rehin alan kişi, polisin çabasıyla ikna edildi. Muammer Aksoy Caddesi'nde lokanta işleten Mehmet Ö, komşusu Şehnaz U'yu telef olan bir köpeği iş yerinin yakınına gömdüğü gerekçesiyle bıçakla rehin aldı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı "müzakere masası"nda görev yapan uzman bir polis de olay yerine gönderildi. Uzman polisin ikna etmeye çalıştığı Mehmet Ö, olayı belediye yetkililerine bildirdiğini ama bir işlem yapılmadığını söyleyerek, köpeğin kaldırılmasını istedi. Belediye ekibinin köpeği bulunduğu yerden kaldırmasıyla, Mehmet Ö, eylemi sonlandırdı. Mehmet Ö, gözaltına alınırken, elinden hafif şekilde yaralanan Şehnaz U. hastaneye kaldırıldı."
      Şaka gibi, yolda bir sokak köpeği ölüyor, bir hayvansever onun öldüğünü görünce insanlık görevi yapıp gömüyor. Ama hanzonun teki ölen sokak köpeğinin cesedini bile rahat bırakmıyor. Ölen ölmüş, boş bir arsaya gömülmüş, nasıl bir psikopat ruh ki buna tahammül edemiyor. Gördüğünüz gibi sokak hayvanlarına ölünce bile rahat yok, dilerim ki, bu adam da öyle bir yerde ölsün ki cesedini kenara atsınlar ve tam gömülmek istenirken engel olunsun.. 
    Diğer ayrıntılara gelirsek, bu kadın belediyenin 153'ünü arayıp sokak hayvanı için hayvan ambulansı isteyebilirdi belki köpek yaşıyor veya kurtarılabilirdi, bunu tam bilmiyorum ama böyle olabilirdi. Ama gerçekten öldüğünü düşünmüş, öyle de olabilir, yaptığı insanlıktır, kedi köpek cesetlerini çöpe atanlar var çünkü, inşallah kendilerinin de cesetleri çöpe atılır.. 
     Adam kadını yaralıyor, bugün bunu yapan yarın başka birini bıçakla öldürebilir. Bu adam asla dışarı salınmamalıdır. Ya o sırada kadının boğazını kesseydi??  Bu kadının psikolojisi bu sapık yüzünden belki ömür boyu bozulmuş olacak! Kim tedavi edecek bu kadını? Maddi manevi tazminat davası açmalıdır şahsen bu psikopat adama!
       Sonra bu köpek nasıl öldü? Büyük ihtimal hızlı giden biri aniden çarptı, köpeğin ölümü mobese kameralarından bulunmalıdır, eğer arabayla yaralama veya başka bir suç varsa o kişi plakasından, yüzünden bulunup cezaya çarptırılmalıdır.
      Ülkemiz işte bu seviyede, kültür seviyesi bu, adam lokanta sahibi ama cehalet diz boyu.. Herşey parada değil, herşey eğitimde biter, hükümet gündemi başörtüsüyle bulandırırken olan böyle sokak köpeklerine ve hayvanseverlere olur.. Bir iyilik yapmaya çalışırken ölümle işte böyle burun buruna gelirsiniz, tıpkı az sonra Beyoğlu'nda başıma gelen gibi..
http://www.ensonhaber.com/zeytinburnunda-kopegini-gomen-kadin-rehin-alindi-2014-10-02.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.