"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

21 Ekim 2014 Salı

DOLANDIRILMAYIN!


     Birçok kişi internet haberlerinde okumuş veya televizyonda izlemiştir. Herşey önce çok sevimli bir maymun, köpek veya kedi ilanı görmenizle başlıyor, takas yapılır veya satılık diyor. Örneğin aynen şöyle (orjinalden alıntıdır) ;

El bebek capuchin maymun















                                          "Merhaba, yeni sevgi dolu evler için bazı bebek güzel capuchin maymunları hazır var.Onlar en iyi sağlık koşulları vardır.Tüm aşı ve veteriner kontrol ve tüm sağlık kağıtları ile gelir.12 hafta yaşlı bebekler bunlar.Ev kaldırdı ve fed.very sürmeli ve diğer ev hayvanları ile birlikte olsun.Onlar üzerinde çocuk bezi ve şişelenmiş beslenir.Lazımlık eğitim görmüş ve çok sosyal ve aşk çocuğu.Hem erkek hem de dişi kullanılabilir ve çok affordable.they büyük arkadaşlık ve oyun arkadaşları vardır."
Jennifer Kallin

         
      İlanda gördüğünüz gibi Türkçe oldukça bozuk, Google Translate çevirisi olduğu beli :) Fotoğraf ise başka bir siteden alınmış, olay ise şöyle işliyor; siz maymun sahibi olacağım diye atlıyorsunuz, aradığınızda gerçekten telefona birisi bile çıkabiliyor ama sizden banka hesabına para yatırmanızı veya cep telefon, pc, televizyon gibi birşey yollamanızı istiyor. Siz de güvenip yaparsanız bir daha bu son görüşmeniz oluyor ve o kişi toz oluyor, yani dolandırılıyorsunuz. Bazen telefonu ilk açtığınızda bile telefon kontörlerinizi hüpleyebiliyorlar, aşmış durumdalar. Sonra uzun süre metrobüste sürünüyorsunuz; Çağlayan Adliyesi'ne gidip gelmek için :) Yapanlar genelde Afrikalılar, Ruslar.. Birçok ülkeden yabancı.. Tabi aynı olayı düzgün bir Türkçeyle şirin kedi ve köpek fotoğraflarıyla Türkler de yapıyor, sonuçta yine dolandırılıyorsunuz. Lütfen artık parayla kedi, köpek almaktan vazgeçin. Sokaklarımız, barınaklarımız ne cins hayvanlarla dolu, lütfen artık biraz sağduyulu olun. Hayvanlar satılık mallar değildir. Sokaktan bir cana yuva açın ve sevap işleyin. Maymun alayım derken maymun olmayın. 


Metin Şentürk boşuna söylememiş, Maymun Gözünü Açtı :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.