"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

10 Ekim 2014 Cuma

CEVAP; DİŞİ TAVŞANIN KULAĞINI ISIRAN ERKEK TAVŞAN



     Merhaba, tavşanların birbirlerini ısırması doğal olarak sinirdendir ama dediğiniz gibi erkek dişiyi çiftleşirken ısırıyorsa bu ona yaptığı bir kurdur sonuçta erkek kediler de dişi kedilere benzer hareketler yaparlar, ayrıca belki dişi tavşanınız kaçmak istiyor ve erkek tavşanınız zorlama yapıyordur. Kısa sürede erkek tavşanınızı veterinerlik fakültesinde kısırlaştırın derim yoksa çok kısa sürede 1 yılda 5oo tavşanınız olur ve çok zor durumda kalırsınız hem de hayvanlar telef olur. 

4 yorum:

  1. Merhabalar. Tavsanim 6 aylik. Cok fazla tuy dokuyor. Petshopa gittik ve bize bir vitamin verdi. Adi natur brewes yeast. Ama aciklamasinda kediler icin yaziyor ve ben endiselendim. Her gun tavsanimin kilosuna gore ya yarisini yada ucte birini vermemi soylediler. Yardim edebilir misiniz? Aciklamada yazanlari yazmak isterim. : "Tum irk yas ve cinsiyette kedilerde saglikli ve kaliteli tuy gelisimini destekler. Tuy dokulmesini azaltir. Yaralanma ve operasyon sonrasi deri iyilesmesini hizlandirir. Asiri hareketli ve stresli kedileri sakinlestirir. Prebiyotik etkisi sayesinde mide barsak mikro flora duzenini korur, sindirimini kolaylastirir. Kabiz kedilerde diskinin yumusamasini saglar. Sagladigi zengin kolin sayesinde karaciger metabolizmasini duzenler, yaglanmayi onler. Yavrulu disilerin sut verimini arttirir." bu aciklamada yazan yazi. Tuylerinin dokulmemesi icin baska bir yontem soyleyebilir misiniz? Var midir? Mobilde oldugum icin yazim yanlislarim var kusura bakmayiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, estafurullah, şu an yazdan kışa geçtiğimiz için tüy dökmesi normal, şimdi onları döküp daha uzun ve sık tüylere kavuşacaktır. Tavşanlara vitamin olarak hep sularına bir iki damla damlatılması için kuş vitamini verilmektedir, kediler için olanının veridiğini hiç duymadım. Çok sık ve ince dişli bir kedi tüyü tarağı alıp hergün tarayın derim. Aşırı arpa tarzı şeyler yiyorsa bunlar tüy dökebilir, tek tip beslemeyin, 6 aylık olduğundan artık sebze yiyebilir. En iyisi İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ni arayıp tavşanlarla ilgili bir bölüme bağlayın deyin, orada çıkan bir veteriner mutlaka ilgilenecektir. Çünkü tavşanların sistemi kedi ve köpeklerden farklıdır, atlarınkine benzer ama maalesef veteriner olmadığımdan aşırı yardımcı olamıyorum bazen, mutlaka orayı sabah arayıp danışın derim. Tüylerini de hergün tarayın ki tüylerini yutarsa mide ve bağırsağında birikir ve tüy topu oluşur, ölüme kadar götürebilir.

      Sil
    2. Cok tesekkurler. O vitamini kullanmayacagim. En yakin zamanda Ankara universitesi veterinerlik fakultesine goturecegim. :)

      Sil
    3. Yani kullanmayın demiyorum veteriner değilim çünkü ama yine de sorun derim. Ne demek :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.