"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

29 Temmuz 2013 Pazartesi

VETERİNERLERE DUYURU!




          İstanbul'da oturan biri olarak tavşandan anlayan veterinerlerin ne kadar az olduğunu biliyorum. Tüm veterinerler kedi, köpek veya büyükbaş üzerine çalışıyor. Evet kedi ve köpek daha çok besleniyor, büyükbaşlar ise tüketim alanıdan dolayı tercih ediliyor ama bu tavşancıklara yazık değil mi? Bazen herşey para değildir, ben bloğa ne reklam aldım ne de karşılığında biryerden para alıyorum. Siz veterinerlerin yüzünden bu bloğu açma noktasına geldim çünkü insanlar tavşanlar konusunda bilgisiz, veterinerler onlardan daha içler acısı durumda. Olan tavşanlara oluyor, ölüyorlar. 
          Bir tanıdığımın dişi tavşanı bile Zeytinburnu'nda meşhur bir veteriner kliniğinde kısırlaştırma yapılırken narkoz dozu ayarlanamadığından ölmüş. Ben İstanbul'da Avcılar'daki İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi dışında bir yere güvenemiyorum. Siz veterinerler, lütfen biraz tavşan konusu üzerine eğilin, tamam yine kedi köpekle de uğraşın ama bari hastalıklarından filan anlayın, biri koşarak size kötüleşmiş tavşanını getirdiğinde "Ben tavşandan anlamam ki!" demeyin yahu, kabzımala mı gidelim?
             Bir tavşan kliniği açıp, başına da tavşandan anlayan değerli veterinerleri getirmeyi çok isterdim. 

2 yorum:

  1. Merhaba ben Zeynep bende yakın zamanda bir tavşan sahiplencem istanbulda outruyorum sarıyer ğcivarında tavşanlardan anlayan bir veteriner önerirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Sarıyer'de oturuyorum, Sarıyer'de tavşandan tam anlayan bir veteriner yok diyebilirim. Tarabya ve Yeniköy'e sakın bulaşmayın. İstinye'de dereiçinde Green Pet var, fiyatları biraz yüksek ama 24 saat açık ve anlıyorlar, bir de Ferahevler'de Cem Pet Klinik.. Size de mutlaka Avcılar'daki İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni öneriyorum, 25T/40B + metrobüs :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.