"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

10 Şubat 2013 Pazar

TAVŞAN SATIŞI





        Benim tavşan satacağımı düşünmediniz herhalde.. Her zaman hayvan ticaretine karşı olmuşumdur. Köle pazarından hiçbir farkı yoktur benim için. Malum alışveriş sitelerini kontrol ediyorum hergün. "Tavşanlarım çoğaldı, evde bakamıyorum, tamamen ücretsiz!" gibi hergün en aşağı bir sitede 12 ilan görüyorum. Tek tek aradığımda "Sitede hayvan satışı yasak olduğundan mecburen böyle diyoruz, tavşanın tanesi 250 TL ama maymun size 1250 TL olur." diyenler dolu.. Fotoğraflara bakıyorsunuz, önde bir kanepe veya kucakta şaşkın bir tavşan, daha süslü gözüksün diye kafasına metal tokalar takılmış, altına pembe peluşlar serilmiş. Arka taraflara göz atarsanız simsiyah pis bir bodrum katı ya da yine ışık almayan bir oda, alt alta dizili 50 tane minicik paslı kafes..Zavallı tavşanlar üretim için darphanedeler gibi.. Geneli böyle.. Hiçbir denetim yok, saksıda havuç yetiştirir gibi tavşan yetiştiriliyor. Buna yetiştirmek denirse tabi.. Chincillaları görünce ise içim daha bir cız ediyor, birden onların kürkleri için nasıl haşlandıkları geliyor aklıma.. Onlar da ayrı dert..
         Kadıköy'de petshoplarda artık hayvan ticareti yapılması yasaklandı. Buna çok memnun oldum. Keşke devlet bir an önce Etiler, Eminönü.. gibi yerlere de el atsa da zavallı canlılar kurtulsa diyorum. Tavşan yetiştiriciliği de artık ya iyi şartlarda yapılsın ya da tamamen kaldırılsın. Seçim öncesi bir kez de "Hayvanlar için neler yapacaksınız?" diye sorun. Bundan sonra hayvanlarla ilgili kanunları iyileştirmeyen, eşeğe, ördeğe tecavüzü hala kabahatler kanunundan sayan bir devlet istemiyoruz! Haksız mıyım?
         Sonuç olarak en üstteki süslenmiş tavşana aldanmayın, aşağıdaki acı gerçek fotoğraflara bakın..



Yaban tavşanını minicik bir kafese tıkıp satmaya çalışan kişilik!










Tavşan ayaklarını yara yapan malum teller..


3 yorum:

  1. Bizde tavsan istiyoruz nasil ulasiriz size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tavşan satmıyorum, satışına da karşıyım, bloğun ana sayfasınsa tavşan ilanları var ücretsiz, oradan bulabilirsiniz.

      Sil
    2. http://tawsim.blogspot.com/p/tavsan-ilanlari.html

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.