"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

12 Şubat 2013 Salı

HAYVANLARDA KOZMETİK DENEY YASAĞI

            


     Herşeyin kötü giittiği, her geçen gün zalimliğin iyice arttığı şu dünyada bugün iyi bir haber aldım, hem de AB'den..
     "Hayvan hakları örgütleri yıllardır verdikleri mücadeleyi kazandılar. AB ülkelerinde artık hayvanlar üzerinde denenmiş kozmetik ürünleri satılamayacak. 11 Mart itibariyle ne ürün, ne de muhteviyatındaki herhangi bir madde, hayvanlar üzerinde denenmiş olacak.
     Aslında AB, kozmetik alanındaki hayvan deneylerini 2003 yılında yasakladı. Ancak güçlü firmaların uyguladığı baskı ve deneylerin AB ülkeleri dışında yapılmaya devam etmesi kararın uygulanmasına izin vermedi. AB komisyonunun sağlıktan sorumlu üyesi Tonio Borg bu kez yasak konusunda çok ısrarlı. Hayvan hakları örgütlerinin yeni hedefiyse bilim alanındaki hayvan deneylerinin yasaklanması. Bu arada ABD ve Kanada'da bu konuda hiçbir kısıtlama yok. Hatta deney için kullanılanları hayvandan saymıyorlar bile.."
                                                                                                                                                 Milliyet Cadde


      Tawşi der ki; hayvan hakları örgütlerinin diğer rotası önce Avrupa'daki gerçek hayvan katliamlarıdır. Sokaklarda hiç kedi ve köpek olmamasının sebebi onların barınaklarda gül gibi yaşıyor olması veya hepsinin sahipli olması değildir. Sokaklarda yakalanan hayvanlar belli bir süre içinde sahiplenilmezse uyutulmaktadır yani öldürülmektedir. Türkiye en azından yaptığı yürüyüşlerle bunun önüne geçti. Peki ya Avrupa ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.