"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Haziran 2014 Cuma

CEVAP; SN. ÇAĞATAY YILMAZ


1) Tavşanınız kaç aylık?
2) Tavşanınız siz evde yokken yalnız hissettiğinden strese girer, bu yüzden sağa sola dışkılıyor. Ayrıca ergenlik dönemine de giriyor sanırım, bu süreçte erkekse biraz daha aksi ve hırçın olacaktır.
3) Tavşanınıızın 3 aydır su içmemesi imkansızdır, şu ana kadar ölmesi gerekirdi. Suluğu varsa ağır bir tasa da su koyun belki onu içer ama içmezse acilen ama acilen veterinere veya veterinerlik fakültesine götürün, belki serum bile takılır yoksa tavşanınızı birkaç güne kaybedersiniz. Tavşanınız su içmediği 2.-3. günü filan hemen veterinere götürmeliydiniz umarım böbreklerinde ciddi bir sorun yaşamaz. Tavşanlar günde 300ml-1 litre arası büyüklüklerine göre su içer. Suluğu yoksa 1 litrelik tavşan suluğu almalısınız.
4) Tavşanlara 6 aylıktan itibaren sebze ve yeşillik verilir yoksa ishal olurlar. Sadece sebze ile tavşan beslenmez. Günde 2 kere 3/2 çay bardağı kadar yem de vermelisiniz. Samanı, kuru otu, kuru yoncası ise sınırsız önünde durmalıdır.
5) Erkek tavşanın yanına sakın dişiyi koymayın, koyarsanız hemen hamile kalır ve 30 gün sonra 6-10 arası yavrunuz olur, 1 yılda 500 tavşan olurlar, erkeği veterinerlik fakültesinde kısırlaştırmalısınız, çok basit bir işlemdir ve Baffy de bir hayat arkadaşı olacağından heryere dışkılamaz, siz yokken strese girmez. Kısırlaştırılan tavşanlar 3-5 yıl kadar daha uzun yaşar ve tümör oluşmaz.

1 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.