"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

17 Haziran 2014 Salı

CEVAP; SN. BUSE KUŞ, CÜCE TAVŞAN


    Lütfen pazardan tavşan almayın. O cüce tavşan dediğiniz tavşanlar daha annlerinden süt içmesi gereken, büyüyünce normal boya ulaşacak ama şu an çok küçük olan tavşanlardır. Mutlaka tavşan yavrularını ücretsiz veren kırsal alanlarda kişiler oluyor veya Petarkadaş denen siteden ücretsiz bir tavşan sahiplenebilirsiniz. Ülkemizde cüce tavşan yoktur. Petshop ve pazarlarda satılan tavşanlar ticari amaçlı üretildiklerinden çok kısa yaşarlar ve birçok hastalıkları olur. 

2 yorum:

  1. merhaba benim adım hilal bende tavşanıma bir yem almıştım üstünde de çüce tavşanlar için yemin ne kadar verileceğini söylüyordu benim tavşanım normal ama paketin arkasında öyle ayazıyordu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hilal Hanım, ülkemizde cüce tavşan yoktur. Siz tavşanınıızn yaşına göre normal olarak verin. Cüce tavşan denilerek sadece ticari bir ortam yapılmaya çalışılıyor.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.