"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

2 Nisan 2014 Çarşamba

YENİ YÖNTEM; "BOO TUZAĞI"

Bu fotoğraflara kanıp internetten soyuldu







Öğretmen S.K. (43) 8 yaşındaki kızına doğum günü hediyesi olarak Pomeranian Boo cinsi yavru bir köpek almak istedi.

Bir e-ticaret sitesinde ‘Ücretsiz hayvan sahiplendiriyoruz’ ilanını gördü. Telefonla irtibata geçtiğinde, hayvanın ücretsiz olmadığını söyleyen kişi, köpeğin fotoğraflarını öğretmene e-mail’le gönderdi.

YARISI KÖPEK GELİNCE
Petshop’larda 3 bin 500 TL’ye satılan Pomeranian Boo cinsi köpek yavrusuna önce 600 TL fiyat biçen, pazarlık sonrası fiyatı 500 TL’ye düşüren Halil isimli satıcı parayı peşin istedi. Ancak S.K. paranın önce yarısını göndereceğini, kalan yarısını da köpek yavrusunu alınca yatıracağını söyledi.
TELEFONU AÇMADI
Halil isimli satıcı ‘Onur Uğur’ ismine kayıtlı bir banka hesap numarasını öğretmene ulaştırdı. Öğretmen 250 TL’yi hesaba yatırdı. Sonrasında ise köpeği alacağı kişinin telefonlarına bir daha ulaşamadı.
Köpek gelmeyince ve satıcı telefonlarına çıkmayınca sabaha kadar uyuyamadığını söyleyen öğretmen S.K. nasıl dolandırıldığını anlattı: “O kişiyle her konuşmamızda yanından yavru köpek sesleri geliyordu. Kızım da ‘Anne alalım’ diye tutturunca ‘Tamam’ dedim. Parayı verdim.”

 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26134676.asp

Tawşi ve Milky der ki; Sokaklarda ve barınaklarda binlerce yuva arayan terkedilmiş can varken hala parayla köpek alınırsa işte olacağı budur. Ayrıca hayvanlar hediyelik eşya değildir!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.