"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

26 Nisan 2014 Cumartesi

BİLİM=ZULÜM; Hayvan Deneyleri


    Lütfen bu yazıyı okuyun çünkü çok ama çok önemli; 

       Bugün Beyoğlu'na gittim, iki toma arasında eylem yapan 4-5 kişiden oluşan bir grup vardı, yazılarını hergün paylaştığım Yeryüzüne Özgürlük Derneği platformu.. Eylemden çok insanları bilgilendirmek adına oradaydılar, pankartlar, bir masa ve en etkilisi ise projeksiyonla beraber duvara yansıtılan denek hayvanlarının görüntüleri.. Fotoğraf çekmeye başladım, sonra biri bana bir broşür uzatıp bilgilendirmek istedi, broşürü aldığımda içinden bir uçak bileti çıktı, hemen anladım geçen gün Airfrance'nin neler yaptığını okumuştum çünkü, işte şimdi size o broşürü özetliyorum, lütfen okuyun;


BİLİM = ZULÜM

      Doğaya ve yaşama hükmetmek adına teknolojik ilerlemeyi model alan bilim, bugün en çok deney laboratuvarlarında hayvanlara yapılan eziyetle büyümeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Yakın bir tarihe kadar yoksulları, tutsakları, siyahları ve yahudileri denek olarak kullanmanın meşruluğuna inananlar, şimdi de hayvanların yaşamlarına kastetmektedir.



Hayvan deneyleri mazur görülebilir mi?

      Her yıl köpek ve kediler dahil olmak üzere 100 milyondan fazla hayvan, deney laboratuvarları denilen modern çağın işkence hanelerinde ya diri diri kesiliyor ya da vücutlarına zehirli kimyasallar enjekte edilerek ölüme mahkum ediliyor. Sağlığımız için yapılan bu işkenceleri neden kendimizden aşağıda gördüğümüz canlılara reva gördük? Eğer köleliğin, zulmün ve eziyetin insanlara reva görülmesini onaylamıyorsak, aynı anlayışı birlikte yaşadığımız tüm canlılar için de söylemek gerekmez mi?



Hayvan deneylerinde neler yapılıyor?

Belli genlerin yok edilmesi veya değiştirilmesi,
İnsan hastalıkalrının hayvanlara zerk edilmesi,
Hayvanlar arası organ nakli,
Anestezi kullanmadan zehri göze damlatma veya solutma,
Kozmetik ürünleri yedirme,
Yeni ilaçları önce hayvanlarda deneme,
Askeri eğitimde hedef tahtası olarak kullanma.


Türkiye'de deney yapılan hayvanlar hangileridir?

%30 Fare
%22 Sıçan
%18 Kuş
%7 Tavşan   



Dünyanın en büyük sektörleri hangileridir?


Enerji : Günümüzün savaş sebepleri.

Silah : Güvenlik kaygısı ve milliyetçiliği pompalayarak daha çok satış yapar.

İlaç : Hepimizi denek yapar, yan etkiden öldürür.



Prosedür gereği idam nedir?

         Hayvanların denek olarak kullanıldığı laboratuvarlarda her ilaç mutlaka önce iki tür  hayvanda, sonra insanda denenir. bir hayvan, korkunç deneylerden sağ çıksa bile prosedür gereği "giyotinle öldürülür." 



Sadece para kazanmak için üretilen ilaçlar

     Dünya Sağlık Örgütü 2003'te gerekli ilaç sayısının 240 olduğunu açıkladı ama piyasada 200.000'den fazla ilaç vardır. Bu sayılar ilaçların ne kadarının insan sağlığı için, ne kadarının para için üretildiğinin kanıtıdır. 2004 Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi  (FDA) raporuna göre; hayvan deneylerinden geçen 10 ilaçtan 9'u insanlar için tehlikeli veya faydasızdır. İnsan hastalıklarının %98'ine hayvanlarda rastlanmaz.  Sadece İngiltere (NHS) verilerine göre her yıl 1 milyondan fazla insan ilaçların öngörülemeyen yan etkileri yüzünden hastaneye başvurmaktadır. 




Gereksiz deneyler

          Prof. Dr. W. F. Crowley'in 2003'teki bir makalesine göre, hayvanlar üzerindeki 25.000 çalışmanın "yalnızca 1 tanesi"  kullanışlı bir ilaç olarak sonuçlanmıştır. İngiltere İçşleri Bakanlığı'nın yayınladığı 2011 resmi hayvan deneyi istatistiklerine göre genelde ticari firmalar tarafından sipariş edilen zehirli madde (toksikoloji) deneylerinin sayısı 399.000'i bulurken, kanser için yalnızca 10.200 deney yapılmıştır. 




Hayvanlar üzerinde deney yapmayan firmalar hangileridir?

        Aşağıdaki blog ve sitelerden bunu öğrenebilirsiniz;

Veganblogg (Türkiye)
PETA Cruelty Free (ABD)
Go Cruelty Free (İngiltere)
Med1.de (Almanya)



Modern bilim, kapitalizme hizmet eder

         Bayer firmasının kanser ilacı Nexavar için hasta başına yılda alınan 67.000 dolar talep ettiği belirtildi. Firmanın CEO'su Marjin Dekkers; "İlacı Hintliler için değil, zengin Batılılar için geliştirdik." dedi. (Tawşi der ki; Allah, Dekkers'i Hint fakirinden beter etsin, üzerinde çalıştıkları hayvanlar kıtlasın!) 



Hayvan deneyi, insanda güvenli sonuç vermez

             Bir öğrenci veya araştırmacı, hayvanları mal olarak görmediği için, kana dayanamadığı için veya alternatif metotları benimsediği için hayvan deneyi yapmadan eğitimini tamamlamayı talep edebilir. Bu konuda yalnız kalmak istemiyorsanız lütfen Yeryüzüne Özgürlük Derneği'ne başvurun.




Zulme karşı ne yapmalıyız?

                 Bütün endüstrilere karşı özgürlük için isyana geçin, tüketmeyin, kullanacağınız kadarını kendiniz üretin, bitkisel ürünler kullanın, veganlığı seçebilirsiniz,  kimseye efendi veya köle olmayın. 
En önemlisi de eczanelerden "jenerik ve yerli ilaç" isteyin. 



Jenerik ve yerli ilaç nedir?

                       İlaç, sağlığınız için şart ise artık hayvan deneylerinden geçmeyen jenerik ilaç ve yerli muadillerini tercih edin. (Tawşi der ki; Ayrıca biraz da bitkisel kürler deneyin, doğayla barışık olun hem de organik doğal ürünlerle genç kalın, Kanuni Sultan Süleyman; "Bu sefere çıkmak başımı ağrıttı ,bana Apranax getirin!" demiyordu değil mi?)


Hayvan deneyine alternatifler nelerdir?

İnsan hücreleri
İnsan dokuları
Mikrodoz çalışmaları
Bilgisayar modellemeleri
İnsan DNA çipleri




Hayvan deneylerine nereden tanık olabilirsiniz?


Köpek:  www.is.gd/gAEruE

Maymun:  www.is.gd/zldWM8

Fare:  www.is.gd/fvHgq8




yeryuzuneozgurluk@gmail.com

www.yeryuzuneozgurluk.blogspot.com

facebook.com/yeryuzuneozgurluk

twitter.com/yeryuzuneozgurluk




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.