"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

23 Ağustos 2013 Cuma

UÇAKLA TAVŞAN TAŞIMAK






        Birçok havayolu firmasının kedi-köpek taşıma kuralı vardır. 6 kg'yi geçmeyen kedi ve köpekler özel taşıma çantasıyla önceden rezervasyon yaptırılıp, karnesindeki tüm aşılarının tam olduğu görülüp, taşıma ücreti de ödendikten sonra kabinde taşınabilir. 6 kg'den fazla olanlar ise kargo bölümünde taşınır. Gelelim tavşanlara..
        Tavşanı maalesef kemirgen sınıfına sokuyorlar ve kabin içinde yolculuk yapması yasak çünkü uçağın tüm elektronik aksamını kabloları kemirerek tek başına yok edip, uçağı düşürebilirmiş. Bu yüzden de belki kargo bölümünde, onların vereceği özel kafeste taşınabilirmiş. 
         Evet  tavşanlar gerçekten de çok iyi kemiriyorlar ama özel çelik kafes olduktan ve tavşan dışarıya çıkarılmadıktan sonra o uçağın kabloları nasıl kemirilir anlamadım. Tavşanlar çok hassastırlar, uçaktaki basınç onları zaten mafedecektir, bir de kargo bölümündeki girecekleri streste ölebilirler. Tavşanlar için olan bu kural yeniden gözden geçirilmelidir.




7 yorum:

  1. Sana katılıyorum. Altı üstü tavşan bu. Canavar olarak mı görüyorlar anlamadım!

    YanıtlaSil
  2. peki ben şimdi tavşanımı taşıyamaz mıyım uçakta? tatile gideceğiz de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine bir sorun kabin içinde çelik kafeste taşısam diye ama sanmıyorum. Önceden de rezervasyon yapmalısınız. Uçakta başka hayvan olunca alınmıyor filan birsürü birşey var. Ben de küçük boy bir sokak köpeği getirtecektim KKTC'den ama bir kere THY'nin istediği kafes boyu rezalet, hayvanı içine 2 büklüm mü tıkayım.. En iyisi şehirlerarasında otobüs yolculuğu, çaktırmadan gizli gizli çanta içinde otobüse binmek :) Ben sırf onlar için her yaz İstanbul-İzmir arası 11 saat otobüs çekiyorum valla.

      Sil
    2. Sadece kargo bölümünde olur filan derlerse kargoyu asla kabul etmeyin ölür tavşanınız. Kaç kedi köpek bile orada telef oluyor, kaldı ki kucağa alınca bile şoka girebilen bir hayvan bu..

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.