"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

31 Temmuz 2012 Salı

YAZ MEYVELERİ ve TAVŞANLAR






      Yazın gelmesiyle etrafımızı rengarenk, birbirinden lezzetli ve sulu meyveler sardı. Türkiye bir sebze meyve cenneti nasıl olsa.. Ama bizler bu çeşitli meyveleri tüketirken mutlaka uzun kulaklı dostlarımız da bizden aşırmak isteyecekler, duygu sömürüsü yapacaklar ya da hiç sormadan çalıp gideceklerdir. Dün Tawşi'nin siyah üzümü ne kadar sevdiğini ve nasıl çaktırmadan çaldığını gördüm. Bu yüzden bu yazıyı yazmaya karar verdim. Çok sevimli deyip fazla meyve yemesine asla müsade etmeyin, özellikle çok sulu meyveler onların hemen ishal olmasını sağlıyor. Meyveyi lütfen sebzeden çok daha az verin.





Elma Yiyen Tavşan

4 yorum:

  1. bnm tavşanım 1-1,5 aylık .meyve görünce dayanamıyo yemeden duramıyo ben vermemeye çalışıyorm mesela bahçeye çıkartmak istiyorm ordaki otlara saldırıyo pet shopçu bana sebze meyve verme dedi haftada bikaçkez versem zararı olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hiçbir tavşan meyveye dayanamaz, kovaman yeşil elmayı önüne katıp yuvarlayarak kaçan Tawşi'mden biliyorum :) Tavşanınız oldukça küçükmüş, aldığınız yer doğru söylemiş, tavşanınız 3 aylık olana kadar sakın meyve vermeyin, bu onun ishal olmasını sağlar ve tavşanınız ölebilir, 3 aylıktan sonra da haftada 1-2 defa çok küçük, az şekerli, fazla sulu olmayan meyve vermelisiniz. Şu anda da sebze vermeyin, yavru tavşan maması ve güvercinler için satılan karışık tahıl yemileri var kilosu 1-2 tl, bu ikisini karıştırıp verin, ayrıca kuru samanını, suluğunu unutmayın. Aslında tavşanları en başta nasıl beslerseniz öyle gelişirler, küçükken sebze ağırlıklı beslerseniz sebzeye dayanıklı olurlar, benim üzüldüğüm ise tavşanınızı çok küçük almanız, şu anda o annesinden süt içmeliydi, tabi böyle dedim diye sakın inek sütü filan vermeye kalkmayın, tavşanlar minimum 3 aylık olunca alınmalı. küçük alınan tavşanlar anne sütü fazla içmediğinden gelişimini tamamlayamaz ve maalesef erken ölürler, hastalıklara da çabuk kapılırlar. Tavşanınıza uzun ömürler..

      Sil
    2. teşekkür ederim peki bahçeye çıkardığımda oradaki otları yemesi zararlımı

      Sil
    3. Ne demek.. Özellikle kuru otları yemesine izin verin, yeşil ve taze olanlardan da yesin tabi ama aşırıya kaçmasın. Bu arada en önemli şey eğer orada sineklere karşı zehirleme yapılıyorsa bahçeye çıkarmayın, belediyeler ve siteler düzenli zehirleme yapıyor çünkü, zehirli otları yerse ölür. Ayrıca bazı çiçekler, bitkiler tavşanlar, kediler ve köpekler için zehirlidir, bunları yememesine de dikkat edin, sırf çimenler arasında gezdirin tasma ve kayışıyla, etrafta da köpek, kedi, araba olmasın.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.