"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

17 Ağustos 2016 Çarşamba

TOMBİLİ ÖLDÜ AMA İNŞALLAH HEYKELİ DİKİLECEK


      O yurdumuzun en meşhur kedilerinden biriydi. Pozuyla, havasıyla, göbeğiyle, sevimliliği ile hepimizin gönlünü çalmıştı.  Capslerin vazgeçilmezi olmuştu. O bir internet fenomeniydi. İstanbul Kadıköy'de yaşayan Tombili adlı bu kedicik maalesef 1 Ağustos'ta vefat etti. Şimdi ise hayranları, sevenleri onun anısına harika bir iş yapmak için imza topluyor. Tombili'nin bu pozu verdiği yere heykeli dikilecek. Onu ölümsüzleştirmek ne kadar güzel olur değil mi :) Tıpkı Haçiko adlı köpeğin heykeli gibi muhteşem ve daha havalı olur.  Ve umarım heykel tam da oturduğu bu kaldırıma yapılır. Heykeltraş olsaydım çoktan onun için gönüllü olarak ücretsiz bir heykel yapmaya başlamıştım. Haberin altındaki imza atma linkine uğramayı unutmayın.  İşte haberi;


Sosyal meydaya düşen kaldırıma yaslanmış pozuyla ünü tüm dünyaya yayılan, KadıköyZiverbey’in bıçkın kedisi Tombili’nin heykelinin yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

1 Ağustos’ta 11 yaşında ölen Tombili’nin heykelinin yapılması için internet sitesi change.org’da kampanya başlatan “Anadolu Kedisi” adlı oluşum, 10 bin 121 imza topladı. change.org’da yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Anadolu Kedisi Projesi olarak Tombili’nin ölümsüzleştirilmesi ve beraberinde hayvan sevgisinin aşılanması için, Kadıköy Belediyesi’nden ve gönüllü heykeltraşlarımızdan Ziverbey’e Tombili’nin kaldırım taşında oturan bir heykelinin yapılmasını talep ediyoruz.” 
İmza için;  
https://www.change.org/p/kad%C4%B1k%C3%B6y-ziverbey-e-tombili-nin-heykeli-yap%C4%B1ls%C4%B1n-kadikoybelediye
Haber için;
http://www.hurriyet.com.tr/tombilinin-heykeli-icin-10-bin-imza-40195807



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.