"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Şubat 2015 Pazartesi

SU PARKLARININ, SİRKLERİN, HAYVANAT BAHÇELERİNİN GERÇEK YÜZÜ



          Okullar kapandı karne hediyesi olarak hadi çocuğu su parkına götürelim yunusları, balinaları, fokları, deniz aslanlarını görüp eğlensin, haftasonu oldu hadi çocukları sirke götürelim aslanları, filleri görsünler... Eğer bu su parklarındaki ve sirklerdeki hayvanlara yapılan işkence ve eziyetleri görseydiniz belki de bu iki cümleyi asla kurmazdınız. İstanbul'a bile su parkı açıldı ve orada da tüm canlılara dğerlerindeki gibi işkence yapılmaktadır çünkü vahşi hayvanlara eğitim verilmeye çalışılmaktadır, neden, para için.. Sırf sizin çocuğunuz bir saat güzel vakit geçirsin, görmediği hayvanlar türlü şaklabanlıklar yapsın diye neler mi oluyor? Yunuslar nefeslerini tutarak bu su parklarında eninde sonunda intihar ediyor çünkü günboyu iki tane numara öğrenmeleri için şiddet görüyorlar, sopalarla dövülüyorlar, vücutlarına çeşitli kimyasal maddeler veriliyor, ayrıca tüm deniz ve okyanuslar onlarınken küçücük havuzlara tıkılıp kalıyorlar ve sonunda ölümü tercih ediyorlar, para için onları tutsak edenlerden daha gururlular. Balinalar, foklar ve deniz aslanları da aynı kaderi paylaşıyor. Ya sirkler.. Filler ayaklarından zincirlenip vinçlerle, kamyonlarla sağa sola çekilip işkence ediliyor neymiş iki ayak üzerinde kalkıp seyircileri selamlamalıymıi, neymiş futbol topuyla şov yapmalıymış, eğlenceniz batsın! Hiçbir canlının hayatı sizin eğlenceniz olamaz. Sirklere, su parklarına ve hayvanat bahçelerine karşı çıkın, çocuğunuz bu hayvanları belgesellerde görerek öğrensin, işkence yapılmalarına sebep olmasın. 
                                                                                Tawşi



6 Madde İle Yeni Hayvan Hakları Yasası Neden Kabul Edilemez

Hayvanları Koruma Kanunu değişikliği gündemi ile toplanan TBMM Çevre Komisyonu, hayvan haklarını ihlal eden 5 maddeyi kabul etti. Sivil toplum örgütleri toplantıdan hayal kırıklığı ile ayrıldıklarını söylerken "Bu haliyle tasarı, beklentilerimizi karşılamak bir yana hayvan haklarından da oldukça uzak bir konuma taşınmıştır" açıklamasında bulundu.

Toplantının devamı 19 Haziran 2014 tarihine ertelenirken, hayvan hakları savunucuları İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinde eylem hazırlıklarına başladı. 
İşte Çevre Komisyonu’nun hazırladığı hak ihlalleriyle dolu 5 maddenin sonunda olacaklar:

1- Tüm sokak hayvanları sokaklardan toplanacak


sokak-kopekleri_38292.jpg
1910’dan 2014’e değişen bir şey yok. Osmanlı döneminde Hayırsız Ada’ya gönderilen sokak köpekleri bugün de şehir dışındaki toplama merkezlerine gönderilecek. Çevre Komisyonu’ndakiler devrim niteliğinde yasa tasarısı hazırlıyoruz derken ne düşündüler bilinmez ama (devrimden kasıtları hayvanları sokaklardan arındırmak mıydı?), bu maddelerin hayvan haklarıyla uzaktan yakından alakasını göremedik.
2- Toplanan hayvanlardan uygun olanları(!) deney merkezlerine satılacak

Animal-testing-on-cats-dogs-is-legal-for-Jewish-Corporations.jpg
Devlete ait 50 köpeğin bakıldığı barınaklarda dahi hayvanlar, açlık ve susuzluktan, tıbbî yardım yoksunluğundan hayatını kaybederken, binlerce köpek kapasiteli barınakların yapılmasının tek sebebi var o da sokakları hayvanlardan arındırmak. Bu yolla “modern” şehir sokakları yaratmak, hayvanları tecrit etmek ve tecrit edilen hayvanları hayvan deneylerine göndermek gibi her türlü tasarrufta kullanmayı meşrulaştıracaklar.  Mesela, koku alma duyuları yüksek olan köpekler sigara deneylerinden kozmetik deneylerine kadar akla hayale sığmayan deneylerde canlı canlı kesilecek, yakılacak, üzerlerine kimyasallar damlatılarak acı içinde öldürülecek.
AB’ye uyum maksadı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın geçmişte çıkarttığı deney yönetmelikleri  bu amacın önünü açmış, sokak hayvanlarının  deneylerde kullanılmasını mümkün kılınmıştı. Yani  ile minare çalınırken kılıfı hazırlanmıştı…
3- Evde hayvan beslemek için belediyeden izin alınacak


634970457572084415_2102201312_15_57.jpg


Evet şaka değil gerçek. Evde hayvan beslemek için önce belediyeden hatta muhtardan (mahalli idare) izin alacaksınız, ardından kaç tane hayvan besleyeceğinize yine muhtar ve belediye karar verecek. Kısacası Çevre Komisyonu başınıza mıhtarcı başı dikti. Ve istediğinde evinizdeki hayvanları belediye alabilecek. Bunun yanı sıra pet shop’larda kedi, köpek, tavşan satılmayacak. Sevindirici gibi görünen bu yasanın ardındaysa, üretim çiftlikleri var. Bu çiftlikler pet shop’lar gibi göz önünde olmayacaklar bu yüzden içerisinde neler yaşandığını bilemeyeceğiz. Çünkü denetim yetkisi sadece Tarım Bakanlığı’nda olacak.

4- Yunus parkları kapatılmıyor. Yunus parklarında esarete, işkenceye ve ölümlere devam..


182013_10150098664845959_340170370958_6428896_3963540_n.jpg


Hükümet yunus parkları ve hayvanlı sirklerin yasaklanacağını söylerken, son anda bu sömürü merkezlerinin ekonomik gelir kapısı olduğunu söyleyerek bundan vazgeçti.
Çevre Komisyonu ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mehmet Metiner’in açıklaması: “Bu parklar ülke ekonomisine katkı sağlamalarının ötesinde, çok önemli sosyal ve kültürel rol üstlenmektedir”

5- Sirkler yasaklanmıyor sirklerde işkencelere, ölümlere devam...


CircusElephant.jpg

6- Hayvanat bahçeleri kapatılmıyor, aksine teşvik ediliyor


emaciated-tiger-2-surabaya-zoo.jpg 2286425-hayvanatbahcesieziyet3.jpg


Çevre Komisyonu kimlerden oluşuyor ?


151_4Ekim2.jpg


İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın başkanlığında toplanan Çevre Komisyonu’na Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katıldı.
Toplantıda devrim niteliğinde kararlar alınacağı söylenirken şu sözler dikkat çekti:
“Tarihi bir görevi yaparak gelecek kuşaklara görevimizi yapıyoruz"


İşte Çevre Komisyonu’nu oluşturan milletvekilleri:


  1. Erol Kaya: AKP İstanbul Milletvekili, Çevre Komisyonu Başkanı
  2. Osman Kahveci: AKP Karabük Milletvekili,Çevre Komisyonu Başkanvekili
  3. Sebahattin Karakelle: AKP Erzincan Milletvekili, Çevre Komisyonu Sözcüsü,
  4. Aydın Şengül: AKP İzmir Milletvekili, Çevre Komisyonu Katip Üyesi
  5. Mehmet Metiner: AKP Adıyaman Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi
  6. Eşref Taş: AKP Bingöl Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  7. Gülay Dalyan: AKP İstanbul Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi,  Milli Savunma Komisyonu Üyesi
  8. Feyzullah Kıyıklık: AKP İstanbul Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  9. İlyas Şeker: AKP Kocaeli Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi, İçişleri Komisyonu Üyesi
  10. Zeki Aygün: AKP Kocaeli Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  11. Hüseyin Cemal Akın: AKP Malatya Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  12. Selçuk Özdağ: AKP Manisa Milletvekili
  13. Abdurrahim Akdağ: AKP Mardin Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi,  İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi
  14. Muzaffer Çakar: Muş Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi,  Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi
  15. Gülşen Orhan: Van Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  16. Temel Coşkun: Yalova Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi
  17. Sena Kaleli: CHP Bursa Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi
  18. Mustafa Serdar Soydan: CHP Çanakkale Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  19. Melda Onur: CHP İstanbul Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi
  20. Durdu Özbolat: CHP Kahramanmaraş Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi
  21. Mehmet Hilal Kaplan: CHP Kocaeli Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi,Esas Numaralı Meclis Araştırması Komisyonu Üyesi
  22. Emre Köprülü: CHP Tekirdağ Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi
  23. Ahmet Kenan Tanrıkulu: MHP İzmir Milletvekili,  Çevre Komisyonu Üyesi,  Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi, Türkiye - Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Üyesi
  24. Emin Çınar: MHP Kastamonu Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  25. Lütfü Türkkan: MHP Kocaeli Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi
  26. Erol Dora: HDP Mardin Milletvekili, Çevre Komisyonu Üyesi


Herkesin bildiği gibi yaşam hakkı kutsaldır. Bakanlar, politikacılar masa başında bir kaç kağıt imzalayarak hayvanların doğuştan var olan haklarını yok edemezler! Politikacılara hatırlatmak isteriz ki bir zamanlar meşru olan insan köleliği nasıl yasaklandı ise mücadelemiz sayesinde, hayvanların doğuştan sahip oldukları hakların teslimi de er ya da geç gelecektir. Bu kanlı tarihi hazırlayanlar da unutulmayacaktır.

http://derinekoloji.blogspot.com.tr/2014/06/6-madde-ile-yeni-hayvan-haklar-yasas.html



İŞTE SİRKLERİN DİĞER YÜZÜ




http://www.milliyet.com.tr/fotogaleri/39537-yasam-iste-sirklerin-diger-yuzu/1



SU PARKLARININ GERÇEK YÜZÜ













Lütfen şu videoyu izleyin;

http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/egitmek-icin-yunus-baliklarina-iskence-ettiler_106239?hid=28154498

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.