"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

20 Şubat 2015 Cuma

BURSA'DA YABAN HAYAT İÇİN YEM YARDIMI








































Tawşi der ki; Bursa hayvanlarına hep iyi bakıyor peki diğer iller??

5 yorum:

  1. Merhaba tavşi.Benim evcil hayvan tutkumu bilen kızım oğlum ve eşim iş birliği yapıp bana bir van kedisi almışlar. Kendisi istanbuldan geldikten sonra geri verebileceğimizi sanmıyorum .Bakmam için veya ömrünü uzatmam için verebileceğin öneriler ??? Mama vs..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, keşke petshoptan parayla satın almak yerine Petarkadaş veya onun tarzında bir siteden veya en güzeli olan sokaktan ücretsiz bir kedi verseydiler size çok mutlu olurdum. Satın alınan hayvanlarla ilgili soruları maalesef cevaplamıyorum çünkü kirli petshop ticaretinin nasıl işlediğini görseydiniz ailenize neden bu kediyi satın aldınız diye çok kızardınız.

      Sil
    2. http://tawsim.blogspot.com.tr/2015/02/cevap-olen-tavsan.html

      http://tawsim.blogspot.com.tr/2013/12/eminonu-petshoplar-hayvan-ticareti.html

      Sil
    3. Kedi aile dostumuzun kedisinin kedisi. Almışlar derken kassettiğim satın almak değildi :) Yavru Kediye bakamayacağına karar vermişler onlar .Eşimde kedinin yeterince büyümesi için 14 gün beklemiş.Sokaktan da cok kedi almıslığım vardır.Ailemin bana küçükken alıp bakamayınca baskasına verdiğimiz onunda köpeği sokağa attığı tramvasından sonra çocukken onu ben öldürdüm psikolojisine girdiğim icin petshoplara giremiyorum .Ya da aynı tür köpeklere bakamıyorum .

      Sil
    4. Kusura bakmayın o zaman çok sevindim ama annesinden en az 3 ay süt içmeliydi, az süt içen kedilerde bağışık gelişmez, dişleri erken yaşta çürür. Birçok kedi maması kedilerde böbrek hastalığı yapmaktadır. Biz evdekiler için Refleks, bahçedekiler için Ecocat'in 15 kg'lıklarını kullanıyoruz. Kedilere hergün sulandırılmış yoğurt, yavrulara ise arada sulandırılmış süt veririrz. Mutlaka doğal gıdalar da yemelidir. Haşlanmış et, balık, tavuk önemlidir. Taza ekmeğe de alıştırın derim. En önemlisi ise hergün bahçeden taze ot koparıp yıkayıp verin, bahçeniz yoksa saksıda kedi otu yetiştirin. Kediler ağrılarını dindirmek için taze ot yerler. 2 ayda bir dış parazit iğnesi yaptırın veya eczaneden Kontil alıp veterinere danışıp iğnesiz şırıngayla ağızdan çok küçük miktarda verin. Pire tasmaları bazen yara yapabiliyor, 2-3 ayda bir boynuna ve kafasına pire damlası veya pire tozu serpin. Tuvaleti için gazete veya kuma alıştırın. Tüylerini hergün tarayın.Dişlerini ve kulaklarını her hafta kontrol edin, diş taşlarını önleyici mamalar da kullanabilirsinş arada çünkü yaşlılıkta diş taşları sorun oluyor. Kulaklarını haftada bir pamukla silin. Gözleri akarsa ıslatılmış pamukla silin. Eviniz yüksek bir kattaysa pencere ve balkon önlemleri alın ki kuşlara bakarken aşağı düşmesin. Küçük hafif toplar be oyuncak küçük fareler alın. Tatile giderken onu da götürün veya kısa bir tatilse pansiyona bırakın.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.