"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

18 Şubat 2015 Çarşamba

CEVAP; BİR HAFTADA ÖLEN KAÇINCI TAVŞAN










        Merhaba, öncelikle başınız sağolsun, siz bir hafta içinde bu bloğa petshoptan yavru bir tavşan alıp tavşanı aynı hafta ölen 4-5 kişiden birisisiniz. Bu bloğun kuruluş amacı sokak hayvanlarını ve barınaktaki hayvanları evlat edinmeyi hedeflemek, kirli petshop ticaretini durdurmaktır. Sizin yaptığınız tek hata ücretle bir hayvan satın almaktır. Petshoptaki hayvanlara acıyıp onlara kurtarmaya çalıştığımız sürece bu kirli ticareti durduramayız. Bir yavru tavşan 3 aylık olana kadar annesinden ayrılmamalıdır ama maalesef bu zalim, gözünü para hırsı bürümüş petshopçular tavşan yavrularını 20 günlükken annelerinden ayırıp satarak ölüme terketmektedirler. Böylece yavru tavşanlar ne annelerinden yeterli sütü içerler, ne de bağışıklıkları gelişir. Kaldı ki o tavşanların yetiştiği bodrum katlarını görseniz inanamazsınız, ömür boyu güneş almazlar, 30 cm'lik kafeslerde kıpırdayamadan, aç karnına her ay doğum yaparak ölene kadar makine gibi kullanılırlar, ne bir aşıları vardır, ne de mutlu bir hayatları.. Öncelikle tavşan evde bakılması çok zor olan bir hayvandır, çünkü otçuldur ve doğal ortama ihtiyacı vardır, çok sosyaldir ama 2 tavşan bir yılda 500 tavşana çıkar, bu yüzden de erkek varsa erkeğin kısırlaştırılması gerekir, yani kısacası bakımı çok zor bir hayvandır, tavşandan anlayan veteriner bulmak ise daha zordur. Bize düşen öncelikle sokaktaki, barınaklardaki kedi ve köpekleri kurtarmaktır. Çünkü evde tavşan beslemek extreme olaya girmektedir. Ben Tawşi'yi ormandan kurtardım, Milky'yi ise ücretsiz hayvan sahiplendiren Petarkadas.com'dan sahiplendim. Sadece 2 yıl yaşadılar çünkü ikisi de petshop ürünüydü. Sizin acınızı bu yüzden iyi anlıyorum. Ama en azından diğer kişilere örnek olmalısınız ve beraber bu petshop ticaretini durdurmalıyız. Aşağıya ücretsiz hayvan sahiplendiren siteleri sıralayacağım. Yazınızın en azından diğer petshoptan hayvan almak isteyenlere örnek olmasını isterim. Ücretsiz evcil hayvan sahiplendiren siteler;

http://www.petarkadas.com/petbul/ucretsiz-kopekler-kopek-ilanlari

http://www.minikpati.com/

http://www.petlebi.com/yuva-arayanlar

https://www.facebook.com/evcilevo

http://www.sahibimolurmusun.org/

http://www.mihav.com/ilanlar/ucretsiz-kopek-kedi-ilanlari.html

Dipnot;  Sahibinden.com'daki ücretsiz diyen hayvanların çoğu ücretli olarak satılmaktadır, telefon edip öyle sorun derim, ücretliyse de lütfen siteye şikayet edin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.