"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Şubat 2015 Pazartesi

HAATCHI VE KÜÇÜK DOSTU

Hayata birlikte tutundular

Koton Kitap’tan çıkan ‘Haatchi ve Küçük Dostu’, yaşama beraber tutunan kas hastası bir çocuk ile şiddete maruz kalmış sakat bir köpeğin dostluk hikâyesini anlatıyor.

Hayata birlikte tutundular

Haatchi, İngiltere’nin başkenti Londra’da henüz beş aylıkken tren raylarına bağlandığı için kuyruğu ve sol arka bacağını kaybetmiş bir Anadolu çoban köpeği. Onu raylara bağlı vaziyette bulanlar, daha köpeği kurtaramadan bir trenin daha yaklaştığını görüyor, şahit olduklarına inanamıyorlar. Haatchi, rayların tam ortasında, bağlı olduğu yerde vücudunu yere yatırıyor. Bedenini iki rayın arasındaki boşluğa yapıştırıyor ve kafasını da eğerek trenin, üstünden, ona zarar vermeden geçmesini sağlıyor. Tren geçtikten sonra kafasını kaldırıp hayretler içinde kalan demiryolu görevlilerine yakaran gözlerle bakan Haatchi, oradan hemen kurtarılıp tedavi edilmiş. Çok kan kaybetmiş ama bir bacak, bir de kuyruk feda ederek hayatta kalmayı başarmış...


Owen ise henüz 8 yaşında bir çocuk. Dünyada sadece 100 kişide bulunan bir kas hastalığı olan Schwartz-Jampel Sendromu’yla mücadele ediyor. Her gün dayanılmaz ağrılar çekiyor. Kaslarının kontrolsüzlüğü ve aşırı kasılmasından ötürü yürüyemiyor. Dolayısıyla hayatının büyük bölümü tekerlekli sandalye üstünde geçiyor.

GELİRİN BİR KISMI ÇOCUK VE HAYVANLARA


Bu ikilinin bir araya gelmesiyle bakın nasıl bir umut hikâyesi doğacak... Her şey Haatchi için internete verilen sahiplendirme ilanını gören Owen’ın ailesinin, Haatchi’nin oğulları için mükemmel bir dost olacağını düşünerek köpeği sahiplenmesiyle başladı. Kuyruğu ve bir bacağını kaybettikten sonra şans eseri hayatta kalan Haatchi ile dayanılmaz ağrılara küçücük yaşında göğüs germeye çalışan Owen, buluştukları günden beri birbirlerinin en yakın dostu oldular. Bugün aralarındaki özel iletişimleriyle birbirlerine daima ne kadar değerli olduklarını hatırlatıyorlar. Haatchi’yle tanışmadan önce insanlarla iletişim kurmaktan çekinen ve evinden hiç çıkmak istemeyen Owen, Haatchi’nin hayat enerjisiyle yeniden yaşam sevinci kazandı. Dışarı çıktıklarında artık kendi acısını değil, Haatchi’yle buluşmalarına dair mutlu hikâyelerini anlatıyor...
İnsanlara umut aşılayan ikilinin etkileyici hikâyesini, 1961 İngiltere doğumlu eski gazeteci ve biyografi kitapları yazarı Wendy Holden kitaplaştırdı. Koton Kitap tarafından ‘Haatchi ve Küçük Dostu’ adıyla yayımlanan kitap, Arın Rubacı çevirisiyle Türkçede. Satılan her kitabın 1 TL’si Yaşam Hakkına Saygı Derneği’ne, 1 TL’si de Türkiye Kas Hastalıkları Derneği KASDER’e bağışlanacak.
http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/keyif/28143501.asp?utm_source=oku.net&utm_medium=site&utm_campaign=trafik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.