"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

15 Temmuz 2014 Salı

GECİKMELİ CEVAP



        Sorularınıza bu aralar birkaç gün gecikmeli cevap verdim, bunun için kusura bakmayın, tekrar hızlı cevaba geri dönülmüştür.

6 yorum:

  1. Merhaba..Ben tavşanımı kapalı balkonda besliyorum..Çok az kafeste kalıyor..Artık kafeste kalmayı sevmiyor alıştı tabi balkonda rahat olmaya..Kışın ama balkon çok soyuk oluyor ve ne yapıyım bilmiyorum :( lütfen cevaplayın sorumu çünkü gerçekten bir çözüm bulmak zorundayım :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkonunuza cafelerdeki gibi 1200 wattlık duvar tipi elektrikli soba taktırın matkapla da duvara sabitletin. Balkon zeminine yapı marketten sıcak tutan ytong tarzı ısı izolasyonu yapan duvar-zemin yapı sistemi alın ve döşeyin, hatta camilerdeki gibi yerden ısıtma sistemi döşeyin diyeceğim ama halı ve kabloları kemirdiklerinden tehlikeli olabilir. Balkona korniş taktırın ve camı örten uzun ve kalın fon perdesi takın, perdeler de sıcak tutar.

      Sil
  2. neredeyse 1 haftadır tavşan besliyorum.Tavşan maması yemiyor.Sanırım 2 yada 3 aylık..Bende mecburen rendelenmiş havuç içine biber ve bazende ekmek yada meyve yapıp veriyorum.Hergün sadece bunu yiyor.Bazende yanında salatalık falanda veriyorum..meyve çok sık yiyor..aldığımız yerde meyve vermenin sorun olmadığını söylediler..ZAten tavşanın dışkısı da normal..sağlığı iyi ..ama ben yine rahat değilm..sizce birşey olurmu ? çünkü başka çarem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 aylık bir tavşana sebze ve meyve verilmez en az 6 aylık olmalıdır. Aşırı ekmek ishal yapar, ekmek neredeyse verilmemelidir. Sebze ve meyve 6 aylıktan büyük tavşanlara verilir, meyve ise haftada 2 kez çok az verilmelidir yoksa ishal yapar ve aşırı şekerden başka hastalıklar olur. Kısacası yakında birşeyler başlayacak, ishal gibi.. Önünde hergün kuru ot, uzun saman, kuru yonca olmalıdır, palet kuzu yemi ve güvercin yemi karışımı veya tavşan yemi günde 2 kez sabah ve gece verilmelidir, 1 litrelik de suluğu ve tuz taşı olmalıdır.

      Sil
  3. tamam..çok teşekkür ederim. çok yardımcı oldunuz..çok iyi sayfanız var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, uzun kulaklı dostunuzla mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.