"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

4 Eylül 2012 Salı

TAVŞANLAR VE TUZ TAŞI




         Tavşanların da bizim gibi tuz ihtiyacı vardır. Tavşanınız sizi arada yalıyorsa bu bir sevgi gösterisidir, size teşekkür eder ya da beni sev der ama tavşanınız sizi sürekli ve aşırı şekilde yalıyorsa bu tavşanınızın mineral eksikliği yaşadığını gösterir. Böylece bizim vücudumuzdaki tuzu yalayarak tuz ihtiyaçlarını gidermeye çalışırlar. Pet shoplardan bulabileceğiniz tavşanlar için tuz taşı onların bu eksiklğini giderir. Tuz taşı, tavşanın gün boyu rahatça yalayabileceği bir yere asılmalıdır. Tavşan, ihtiyacı olduğu kadarını bunu yalayak alır. Mesela Tawşi bu taşı çok az ve ancak ben işaret edince yalıyor ve anlıyorum ki mineral eksiği fazla yok. Ama bazı tavşanlar bunu oldukça fazla yalarlar. Onları engellemeyin, bırakın yalasınlar. Onlar eksikliklerini bilirler.




    2 yorum:

    1. Bize biraz da tavşanların popo kirlenmesi sorunundan bahseder mısınız? Niçin kirlenir? Ve nasıl temizlicegiz? Kirlendigini nasıl anlarız? .. :) teşekkürler şimdiden

      YanıtlaSil

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.