"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

28 Eylül 2012 Cuma

TAVŞANLAR VE TRAŞ







                   Ne olursa olsun, tavşanların tüyleri kesilmemelidir. Kışın onları soğuktan koruyan mükemmel kürkleridir. Yazın ise sıcaklık 30 derece olduğunda vücut ısıları aniden yükselir fakat yine de tüyleri kısaltılmamalıdır.
                    Tavşanınızı düzenli olarak hergün tarağıyla taramalısınız. Çünkü tavşanlar kediler gibi yuttukları tüyleri kusamazlar. Onlar bu tüyleri yutunca bağırsak ve midelerinde tüy yumakları oluşur ve bu da onların ölümüyle sonuçlanır.






         (Regardless, the rabbits hair cut. Excellent fur to protect them from the cold in the winter. In summer, the temperature is 30 degrees, body temperature suddenly rises, but still shortened hairs.
         Your rabbit  comb regularly scan every day. Because rabbits are don't like cats. Yutunca feathers, intestines and stomachs of these consists of Onlaru hairballs and it results in their death.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.