"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

8 Mayıs 2012 Salı

ALO 153 ÜCRETSİZ SOKAK HAYVANLARI AMBULANSI


     Sahipsiz sokak hayvanları kaza geçirdiği zaman ALO 153'ü arıyorsunuz, ambulans geliyor ve müdahale ediyor.. Şimdilik ise sadece 1 ambulans var ve o da sadece sokak hayvanları için ve tüm İstanbul'a nasıl yeter bilinmez..
      Allah korusun aracınızla bundan sonra yolda bir hayvana çarptığınızda o hayvanı hemen en yakın yerdeki veterinere götürmelisiniz, insanlık olarak bunu gerektirir çünkü, (düşünsenizde biri annenize çarpıp kaçıyor, bunu kim ister..) Çarptığınız hayvanı veterinere götürmezseniz büyük bir ceza ödemek zorunda kalırsınız (yakında inşallah hapse çevrilir..).. Ayrıca götürdüğünüz veterinerde tüm sağlık bakımlarını trafik sigortanız ücretsiz olarak yeni yasalara göre karşılıyor.. Lütfen duyarlı olun ve fazla hız yapmayın ki önünüze çıkan bu canlar ölmesin..

      Looking for an accident when the ALO 153 stray animals, sounds, and to intervene in an ambulance .. There is now only 1 ambulance, and he knows enough of all how to Istanbul ..
   God forbid that car and then hitting an animal on the road where the closest animal vet immediately to have the password, because it requires that, as human beings, (Think of your mother hit one of the run, who wants it ..) will have to pay a huge penalty not take bumped animal vet (hopefully soon translated into jail ..) .. In addition, all health care for vets take your insurance at no cost by law to meet the traffic .. Be sensitive and more speed in front of you so that these souls do not die ..



                               


5 yorum:

  1. Güzel bir paylaşım.Bende sizin sayenizde öğrendim.Böyle bir uygulamanın olduğunu bilmiyordum.Tabi şimdilik ALO 153 Hayvan Ambulansı sadece İstanbulda geçerli.Umarım Ankara genelinde de yakın bir zamanda böyle bir uygulama hayata geçer.

    Ne işe yarar' deme, bağışla
    Ambulansın kurtarıp da kliğine götürdüğü hayvanlardan barınaktakilere, BGD(Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği)'nin ofisindeki engelli kedilere kadar hayvan dostlarımıza destek olmak için pahada hafif ama çok ihtiyaç duyulan atık kumaş, yastık, leğen, çöp torbası, battaniye ve eski gazete yardımı yapabilirsiniz. Tel 0 216 449 90 52-53

    Selamlar www.loptavsan.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. Bu ambulans uygulaması Samsun'da bile başlamış, umarım en kısa zamanda Ankara'da da başlar.. Ben zaten arkadaşımla her ay bir barınağa bu tür şeyleri toplayıp yardım olarak götürmeye çaLışıyorum.. Bu ayki yardımların adresi sayenizde belli oldu.. Teşekkürler..

      Sil
  2. Merhaba bende tavsanimi uc hafta once bi petshoptan aldim hersey normal gorunuyo kuru mama yiyo ancak ben patates kabugu ve gunde bir yaprak marul vermistim iki gundur tuhaf biseyle karsilastim ve yesillik ve sebze vermeyi biraktim sevmek icin kucagima aldigimda poposunu disari cikmis ve kipkirmizi bi sekilde gordum bir dk sonra normale dondu bu aksam yine ayni seyle karsilastim sonra yine normale dondu ancak poposunun etrafinda kan gordum normalmi bu lutfen yardimci olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tavşanınız kaç aylık? Eğer 4 aylıktan küçükse sakın yeşillik, marul, sebze vermeyin, 4 aylık olmasını bekleyin. Petshoplarda satılan tavşanların bağışıklıkları gelişmeden, anne sütü içmeden annelerinden ayırıp para için satarlar ve çoğunda da iç parazit vardır, tavşanınız 3 aylıksa 2 ayda bir iç parazit iğnesi yaptırmalı ve tırnaklarını kestirmeli, dişlerini kontrol ettirmelisiniz. Tavşanınıza yemek olarak günde 2 kez pelet tavşan yemi, sınırsız su, sınırsız uzun saman ve kuru ot (atların, ineklerin yediklerinden) vermelisiniz. 4 aylıktan sonra sebzeye başlanmalı, sebze de günde 2 kez verilmelidir. Marulu ve diğer gıdaları ıslak verdiyseniz de ishal yapar, 4 aylıktan büyükse marulu yıkayıp kurutup havluyla silip öyle vermelisiniz. Dediğiniz olayı ise ilk defa duydum, bağırsak-sindirim problemi olabilir, insanlardakine benzer makattan bağırsak sarkması olabilir, çok acil veterinere götürmelisiniz, ameliyat derlerse de mutlaka daha önceden tavşan ameliyat etmiş bir veteriner olmalıdır veya veterinerlik fakültesi olmalı ki tavşanlara kedi ve köpeklere verilenden çok daha az miktarda narkoz verilir, yoksa tavşanınız ölür. Bu arada tavşanınızda kabızlık var mı dikkat edin. İnşallah hemen geçer.

      Sil
  3. S.a dukkanimizin önünde van kedisi cinsinden sevimli bi dostumuz var hasta ve kendi yemek yiyemiyo on üç dışı yok yürümekte ve ayakta durmakta zorluk çekiyor acaba 153 u arayıp dostumuzu almalari ve bakimini yapmaları içim araya bilirmiyimiz kendimiz bakim ücretlerini karsilayamicamiz için böyle bi yazi yazmak zorunda kaldim ilginiz için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.