"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

20 Ocak 2015 Salı

GÜNÜN DOSTU


4 yorum:

  1. merhaba, 10 aylık bi tavşanım var bi kaç gündür tek gözünün önündeki tüyler azalmış ve kızarıklık var etrafında bir de cinsel bölgesinin üstünde kızarıklık var. haftasonu veterinere götürücem ama şu an çok endişelendim evde yapabileceğim bir şey var mı ve bunların nedeni ne olabilir?

    *bahsettiğim kızarıklık: http://i60.tinypic.com/2wf2uzq.jpg
    *kızarmış gözü: http://i59.tinypic.com/keuv0l.jpg
    *normal gözü: http://i57.tinypic.com/2qvqc5k.jpg

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kusura bakmayın bir haftadır blogla ilgilenemedim çünkü benim de gözüm kötüleşti. Umarım tavşanınız daha iyi olmuştur veterinere götürdüyseniz, bir deri hastalığı olabilir veya daha az önemsiz birşey, bir kişi tavşanının gözünün etrafına kantaron yağı sürünce pamukla iyi gelmişti danışıp onu deneyin derim.

      Sil
  2. Tavşi bir konuda fikrini almak istedim . Bana göre günümüzdeki kedi- köpek evcil hayvan nesli son nesil olmalı .Bu hayvanlar bakılamıyor, doğanın bir parçası değiller. Kendileri insan yapımı oldukları icin doğaya alısamıyorlar.Devlet belli başlı bölgelelere onlar için içinde kısır kalmalarını sağlayacak kimyasallarla doldurabilir gelecekte öyle birşey bulunursa. Hem doğada birbirlerine zarar veriyorlar hemde sokaklarda ölüyorlar .Bizim göz zevkimiz için bir canın acı cekmesi cok üzüyor beni.Bazen düsünüyorumda aslında onlar bizim onları bakmamızı , onların boyunlarına ipler geçirip sürüklememizi istiyorlar mı ? Doğadaki hicbir canlı kontrol edilmeyi özünde istemez. Sen de böyle düşünüyor musun ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, inanın daha bugün köpeğini tasmasından çeken 4-5 yaşında bir çocuğu görünce o köpeğe nasıl acıdım ve bir an kendimi onun yerinde düşündüm. Keşke hiç evcilleştirilmeseydiler diyorum en azından aslanlar antiloplar gibi kendi aralarında takılırlar ve gereksiz insanlara oyuncak olmazlardı. Modern ülkelere bakıyorum bu sefer de sokakta kedi köpek yok, evet sokaklarda yaşayamıyorlar çoğu hödük bizde saygı duymuyor ve onları katlediyor ama modern ülkelerde de bu sefer örneğin Amerike'da bir kedi, köpek veya tavşanın 1 hafta içinde yeni bir sahibi çıkmazsa zehirli iğneyle uyutulup öldürülüyor veya Fransa dahil tüm Avrupa'da sokakta tek kedi, köpek yok hepsi öldürülmüş, bunları görünce de inanılmaz üzülüyorum, bizde katledilenleri de.. Herşey eğitim biliyor musunuz, ilkokulda çocuklara hayvan sevgisi, onların yaşamına saygı öğretilse, evlilerden 3 çocuk yerine her eve bir pati kampanyası başlatılsa, belediye hayvanları barınaklara kapatmayıp restoranların atıklarıyla besleyip sağa sola birkaç klübe koyup tüm hayvanları sahiplendirse, doğal yaşam alanları yapsa, petshopları kaldırsa herşey çok farklı olurdu. Zaten yakında bizde de hiçbir kedi köpek kalmaz, hepsini cehaletimizle maalesef yokederiz çünkü insan denen canavarın kendinden başka kimseye saygısı ve sevgisi yok, hergün Hürriyet'i bismillah diyerek açıyorum çünkü mutlaka kötü bir hayvan haberi oluyor, insan olmaktan bu yüzden hep utanıyorum.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.