"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

25 Temmuz 2016 Pazartesi

DÜNYANIN EN MUTSUZ KUTUP AYISI

Tabi ki olayın kahramanları yine Çinliler..



Çin'de bir alışveriş merkezinde tutulan kutup ayısının kurtarılması için imza kampanyası başlatıldı.

BBC'nin haberine göre, yerde üzgün bir şekilde yatarken çekilmiş videosunun ortaya çıkmasının ardından "Dünyanın en mutsuz kutup ayısı" olarak nitelendirilen "Pizza" adlı kutup ayısını Guangcou kentindeki Grandview Centre alışveriş merkezinde yer alan Okyanus Tema Parkı'nın kapatılması için başlatılan imza kampanyasına yaklaşık 400 bin kişi katıldı.


"Animals Asia"nın yöneticisi Dave Neale, çalışanların kutup ayılarının nasıl bir ortamda yaşaması gerektiğini bilmediğini belirterek, "Tema parkındaki genel görünüm ve hayvanların bulunduğu tesisler uluslararası kamuoyunu gerçekten şok etti" dedi.
Ticari baskılar ve bilgisizlik nedeniyle çoğu zaman böyle gaddarca uygulamalarla karşılaşıldığını söyleyen Neale, "Kutup ayılarının bir alışveriş merkezindeki küçük cam kafeste konforlu bir şekilde yaşaması mümkün değil" diye konuştu.


Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunyanin-en-mutsuz-kutup-ayisi-icin-kampanya-40166937




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.