"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

9 Mayıs 2016 Pazartesi

CEVAP: KONYA'DA TÜMÖR OLAN TAVŞAN



     Merhaba.. Daha önceki tavşanınız orada hangi sebepten öldü? Tümör tedavi edilmezse büyüyebilir ve kötü huyluysa kansere çevirebilir. Diğer organlara yayılabilir. Tavşanlara kedi ve köpekten çok az narkoz verilmelidir, ameliyatı da kaldırırlar sonuçta ben de İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde dişi tavşanımı kısırlaştırdım, yeter ki veteriner hekimler önceden tavşan konusunda deneyimli, bilgili olsun. Maalesef oralarda tanıdığım yok ama üstte bahsettiğim fakülteyi arayıp herhangi bir birimden bir hekim ile görüşüp tavsiye alabilirsiniz. Ayrıca Konya'da Sempati Veteriner Kliniği'nin adını duydum hep ama sonuçta tümör ameliyatı mutlaka veterinerlik fakültesinde yapılmalıdır. Size tavsiyem çevre bir ildeki fakültede ameliyat ettirmeniz. Daha önce kısırlaştırsaydınız tümöre yakalanması da çok aza inerdi. 

11 yorum:

  1. Sempatiye götürdüm ama orda sadece tırnak kesimi ve aşı yapıyorlar, cihazları yok. Fakülteye yönlendirdiler. Kısırlaştırma işlemini de deneyimli vet bulamadığım için yaptırmaktan korkmuştum.En yakın gidebileceğimiz Ankarada özel klinikler olabilir..Bu konuda önerebileceğiniz vet var mı..Çok çaresiz bi durumdayım. Cevabınız için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden telefonla randevu alıp gidin orada kısırlaştırma işlemi yapılacaktır.

      Sil
  2. Bu arada bugün fakülteye de gittim ön bilgi almak için.. Tavşana daha önce bakmadığı anlaşılıyordu.. Tavşanı getirdiğimde çok stresli olabileceğini söyledim kendisi de içeriye daha az öğrenci alabilirim cevabını verdi.. Bu bile beni düşündürdü.. Ölen tavşanım başını tutamıyordu. Zor nefes alıp veriyordu..Fakültede bi curcuna vardı.. Köpekler havlıyordu.. Stresi daha da arttı.. En son odaya girdiğimizde ağzından suları aktı işedi..Veteriner kalbini dinledi ve bi iğne yaptı.. O anda kaybettim onu..Fakülte için çok iyi hissetmiyorum..

    YanıtlaSil
  3. ACİLLLLL YARDIMMM tavşanımın ayağı kırıldı veterinere götürdük sargıya aldı iyileşme şansı var mı? 1 aylık bile değil. Ne olur yardım edin ne yapmalıyım.Birde duyduğuma göre ameliyat oluyorlarmış pahalı mı ameliyatları.Tavşanı kardeşlerinin yanından aldım ayrı yerde çok mutsuz hep duruyor arada hareket ediyor.Anneleri 7 tane doğurdu 2 si sizlere ömür gelişemeden öldüler.1 tanesi ayağı kırık diğerkiler zıplıyor koşuyor sürekli. ACİLL YARDIMM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, var tabi, bebek tavşanların kemikleri daha çabuk iyileşir, büyük olsa da iyileşirdi zaten, yeter ki şimdi çok hareket etmesin ve sargısı çok sıkı olmasın ve çok uzun süre geçmeden sargı çıkarılsın yoksa Allah korusun kangren olur ve bacağı kesilir. Ben tavşanımı bacağı kırık olarak sahiplendim sonra gayet de iyi toparlayıp normal bir tavşan olmuştu. Aşırı hareket etmesin ki çabuk kaynayıp iyileşsin kırık olan yer. Siz de anneyi bir an önce kısırlaştırın ve erkek yavruları da 3 aylık olunca veterinerlik fakültesinde kısırlaştırtın.

      Sil
    2. Bugün sargının sıkı olduğunu hatta şiştiğini düşünüp götürdüm veterinere veteriner dedi açarsam ayağı acır ve kaynaması zorlaşır siz ayağına sürekli masaj yapın dedi.Bugün şişliği biraz inmiş.Acaba gerek var mı başka birşey yapmama birde küçük yer derken nasıl olsun benim 60 70 cm uzunluğunda genişlik 30 santim bir sepete koyduk uygun mudur ?

      Sil
    3. Kardeşim birde sana foto atmak istiyorum beni bilgilendirmen için nasıl yaparım? Birde cevap saatin var mı yani şu saatte cevap veriyorum diye.

      Sil
    4. Kusura bakmayın sınavlarımdan blogla bu aralar ilgilenemedim. Hemen gitmeseydiniz keşke uzun süre durmasın demiştim çünkü aşırı hareket etmesin ama hayvanı çok da küçük bir yere kapamayın, günlük hareketlerine devam etsin sadece çok zıplamasın.

      Sil
  4. arkadaşlar benim bir tane tavşanım var ayakları pis ve poposu nasıl temizleyebilirim ve hep yerlere yapıyı kakasını bunun için ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana kalırsa 1 2 aylıksa hatta 3 4 de olur bırak kendi haline zamanla alışır. OLmazsa eğitim vermeye çalış ama 6 aylıktan sonra internette tuvalet alışkanlığı ile ilgili hatta bu blogda bulabilirsin. Temizlik konusunda sakın onu yıkamap ama ayaklarını yıkayabilirsin poposu için birşey diyemicem ama kendi haline bırak.

      Sil
    2. Veysel bey doğru demiş, alkolsüz ıslak mendille silin ama asla yılamayın, tuvaletindeki kirli talaşı günde 2 kez değiştirin pis kokmaz ve asla kafeste beslemeyin. 1 yaşından sonra ergenlik biteceğinden heryere dışkılama azalacaktır, en çok yaptığı yere tuvalet kabını koyun.

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.