"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

7 Eylül 2015 Pazartesi

SN. HASAN DALGIÇ, ÜRKEK TAVŞANLAR

    Merhaba, tavşanlar doğada av pozisyonundadırlar bu yüzden de yakalanmayı, kucağa alınmayı sevmezler.

8 yorum:

  1. MMerhaba ben bundan 1 hafta once komsumuzun sokaga attigi tavsani sahiplendin tavsan 5 haftalik lop tavsani tuvalelet egitimi yok bu yastaki bi tavsana verebilir miyim ve nasil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle onu sokakta bırakmadığınız ve mal alır gibi pet shoptan bir hayvan almadığınız için sizi tebrik ederim. Yabi ki eğitim verebilirsiniz, şu an tam zamanıdır, tek gerekenler; içine yetişkin bir kedinin rahatça girip dönebileceği büyüklükte, 1 karış yükseklikte leğen, içine her gün 2-3 parmak koyacağınız marangozlardan bulabileceğiniz bir çuval talaş, leğenin içine yayacağınız kirlenince rahat atmanız için sereceğiniz her gün için 2 büyük poşet :)

      Sil
  2. CeVabiniz icon teşekürler bu arada tavsi ve milky yaşiyormu yeni tavsaniz vrmi idolumuz onlar si
    z olmasaniz heralde simdi ölmüş olurdu tavsanim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, maalesef yaşamıyorlar, geçen sene Ağustos ayında öldüler. Milky ağız tümöründen öldü, bir gün sonra da Tawşi üzüntüye dayanamayıp kalp krizi geçirip öldü, Tawşi yalnız kalmasın diye Milky'yi bulmuştum ona ama sonu oldu :( Şu an kendimi sahipsiz sokak kedi ve köpeklerine iyice adadım, sürekli onları sahiplendiriyorum. Onları sokaktan kurtarmıştım ama asla bir tavşan daha besleyemem, tavşan bakımı çok zor ve bana onalrı hatırlatır, zaten ev ve bahçemiz sokak hayvanlarıyla dolu, onların acısını böyle tedavi ediyorum ne yapayım.. Beni çok sevindirdiniz ama keşke bir veteriner olsaydım da daha yararlı olabilseydim. Tavşanınıza uzun ömürler dilerim :)

      Sil
    2. Belki veteriner deilsiniz ama hayvanları veterinerlik olmaktan kurtariyorsunuz :) Bu arada insanlar pahali olduğumu düşünüp veteriner gitmiyor fiyatların ucuzlugüya ilgili bi yazarsaniz bu durum belki bi nebze duzelir

      Sil
    3. Teşekkürler :) Evet en azından İstanbul'un bazı bölgeleri dışındaki veteriner fiyatları gayet uygun (2012 yılında köpeğin kulağından cımbızla pisi pisi otu çıkarmak İstinye'de 200 TL idi.) ama işin kötüsü herkes bana tavşanlardan anlayan veteriner bulamadıklarını yazıyor, Anadolu'da, veterinerlik fakültesi olmayan yerlerde büyük eksiklik. Çünkü veterinerler en çok kedi köpek beslendiği için onlara ve büyükbaşlara yöneliyorlar, bu da beni çok üzüyor. Ama yine de buna değineceğim çok teşekkürler çünkü tavşanına ömür boyu iç parazit iğnesi yaptırmayan, yaptıramayan kişi gerçekten çok fazla..

      Sil
  3. Merhaba ne kadar karşı olsadaMDA kuzeninin hediye olarak aldığı tavşan sürekli yatıp titriyor arada korkup durtdugumde ise birden tekrar kalkıp geri yatıp bu normalmi birde kapısı sürekli açık olup istedin gezebilebilecegi bir kafesi ver yemini suyunu tuvaleti fln için kullanıöz fakat sürekli içinde duruo zamanla çıkıp gezermi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sıcaktan olabilir, evde klima çalışıyorsa onu kapatın çarpar çünkü, pencerede tel varsa pencere açın ve evi havalandırın ki sıcak olmasın. Kucağa alınınca, korkunca da titreyip şok geçirebilirler. Ama bu durum devam ederse bence bir veterinere götürün derim. Dışarıya bir kaç dal maydonoz koyun, biraz çerez koyun hemen çıkacaktır :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.