"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

26 Ağustos 2015 Çarşamba

GÜNÜN DOSTU


Sıcak havalarda evimizin, iş yerimizin önüne susayan canlar için lütfen su koyalım ve bu suyu sık sık tazeleyelim!

14 yorum:

  1. Merhaba , tavşanımda yaklaşık 2 gündür hırıltı var bazen hapşırma gibi sesler de çıkartıyor acaba üşütmüş olabilir mi? Ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz acilen? ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, tavşanınız anlaşılan üşütmüş, taş zeminde direkt yatmasın, yere minder koyun, evde klima, vantilatör varsa derhal kapatın ve tavşanınız varken asla çalıştırmayın. En kısa sürede de veterinere götürün derim.

      Sil
  2. Çok teşekkür ederim, bugün veterinele bilgi almak için gittim yemek yemesini sordu sordu aynı eskisi gibi olduğunu söyledim ,bugünlük endişelenmeyin yarın eğer aynı şikayetleri varsa getirebilirsiniz dedi. Bugün yerde yatmamasını sağlamaya çalışıyorum hava sıcak değil ama sürekli yerde yatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önemli birşey olmamasına sevindim :) İshali filan var mı ona da dikkat edin.

      Sil
  3. Bende çok sevindim :)ama hala diken üzerindeyim. Hayır isali yok gayet yemesi içmesi, sadece dışkısını bazen birbirine yapışık yapıyor bugünlerde daha fazla yapıyor ve yumuşak gibiler nerdeyse hepsini kontrol ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 aylıktan büyükse iç parazit aşısı yaptırmalısınız her üç ayda bir. Uzun saman ve kuru otu ise 24 saat önünde olsun. 4 aylıktan küçükse taze yeşillik, sebze, meyve vermeyin. Umarım tamamen iyileşir.

      Sil
    2. 2 aylık olmak üzere önünde sürekli sınırsız otu ve maması var ,aslında ben ona baya dikkat ediyordum ama sanirim daha fazla dikkat etmeliymişim

      Sil
    3. 4 aylıktan küçük olduğu için yukarıdaki dediğime dikkat edin, önünde sınırsız uzun ot ve uzun samanı olsun ama yemi sınırsız olarak önünde olmasın sonuçta küçük ve ne kadar yediğini anlayamayabilir, günde 2 kez ölçüyle verin, suyunu her gün değiştirin.

      Sil
  4. Yemini ölçüyle veririm bugün. Gerçekten çok teşekkür ederim dün onun odada istediği yerde uyumasına izin vermedim heryere yastıklar koydum yerleri de örtüyle kapladım, gece de ilk defa kendi yuvasında uyudu bu sayede şuan baktığımda hırıltısı, hapşırması yok, bloğunuz gerçekten çok yararlı okumadığı yer kalmadı. Çok teşekkür ederim size iyiki varsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, tavşanınız iyileşsin de.. Ama dikkat edin bez ve battaniye tarzı şeyleri kemirebilirler, önünde mutlaka pazar veya manavdan alacağınız boyasız, çivisiz, temiz sebze veya meyve kasası olsun 24 saat boyunca, internetten bulacağınız mineral taşını da alıp kenarına asın. Kuşlar için pet shoplarda veya eczanelerde bebekler için satılan vitamin damlalar var onlardan alıp veterinere danışıp 15 günde bir suyuna 1 damla damlatabilirsiniz tabi danışarak. Tekrar teşekkür ederim, iyi ki hayvanseverler de var :)

      Sil
    2. İnşallah iyileşicek şuan daha iyi ama biraz bana soğuk davranıyo yanıma dahi gelmiyor, yerlere yatmasına müsade etmediğim için sanırım odanın zeminini kapladım aramızı düzeltmem gerekiyor yukimle :) Mineral taşından fazlasıyla var evde bide kuşumuz var cünkü. Veterinere sorup vitamin damlasını da alırım. İnternette okumuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama bu tür tavşanların daha fazla hasta olduğuyla ilgili. Tavşanımın cinsi teddylop sanırım hani şu kulakları kücük ve dik olanlardan. Bu tip tavşanlara cüce tavşan da deniyormuş genetikleriyle oynandığı için hasta olabilirlermiş tabii ne kadar doğru pek bilemiyorum

      Sil
    3. :) Loplar normal tavşanlara göre daha çok hastalanır çünkü aynen laboratuvar hayvanlarıdır maalesef. Tavşanınız Lop ama küçükse büyüyünce kulakları aşağı doğru inecektir ama büyük ve kulakları dikse Aslanbaş olabilir. Tüm Lopların kulakları aşağı doğrudur çünkü.

      Sil
    4. Tekrardan merhaba!!! Tavşanım cüce tavşan sanırım kücük kulaklı, ve iyi haberlerim var bugün hiç hapşırma sesi vs duymadım keyfi baya bi yerinde hatta. Üzerindeki hırçınlık onun istediği yere yatmasına izin vermediğim için olabilir :) özel hayatı kalmadı. Eğee bugün de hapşırdıgıni duysaydim yarın istanbul üniversitesine doğru zorlu yolculuğa girişecektim... ama gerek kalmadı şuan için. Artık biraz daha büyüyünce parazit aşısını yaptırmaya gideriz :) yardımlarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim!!

      Sil
    5. Ülkemizde cüce tavşan yoktur, cüce tavşan da zaten Hollanda Lop'tur ama iyi olduğuna çok sevindim, Ne demek :)

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.