"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

10 Şubat 2016 Çarşamba

GÜNÜN DOSTU


5 yorum:

  1. Hocam kolay gelsin iyi günler.hollanda lop tavşanı edindim ortalama 1.5 aylık ikiside bomba gibiydi ilk aldığımda aradan 1 hafta geçti 1 tanesi hareket oranını azalttı çoğu zaman uyku modunda diğeri koştururken bu hep bir uyuşuk.kıçına baktığımda ıslaklık farketmiştim.ishal belirtisi gördüm.başka zaman tekrar baktığımda bu sefer extra olarak şeffaf bir jel vardı.yem olarak kısa saman aldım yemiyor.ondan önce kuru yoncam mevcut ve karışık bir yemim vardı 30 tl ye aldım.buğday arpa meyve ve o kalıp şeklindeki ot yem.sanırım içindeki boyalı meyveler bozdu.durumu nasıl düzeltebilirim.ölmesinden korkuyorum hemen müdahale ederek kuru yoncayı arttırdım ve meyveli yemleri ayırdım.şimdide ekmek bayatlatıyorum vermek için.istanbul/üsküdar ümraniye civarındayım.acil yardımınızı bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, keşke parayla satın almasaydınız, parayla satın alınan tavşanlar gün ışığı görmeden hastalık içinde doğum yaptırılır, yavrular 25 günlükken annelerinden ayrılır böylece çok az süt içer ve bağışıklıkları gelişmez ve tüm hastalıklar yavruya da geçer sonra da çok az yaşarlar. 2 aya kadar anneleriyle kalmaları gerekir. Tavşanlara 4 aylıktan önce sebze meyve verilmez, o yemin içinde de meyve varmış, taze yeşillik, sebze ve meyve 4 aydan önce yenirse ishal yapar. Ayrıca büyük ihtimal içinde iç parazit oluşmuş yavrunun, derhal veterinere götürün, iç parazit iğnesi yaptırın, vitamin iğnesiyle de iştahını açtırın. Sadece yavru yemi, uzun kuru ot, uzun saman, bol su verin. Yoncayı da şimdilik kesin. Jel olduğundan bir sindirim sistemi rahatsızlığı olabilir. Su içmiyorsa su içirmeye zorlayın şırıngayla çok az az ciğerlerine kaçırmadan ama veterinere götürün derhal.

      Sil
    2. Tavşanınızı buraya götürüp Çağlar Hanım'a gösterseniz çok iyi olur, kendisi çok sevilen ve tavşandan çok iyi anlayan biri; http://www.vetelite.com/bize-ulasin

      Sil
  2. İyi günler benim tavşanımın tek bir gözünde süreki bir sululuk durumu var arada sirada sabahlari cayla islatilmis bir pamukla siliyorum ama sanki bir ise yaramiyor, bu durumda ne yapabilirim? Birde yaklasik 7 aydir beraberiz onunla ama ailem onu vermemi istiyo herhangi bir ciflige cunku ona haksizlik oldugunu dusunuyorlar onun bi kafesi yok ve surekli odamda dolasiyor istedigini yapabilir ve bende onunla birlikteyim ve ayrica yuki erkek oldugu icin ciflesmeye de ihtiyaci oldugunu soyluyorlar acaba ne kadar haklilar ve ben tavsanima yetemiyor ve mutlu edemiyor muyum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba kusura bakmayın bazı sebeplerden dolayı ilk defa böyle uzun süre yazamadım. Tavşanınızda egzama, mantar gibi bir deri hastalığı, iç parazit olabilir. Derhal veterinere götürün. 3 ayda bir iç parazit iğnesi yaptırın, sivrisineklerden uzak tutun, tırnakları çok uzunsa yüzünü çizmesin 3 ayda bir tırnaklarını kestirin. Evet eve keşke almasaydınız parayla alınan hayvanlara cevap yazmıyorum. Çiftlikte ise zaten ölecektir. Onu asla vermeyin hatta İstanbul'da yaşıyorsanız onu Avcılar'daki (Metrobüs son durağı) İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden kısırlaştırma randevusu alıp götürüp kısırlaştırın. Böylece ileride kist de olmaz. Siz mutlu ediyorsunuzdur bence en azından onu kafese tıkmamışsınız. Ailenize asla bir işini yaptırmayın, tuvaletini her gün değiştirin ki anneniz rahatsız olmasın yoksa siz yokken zavallıyı birine verirler ve sonra kaçtı veya öldü derler

      Sil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.