"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

4 Ekim 2012 Perşembe

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ


Tawşi'nin yazlıktaki dostları Bıdık ve Piglet



            Tawşi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nü kutlar.. Umarım çok yakında 5199 sayılı kanun değişikliği yürürlüğe girmeden tamamen ortadan kalkar. Lütfen bunun için internet sitelerinden imza atın çünkü daha tam yok olmadı.
            Bugün bir değişiklik yapın ve bir barınağa gidin. O mutsuz, ümitsiz, yemeğe ve sevgiye aç gözlerle göz göze gelin. Onlara yardım eli uzatın, mama bağışlayın, ellerinizle doyurun, hatta en azından bir tanesini terk etmemek üzere ailenize katın ve büyük bir sevap işleyin. Haydi ne duruyorsunuz..



İzmir Dikili Köpek Barınağı




6 yorum:

  1. biliyorum konuyla alakasız fakat bugün tavşanımı aldık yaklaşık üç üç buçuk aylık kadar sizce bana alışırmı siz tavşanınızı kaç aylıkken sahiplendiniz ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun, umarım terk edilmiş ya da yuva arayan çaresiz bir hayvanı sahiplenmişsinizdir. Tavşanlar en az 3 aylıkken sahiplenilmelidir çünkü anne sütü onlar için çok önemlidir. Tabi ki alışır, yuvasını önceden hazırladıysanız sorun yok, yemeğiyle taranmasıyla, temizliğiyle sırasıyla ilgilenin, sürekli başını okşayın, sevin, ona güven verin, gürültü yapmayın,strese sokmayın, size alışacaktır.

      Sil
  2. peki zamanla alışır ama daha kolay alışması için ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstte yazdım, o size zamanla güvenecektir ama güvenini sarsmayın, korkutmayın..

      Sil
  3. bişey soracağım tavşi size kaç aylıkken geldi?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.