"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

27 Ocak 2014 Pazartesi

GERÇEKLERLE YÜZLEŞ; SOĞUK HAVA VE SOKAK HAYVANLARI




          Ülkemize soğuk havalar ve kar tekrar döndü, bugün İstanbul'a sulu kar yağdı derken doğudaki sokak hayvanlarının içler acısı haline bakın;

       "Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde bir köpeğin uzun süre donarak ölen yavrusunu hafifçe ısırıp, yalayarak uyandırmaya çalıştığı görüldü.Taşlıçay ilçesinde bir köpek donarak ölen yavrusunu hafifçe ısırıp, yalayarak uyandırmaya çalıştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düştüğü ilçede, Cumhuriyet Mahallesi'nde dışarıda yavrulayan ve sığınacak bir yeri olmayan dişi köpeğin beş yavrusundan biri donarak telef oldu.Anne köpek, yavrusunun hareketsiz yattığını görünce boş arazide uzun süre bekledi. Çevredeki vatandaşların müdahalesine diğer yavrularıyla beraber ölen yavrusunun başından ayrılmayan anne köpek, zaman zaman hafifçe ısırıp uyandırmaya çalışarak yaladı.Yavrusunun yanına kimseyi yaklaştırmayan anne köpek, tüm çabasına rağmen ölen yavrusunun hareket etmediğini görünce bir süre sonra diğer yavruları ile uzaklaştı. (AA)" 


İşte haberin videosu;

 http://webtv.hurriyet.com.tr/2/59885/25663529/1/donarak-olen-yavrusunun-basindan-ayrilmadi.aspx

          İstanbul'da bile kar yağdığında birçok sokak köpeği ve kedisi donarak canvermişti. Peki ne yapmalıyız; hayvanların yemek aradığı yerlere ekmek, yemek artığı, mama bırakmalıyız. Bu karda kışta bir kedi veya köoek ne bulup yiyebilir ki? Ayrıca bazılarına sıcak yuvalarımızı açıp havalar ısınana kadar geçici yuva olmalıyız. Evin küçük bir köşesini bir cana ayırmak çok güzel olabilir, hem sevaptır hem de size arkadaşlık ederler. Belediyeler de sokak hayvanlarına sık sık yemek dağıtmalıdırlar ama seçimler yüzünden hayvanlarla ilgilenen pek yok bu yüzden hayvanlarla ilgilenmeyen, onları candan saymayan, ölüm yasaları çıkaran kişilere oy yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.