"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

30 Eylül 2016 Cuma

EYLEME DAVET İSTANBUL!!!



EYLEME DAVET ! İSTANBUL
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED)
Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) AÇIKLAMASI
Bir 4 Ekim daha yaklaşıyor ve hayvanlara yönelik şiddette, katliamlarda hiçbir azalma yok. Yasalarda da hayvanlar lehine hiçbir iyileştirme yok, mevzuat âdeta hayvan hakları ihlâllerini meşrulaştırıyor; hayvanlara karşı suç işleyenleri yüreklendiriyor. Hâl böyle iken, bizler yas tutarken, 4 Ekim Dünya Hayvanlar Günü'nü kutlamayacağımızı duyuruyoruz.
Eylem Sayfası https://www.facebook.com/events/1368708496490617/
2 Ekim 2016, Pazar günü saat 12:00'de sokak hayvanlarını sürgün eden, katleden ve hayvan düşmanı uygulamaları ile hayvanlara soykırım uygulayan İBB'nin Saraçhane'deki başkanlık binası önünde toplanarak siyah çelenk bırakacağız ve basın açıklamamızı okuyacağız.
Aynı gün, İBB'den sonra, saat 13:00'de binlerce hayvanın yaşam hakkını gasbeden, hayvanlara işkence eden İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi bünyesindeki Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü'ne de siyah çelenk bırakacağız.
4 Ekim'i kutlamıyoruz, yastayız! Türü ne olursa olsun, hayvanların soykırıma uğratılmasına razı değiliz. Bugüne dek ezilen, sömürülen, tecavüze ve işkenceye maruz kalan tüm hayvanları anmak, onların yasını tutmak ve hayvanlar için adalet talebimizi bir kez daha yinelemek için toplanıyoruz. Siyah kıyafetlerinizle siz de gelin, hayvanların sesini hep birlikte yükseltelim.
Başta hayvan hakları savunucuları ve STK'leri olmak üzere tüm yaşam savunucularını eyleme davet ediyor, Türkiye'nin dört bir yanında eşzamanlı olarak basın açıklamaları düzenleyerek hayvanların sesi olmaya çağırıyoruz..
HAYVANLARIN YAŞAM HAKLARI KONFEDERASYONU (HAYKONFED)
HAYVAN HAKLARI İZLEME KOMİTESİ (HAKİM)
SAAT 12:00 / I. BULUŞMA: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı önü, Saraçhane
ADRES: Kemalpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Cad. No:25. 34134 Fatih / İST
SAAT 13:00 / II. BULUŞMA: İ.Ü. Çapa Tıp Fakültesi, Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü
ADRES: Vakıf Gureba Caddesi Şehremini 34393, İSTANBUL
ÖNEMLİ NOT: *** İBB'den Çapa'daki deney merkezine otobüs kaldırılacaktır, otobüslerin toplam kontenjanı sadece 32'dir. Otobüslerden sadece toplu ulaşımı kullanamayacakların yararlanmasını rica ediyoruz.
*** Basın açıklamasına lütfen hayvan getirmeyin, sadece kendiniz gelin.
*** Eylemde hemen sonra, saat 17:00'de Vegan Aksiyon tarafından Büyükada'da düzenlenecek olan "Faytona Binme, Vegan Ol" eylemine katılmak isteyenlerle toplu şekilde Kabataş'a geçilecek ve saat 15:00 vapuruna binilecek ve Büyükada'ya hareket edilecektir.

https://www.facebook.com/HayKonfed/

16 Eylül 2016 Cuma

VEFAYI KEDİLERDE BULDU..


          Bir zamanlar kaleminden dökülen sözlerle birçok şarkıcıya şöhretin yolunu aralayan güfteci Süleyman Akova, sanat camiasından göremediği vefayı kedilerde buldu. 

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-40224042?p=1


GÜNÜN DOSTU


YENİ DOSTUM MAX :)


     Hergün sahilde 3 saat yürüyüş ve spor yapıyorum. Muhteşem zevk verici birşey. Bu arada yeni bir dostum oldu, sokağa terkedilen bir Alman Çoban Köpeği, orta yaşlı, çok şirin ve inanılmaz zeki.. Adını Max koydum, hergün ağzına bir köpek bisküvisi veriyorum inanılmaz mutlu oluyor. Beni gördüğü an neredeyse koşarak (ama bildiğiniz 4 nala) yanıma geliyor, etrafımda daire çizip önüme sırtüstü yatıyor, karnını sevdiriyor. Sonra onu kovalamamı istiyor, aşağı yukarı koşturuyoruz, gören manyak diyordur ama biz çok eğleniyoruz, seni çok seviyorum Max :)  

PETARKADAŞ'IN YAPTIĞI SAÇMALIK!

 

          Petarkadaş yeni birilerine satıldı ve o günden beri de sitede ücretli hayvan ilanları denetimsiz şekilde yayınlanıp duruyor, çok başıboş bir site oldu yine de ben orada Tawşi adımla ücretsiz sokaktaki canları sahiplendirmeye devam ediyordum. Son 1 aydır 3-4 ilan dadndı, hepsi de aynı kişi amacı köpek satmak veya banka hesabına para yatırtıp toz olmak, yani dolandırıcılık ben de tüm ilanlarının altına yılmadan bu kişilere inanmayın diye yazdım. Yönetici ile de görüştüm, o bile bu ilanları silmekten bıktığını söyledi. Bugün bir baktım siteye erişimim engellenmiş. Köpek satıcısı veya dolandırıcı beni şikayet etmiş ve engellenmişim, düşünebiliyor musunuz oradan yüzlerce can sahiplendiren beni.. Umrumda değil, Petarkadaş'ın gerçek yüzünü de görmüş olduk, herhalde bunu yaptıranlar o siteyi satış veya dolandırıcılık için kullanıyor belli.. Bloğumdan sahiplendirmeye devam ederim sorun değil :)

BAYRAMIN EN DOĞRUSU

        4 gün boyunca ağır kan kokusu, çöp kenarlarındaki kemikler derken etraf zombi saldırısı gibiydi ve nihayet bitti boğazlama bayramı.. Bana göre bayramın en güzel değeri şu oldu;





                           Cicişler, sizleri gerçekten kutluyorum, bu hareketiniz çok ciciş olmuş :)

11 Eylül 2016 Pazar

GÜNÜN DOSTU



Ya annesi ölmüş, ya öldürülmüş ya da annesi zıplarken bu yavru kanguruyu kesesinden düşürmüş, bilinmiyor ama tek bilinen yetim kaldığı.. Oynaması için verilen oyuncak ayıya sarılışı ise gözyaşartıcı.. :(

10 Eylül 2016 Cumartesi

O'NUN DÜNYASINI YIKMAK..


            İzmir'de bir köpek barınağı.. Ailesinin barınağa terkettiği bu terrierin boyu küçük diye küçücük bie kafese kapatılmış, bunun üzerine hayvan depresyona girmiş, saldırganlaşmış. Terkedildiğine mi üzülsün, kendi kadar kafese kapatıldığına mı derken çok şükür barınaktan çıkarıldı ve tekrar sevgi delisi oldu, şimdi yeni ailesini arıyor. Paylaşmamın nedeni şu;

                Sizin bir hevesle parayla aldığınız o küçük sevimli köpeğe artık bakamayacağınızı düşünüp sokağa attığınız an işte onun dünyası böyle yıkılıyor!!! Şimdi fotoğrafa lütfen iyi bakın.

GÜNÜN DOSTU



       İtalya'daki depremde hayatını kaybedenlerin cenazeleri bir spor salonunda toplandı. Yaklaşık 300 ölen için aileleri tabutların başındaydı. O da ölen sahibinin tabutunu asla bırakmadı çünkü o köpek onun tek yakınıydı ve o artık yoktu.. Zavallı acılı köpek bunun bilincindeydi..

TEBRİKLER OKAN KURT



        Bloğumun üst menüsünde bildiğiniz üzere bir ifşa köşem var ve buraya hep kürk ve kürklü nesneler kullanan ünlülerin fotoğraflarını ekleyerek kendilerini ifşa ediyorum. Demet Akalın çok sıkı bir konuğum mesela çünkü devamlı kürk kullanıyor! Dün Hürriyet'te bir haber gördüm, eşi Okan Kurt örnek bie davranış sergilemiş, en azından şimdilik ve umarım böyle kalır;



     Okan Kurt, kızı Hira ile Akmerkez'e gitmiş ve oradaki pet shopa girmiş. Kızı Hira son günlerde pahalı çantalar gibi moda olan Pomeranyalı cinsi yavru bir köpeği orada kucağına alıp sevmiş ve babasından almasını çok istemiş. Okan Bey ise buna karşı çıkıp almamış. Umarım almayı da düşünmez yoksa ifşa köşesinde en tepeye yükselir. Umarım Pınar Altuğ ve Algı Eke gibi parayla aldıkları Pomeranyalı köpeklerle hava atan ünlüler kervanına katılmaz!

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-40220015?p=1

           Bu arada, Kadıköy'de bile kapatılan pet shoplar neden avm'lerde canlı hayvan satışına devam ediyor???

NE YEDİRDİN BE MESSI :))

          Eşi, Messi'ye bir köpek hediye eder (Büyük ihtimal satın alınmış ve hediye olması üzücü). Matiff cinsi bir bebektir bu;


Messi ona Hulk adını verir.


Ve tam 9 ay sonra bu minik bebek gerçekten de Hulk'a dönüşür;



Sosyal medya 'Ne yedirdin be Messi!' diyerek sallanır :)

Hatta birçok karikatür çizilir ve ben şuna gerçekten koptum, bakıp bakıp gülüyorum;



:DDD




Ronaldo ve minik köpeğiyle de karşılaştırmayı tabi ki unutmamışlar :)