"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

21 Haziran 2016 Salı

BUGÜN KATLİAMA HAYIR DE!



    Bugünün en önemli olayı Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı değil. Bugün Çin'deki Yulin Köpek Katliamı günü.. Üstelik buna festival diyen caniler Çinliler.. Lütfen heryerde tüm dünya gibi bu insanlık dışı olayı protesto edin. Kalbim Türkiye futbol takımı ile değil, kalbim vahşice (Belki yakılarak belki kaynatılarak, belki kazığa oturtularak) ölümünü bekleyen zavallı köpeklerle.. İnsanlar yanılıyor ki, Allah'ın yarattığı canlılara insanlar istediklerini yapabilir. Hayır yapamaz. Her canlının yaşama hakkı vardır! Bugün benim için gerçekten en uzun gün çünkü kalbim daha şimdiden haberleri görmeden sızlamaya başladı bile.. Keşke siyasilerimiz ve özellikle başbakan ile cumhurbaşkanımız bu katliama da ses çıkarsa!

7 Haziran 2016 Salı

YILANLARIN FIŞKIRMASI SONRASI DEPREMLER


       Dün Hürriyet.com'da Aydın'da heryerden yılanların çıktığı haberi yeralmış, ben de sayfa altına yorum yapmıştım. Kırsal bölgelerde maalesef yırtıcı kuşlar kaçak avlanıp türleri yokedilmektedir, bunun sonucunda da yılanlar çoğalmaktadır. Oyda doğada her hayvanın, küçük bir böceğin bile çok büyük bir rolü vardır ve Allah'ın yarattığı ekosistemi yoketmek bize düşmez. Ayrıca yeraltında yuvalarda yaşayan hayvanalar depremler öncesi dışarı çıkarlar çünkü yeraltı inanılmaz ısınır. Ben de bu iki sebepten dolayı olduğunu, yılanların öldürülmemesi gerektiğini yazmıştım derken bugün İstanbul'u da korkutan Bursa depremi gerçekleşti. İşte o haber;




Aydın'da havaların ısınması ile birlikte birden ortaya çıkan yılanlar vatandaşları korkutmaya başladı. Özellikle çiftçilikle uğraşanlar son bir haftada çok fazla miktarda artan yılanlar nedeniyle tarlada ve bahçelerde çalışmaktan korktuklarını belirttiler.

Aydın’ın Köşk İlçesine bağlı dağ köylerinde zeytin ve incir bahçelerinde çalışan vatandaşlar, son bir haftadır topraktan adeta yılan fışkırdığını belirterek, birçoğu da zehirli olan bu yılanlara basmamak ve ısırılmamak için çok dikkatli davrandıklarını belirttiler.
Bahçede çalışırken kendi boyundan büyük yılanlarla karşılaştığını ve tehlikeli olduğu için öldürmek zorunda kaldığını belirten Köşklü çiftçilerden Hilmi Akar, “Bu yıl sıcaklar birden bastırdı. Son bir haftadır topraktan adeta yılan fışkırıyor. Oldukça da büyük ve zehirli yılanlar. Bu dönemde tarla ve bahçede çalışanlar akrep ve yılana karşı daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.
http://www.hurriyet.com.tr/topraktan-yilan-fiskiriyor-ilce-tedirgin-40113689
Ayrıca şu güzel yorumu okumanızı isterim;

TERÖRÜ LANETLİYORUM!



        Birilerinin maşaları olarak beyinleriniz yıkanıyor ve kendi kardeşlerinizi öldürüyorsunuz, yaptıklarınız öbür dünyada cehennem olarak size geri dönecek! 



GÜNÜN DOSTU


6 Haziran 2016 Pazartesi

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?


Yavru domuzlar annelerinden 1 ay boyunca süt içerler.

GÜNÜN DOSTU


PARA PARA PARA..


        Çok komik bir yorum gelmiş, şu an 400 tavşanı olan biri tavşanlarını pet shopa satacağından bana bulaşmak istemiş. Evet ben pet shoplara karşıyım çünkü siz bana o yorumu yazarken düşündüğünüz tek şey para.. "20 günlük tavşan yavrusu satılabilir, ben tavşanlara inek sütü verdim ölmediler, İzmir'de tüm pet shoplar bebek tavşan satıyor..." derken sanırım içiniz hiç sızlamıyor. Beni tehdit etmeniz de ayrıca komik.. Tavşanlarınızı bir doğum makinesi gibi sürekli yavrulatmak, annesinden süt içecekken ayırıp pet shop cehennemine vermek ve bilinçsiz kişilerin çocuklarına oyuncak olarak satın alması sizi neden ilgilendirsin ki.. Siz sadece onlardan gelen paraya bakarsınız. Şu an İstanbul Kadıköy Belediyesi'nde pet shoplarda canlı hayvan satışı yasaktır. Ve yakında tüm Türkiye'de yasaklanacak, yakında 400 tavşanınızla birlikte yeni yasayı okumalar dilerim. Ve unutmayın, Allah doğanın güzelliklerinin hayatını, bizler cehenneme çevirelim diye yaratmadı..

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?


Yetişkin bir sığırın ağzında aynı bir insan gibi 32 diş vardır.

5 Haziran 2016 Pazar

GÜNÜN DOSTU


Kar leoparı (Snow leopard)

CEVAP: DİŞ GICIRDATAN TAVŞAN










          Merhaba, umarım satın almadınız. Annesini arıyordur ve etrafa alışıyordur. 4 aylıktan önce taze yeşillik, sebze, meyve vermeyin. Et ve yağlı ev yemeklerinden asla vermeyin. Saksıdaki çiçekler onu zehirleyip öldürebilir. İdrar rengi yedikleriyle veya idrar yolu hastalığıyla ilgilidir. Küçük olduğundan dişleri fazla uzamamıştır. Diş gıcırdatıyorsa ağrısı var demektir, bir veterinere götürün derim kısa sürede..

CEVAP; SAHİBİNİ ISIRDIKTAN SONRA ÖLEN TAVŞAN






       Merhaba, başınız sağolsun, sizin ciddi bir hastalığınız var mıydı, bir ilaç kullanıyor musunuz, böyle bir şeyi ilk defa duydum ama sizinle ilgisi az gibi sanırım kötü bir tesadüf. Verdiğiniz otlar zehirli bir tür olabilir mi, bahçeden kopardıysanız ilaçlı olabilir mi, tavşanınıza düzenli olarak 2-3 ayda bir iç parazit iğnesi yaptırıyor muydunuz? Bunların cevapları önemli..