"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

24 Nisan 2016 Pazar

GÜNÜN DOSTU



          Günün dostu bu sevimli ve inanılmaz pigme keçi.. At ile inanılmaz tatlı bir dostlukları var, videoyu İstanbul Taksim metrosunda izledim ve koptum lütfen izleyin;

https://www.youtube.com/watch?v=jsgEOfvuv30

CEVAP: MUSTAFA DOĞAN, TERASA YAVRULAYAN KEDİ VE YAVRULARI ALIŞTIRMAK








       Merhaba, kusura bakmayın bazı sebeplerden dolayı ilk defa böyle uzun süre yazamadım. 4-5 yaşından beri kedileri olan bir insanım, bazı günler kedi sayım 57'ye bile çıkmıştır o yüzden severek cevaplayacağım. Burası ayrıca sırf bir tavşan bloğu değil bir sokak hayvanları bloğudur, bloğun amacı sokak hayvanlarını sahiplendirmek ve pet shop ticaretini durdurmaktır. Parayla satın alınan hiçbir hayvana da cevap verilmemektedir. O yüzden tabi ki cevaplayacağım, öncelik sizin :)  Üzerlerine gitmeyin, yere çömün, asla birşey için zorlamayın. Elinize sulandırılmış inek sütü olan bir kapla, yoğurtla, peynirle gidebilirsiniz veya yavru kedi maması alıp verebilirsiniz. Onlara oyuncak sağlayın, bir rafya ipi olabilir ayrıca bir kutu bulun içine eski bir örtü veya ince battaniye, paspas koyun bu onların yuvası olacaktır. Kutu asla yağmurda ıslanmasın ama üzeri kapalı bir yerde olsun ve çok ayak altında olmasın anne yavrularının ayak altında olmasından hoşlanmaz, sonra kaçırabilir. Devrilmeyecek bir kaba çeşmeden su koyun ve bir köşeye koyun, 2 günde bir değiştirin. Taze ekmek içine de alıştırın yavaş yavaş.. Siz bakacaksanız 4 aylıktan sonra yavruları İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde bir ücretle veya belediyenizin veteriner müdürlüğünde ücretsiz kısırlaştırabilirsiniz. Böylece çok üremezler. Ama siz sahiplenmeyecekseniz hemen fotoğraflarını çekip Petarkadaş'a koyun ve insanlara alıştıktan sonra onları sahiplendirin. 

CEVAP; SN. SABİHA ÇAYIR, TAVŞANIN KEDİ TARAFINDAN YARALANMASI









          Merhaba kusura bakmayın bazı sebeplerden dolayı ilk defa böyle uzun süre yazamadım.  Yazdığınız yerde yorum yeri kalmamış o yüzden yorumunuz dışarıdan gözükmüyor diye buraya yazdım. Dediğiniz gibiyse gerçekten çok sevindim. Çok geçmiş olsun. İşte sürekli bu yüzden bloğa yazıyorum asla kedi, köpek, gelincik, yırtıcı kuş, martı, karga, baykuş, yılan, araba, çocuk, zehirli bitki, zehir sıkılmış çimen, sivrisinek olan yerlere bırakmayın diye. En çok olan şey kedi ve köpek yaralamalarıdır. Umarım artık iyidir, evde bol bol kulağına pamuğa dökülmüş Baticon ile pansuman yapmalıydınız. Derisinde herhangi başka bir kanama yoksa iyidir. Tavşanların kulaklarında çok önemli damarlar vardır kulakları çok önemlidir. Durumu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Unutmayın ki uzun süre düzenli muayeneye de götürün çünkü kedi tırmığı Allah korusun o anda da öldürebiliyor, 3 ay sonra da.. Uzun ömürler dilerim. 

DÖNDÜM :)



             Bazı sebeplerden dolayı bloğa maalesef Mart sonundan beri uzun süre yazamadım, bunun için lütfen kusura bakmayın, sorularınızı yavaş yavaş tekrar eskisi gibi hızla cevaplamaya devam edeceğim. Tek isteğim sizler de lütfen parayla hayvan satın almayın. 

16 Nisan 2016 Cumartesi

YARIN İBB ÖNÜNDE KISIRKAYA EYLEMİNE GEL!



17 NİSAN PAZAR 

SAAT 14:00

YER: FATİH SARAÇHANE'DEKİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BİNASI ÖNÜ

SEN DE GEL!!!

Pankart ve düdüğünü unutma!

Önce linki incele;

https://www.facebook.com/%C4%B0BB-Ger%C3%A7ekleri-532533463594212/?fref=ts

  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) İstanbul’daki sokak hayvanlarını, toplayıp Kısırkaya’daki barınağa götürmesini 17 Nisan Pazar günü saat 14:00’de Saraçhane’deki İBB binası önünde protesto edeceğiz.
 İBB toplama ekiplerinin gece dâhil,  5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na aykırı olarak çok vahşi şekillerde hayvanlar toplanmaktadır.
“Yasaya göre kısırlaştırılan ve küpelenen hayvanların alındıkları yere bırakılması zorunlu. Ancak İBB kısır ve küpeli olanları dâhil topluyor. Silivri’den onlarca köpek toplandı ve yüz kilometreden fazla bir mesafe katledilerek Kısırkaya’ya götürüldüler. Birçok ilçeden toplanan diğer köpeklerin çoğu ortada yok, geriye kalan bir avuç hayvan da alındıkları yere değil, ormanlara, dağlara atılıyor. Pendik ormanları, âdeta bir köpek havzasına dönüştürülmüş durumda. Mahallelerden toplanan hayvanları takip etsek de akıbetlerini öğrenemiyoruz.”
Eylem için Anadolu yakasında Kadıköy evlendirme dairesi önünden ve Avrupa yakasında Beşiktaş iskelesinin önünden saat 12.00'de ücretsiz servis kaldırılacak.

Mahkeme Kısırkaya barınağını mevzuata aykırı bulmuştu

Hak savunucuları, Kısırkaya barınağını inşası başladığı günden beri protesto ediyor.
Hayvan Haklarını Koruma ve Geliştirme Derneği, Kısırkaya’daki barınak projesinin mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptali için İBB’ye başvurmuş, İBB bu talebi reddetmişti. Dernek, bunun üzerine 22 Temmuz 2014’te İBB’ye dava açmıştı.
İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Temmuz 2015’te İBB’nin barınak projesinin iptal edilmesi için gelen talebi reddetmesini hukuka aykırı bulmuş, barınak inşaatının mevzuat hükümlerine açıkça aykırı olduğunu ifade etmişti.

İhlaller için “İBB Gerçekleri” sayfasını kurdular

Hayvan hakları savunucuları, Facebook’ta kurdukları “İBB Gerçekleri” grubunda, İBB’nin barınaklarında hayvanlara yönelik uygulamalarında hak ve yasa ihlallerine yer veriyor.
Bunlardan bazıları şöyle:
* Mart ayında, uyuz olan bir köpek gönüllüler tarafından sonucu yakalanıp, tedavisi için İBB Tepeören’e götürüldü. Gönüllüler, daha sonra besleme yaparken tedavi edilmeden barınaktan salınmış hayvanla karşılaştı.
* İBB’nin köpek toplama aracının dışardan hava girişini sağlayan fanları bozuk, içeriye yeterli hava akımı sağlayan pencere sayısı ise üzere yetersiz.
* İBB Tuzla-Aydınlı barınağında bir köpek toplama aracına alındıktan sonra barınağa geldiği gün personelin dikkatsizliği ve umursamazlığı sonucu, araçtan indirildiği anda kulübede bağlı duran başka bir köpeğin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.
* İBB Tuzla-Aydınlı’da ayakta duramayacak haldeki köpek , acilen bakıma alınması gerekirken kafeste bekletiliyor.
* Süt isimli köpek Yavuz Selim mahallesinde iki yıldır yaşadığı evinin önünden İBB Tuzla-Aydınlı ekipleri tarafından alındı. Köpeğe bakan kişi, İBB Tuzla-Aydınlı’yı defalarca aramasına rağmen yetkililer böyle bir köpek almadıklarını söylediler. Ancak Süt’ün üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tuzla Aydınlı Geçici Hayvan Bakımevi yazan araca bindirildiğini civardaki bir işyeri kamerasına kaydedildi. Yetkililer kamera kayıtları olduğunu öğrendiklerinde köpeğin alındığını, erkek olduğu için kısır olduğunu anlayıp geri bıraktıklarını söylediler.
* Kartal tren istasyonu yakınlarında mahallelinin baktığı Kurt, Yavuz Sultan Selim Hastanesi idaresinin “mikrop saçıyor” şikayeti üzerine, İBB ekipleri tarafından iğne atılarak uyuşturulup, araca bindirildi. İki gün boyunca önce İBB Tepeören’e oradan İBB Cebeci’ye götürülen Kurt, gönüllülerin ısrarlı aramaları sonucu alındığı yere geri getirildi ancak uyuşturucu iğnenin iç organlarında yarattığı tahribattan dolayı arka ayakları tutmaz vaziyetteydi. Gönüllüler tarafından özel bir klinikte tedavi altına alınan Kurt, iğneler neticesinde oluşan iç organlarında ki tahribattan dolayı yaşama daha fazla tutunamadı. (ÇT)

http://bianet.org/bianet/hayvan-haklari/173928-ibb-onunde-hayvan-barinaklarindaki-ihlalleri-protesto-edecekler