"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

14 Şubat 2016 Pazar

SEVGİLİLER GÜNÜ'NÜZ KUTLU OLSUN :)

Bu Sevgililer Günü'nde lütfen sevgilinize canlı tavşan satın almayın ve kirli pet shop ticaretine engel olun!







7 Şubat 2016 Pazar

HOLLANDA'DA TRAFİK IŞIKLARINDAKİ TAVŞAN :)


   Biliyorsunuz bloğumda da sıkça yer verdiğim dünyanın en meşhur tavşanıdır Miffy ve kendisi Hollanda'nın laleden sonraki en meşhur simgesidir, sonuçta yabancılar kendi değerlerine, markalarına inanılmaz sahip çıkarlar ve koruyup pazarlarlar. İşte son örneği;

                             

"İLİŞKİ DURUMU KARIŞIK" DİZİSİNDE SENARİSTİN KÜRK KATLİAMI!



    İlişki Durumu Karışık adlı dizide hayvan haklarıyla ilgili yapılan yanlışları sizlere daha önce buradan bildirmiştim. Senaristi duymuş olmalı ki daha da beter şeyler olmaya başladı, bir nevi Bülent Ersoy'un yaptığının aynısı.. Dizide her bölümde kürkler.. Son bölümlerden birinde ise (28. bölüm) iyice dile getiriliyor, sanırsınız ki senaristin kürk mağazası var reklam yapıyor, lütfen RTÜK'e şikayet edin; işte o katliam sahneleri;

                           



GÜNLERDİR BEYNİMİ KEMİREN KATLİAM OLAYLARI !!!



   Bilgisayarımın üst sekmesinde günlerdir duruyorlar, devamlı içim sızlayarak bakıyorum, paylaşamadım sizlerle, çünkü gerçekten bıktım artık.. Ülkemizde devamlı hayvanlarla ilgili bir felaket yaşanıyor. Öldürülüyorlar, işkence görüyorlar ama bunları masum hayvanlara yapanlar ya bulunamıyor ya da çok komik bir para cezasıyla serbest kalıyorlar. Çünkü hala Kabahatler Kanunu işliyor. İki köpeği idam eder gibi mezarlığa asmak kabahat mi? Bir köpeği arabanın arkasına bağlayıp metrelerce sürükleyip sonra da "Hayvan benim" demek kabahat mi?  Köpekleri saldırgan yetiştirip sonra diğer hayvanları parçalatmak kabahat mi? Neden devlet artık bir adım atmıyor, bu hayvancıklar bize Allah'ın emanet ettiği sessiz kulları değil mi??? Konuşamıyorlar diye eziyet edenleri neden hala Türkiye Cumhuriyeti hoşgörüyor? Baklava çalan hapse girer ama bir canlıyı katleden girmez! Bu hayvanların canı bir baklavadan daha değersiz sanırım! Lütfen acımasız linklere bakın;

http://www.hurriyet.com.tr/bunu-yapan-insan-olamaz-40048437

http://www.hurriyet.com.tr/otomobilin-arkasina-baglanan-kangal-gorenleri-soke-etti-40047880

AÇ KALAN DENİZASLANI YAVRUSUNDAN TATLI ZİYARET :)



ABD'nin California eyaletindeki San Diego kentinde aç bir denizaslanı, lüks bir restorana baskın yaptı.


Restoranın Fransız baş aşçısı Bernard Guillas, "Yavru denizaslanını restoranın en iyi masası olan 65 numaralı masanın yanında bulduk" diye konuştu.
Aşçı, dişi denizaslanı yavrusunun sahildeki bir rampayı kullandığını ve açık bulduğu bir kapıdan restorana gizlice girdiğini tahmin ediyor. Restoran çalışanları birçok deniz canlısının bulunduğu eğlence parkı SeaWorld'ün deniz memelileri için oluşturduğu kurtarma ekibine durumu haber verdi.
Kurtarma ekibi 8 aylık yavrunun aşırı aç ve susuz kaldığını tespit etti. Canlının dokuz kiloyla şu an sahip olması gereken kilonun yalnızca yarısı kadar olduğu belirtiliyor. Dişi denizaslanı yavrusunun birkaç aylık iyi bir bakımla yeniden sağlığına kavuşup doğal ortamına salıverilebileceği kaydediliyor.
California sahilleri birkaç aydan bu yana aç denizaslanı yavrularının akınına uğruyor. Bu duruma gerekçe olarak El Nino'nun okyanus yüzey sıcaklığını artırması gösteriliyor. Sıcaklık artışı denizaslanlarının besin kaynağı balıklar üzerinde olumsuz etkide bulunuyor.
http://www.hurriyet.com.tr/ac-denizaslani-yavrusu-restoran-basti-40050581
Tawşi der ki;  Küresel ısınmayla herşey yokoluyor!

NEDEN?

Neden burada değil de,






Burada??




        Bu kış sokaktan soğukta sırılsıklam olmuş veya donmak üzere olan bir kedi veya köpeğe sıcak evinizi açın, onun gözlerindeki mutluluğu göreceksiniz :)


LÜTFEN KEDİNİZİ YIKAMAYIN



    Evet tavşanları yıkamak onları ölüme sürüklemektir peki ya kedinizi yıkamak? Lütfen kedilerinizi de yıkamayın. Kediler zaten gün boyu sürekli antiseptik dilleriyle kendilerini yalayarak temizleyen mis gibi hayvanlardır, dünyanın en temiz hayvanlarıdır kediler. Ayrıca yıkanmayı, yağmurda ıslanmayı da sevmezler çünkü ıslandıkları zaman çok üşürler, tüylerinin kuruması ise çok yavaştır. Şimdi içinizden "Saç kurutma makinesiyle kuruturum" diyorsanız gerçekten kızarım :) Kediler ve özellikle tavşanlar da onun sesinden şok geçirebilir ve ısısı derilerini yakabilir, lütfen böyle gürültülü, tehlikeli aletleri hayvanlarınızdan uzak tutun. Ayrıca kedilerin kulaklarında kalan su, kulak enfeksiyonları yaratabilir. Kısacası tavşan, kedi ve köpeklerinizi yıkamayın. Tertemiz köpekler devamlı o saçma köpek şampuanlarıyla yıkanır, bu çok zararlıdır, Köpeğin derisinde olan yağ yıkandıkça açığa çıkar ve siz onun kirlendiğini sanırsınız halbuki o koku siz yıkadıkça oluşur. Bu hayvanlar ördek değildir :) Yıkamaya kalkacağınız kediniz heryerinizi tırmalar ve Müslüm Gürses konserindeki jiletçilerin saldırısına uğrasaydım daha iyidi dersiniz :)

GÜNÜN DOSTU


5 Şubat 2016 Cuma

CEVAP: SN. MERAL ESEN, ÖLEN BEBEK TAVŞAN







Merhaba, o bölümde soru yeri dolmuş lütfen buraya yazın. Öncelikle başınız sağolsun. Ezilmiş olabilir, çok küçük doğmuş olabilir. Hastalıklı olsaydı zaten anne onu yer ve ortadan kaldırırdı. Evet ellediğiniz zaman çoğunlukla anne sizin kokunuz yavrulara sindiğinden yavruyu redddeder. Bir daha asla çıplak elle dokunmayın. Eczaneden cerrahi eldiven alın birşey olursa onunla müdehale edin. Kesin ölüyse kaldırıp bahçeye filan gömün. Siz yavrulara asla ellemeyin, diyelim anne üzerlerine yattı eziliyorlar filan ancak öyle durumlarda eldivenleri giyip yapın.  Bir poşet de geçirebilirsiniz elinize ama çok narin davranın kemikleri çok hassastır ve anne çok görmesin.

GÜNÜN DOSTU


CEVAP: SN. MUSTAFA DOĞAN, YENİ YAVRULARI ANNE İSTEMEZSE











       Ne demek.. O zaman "Öksüz Yavru Tavşanlar" başlıklı yazımdaki gibi keçi sütü ve su karışımıyla siz beslersiniz. Umarım buna gerek kalmaz. 25 günlük olunca bayağı ayaklanırlar ama süt içmeye daha uzun süre (2 aylığa kadar) devam etmeleri gerekir. ACİL adlı kısım dolmuş yorum yapılamıyor sorunuz varsa lütfen buraya yazın. 

1 Şubat 2016 Pazartesi

GÜNÜN DOSTU


ÇOCUKLAR VE HAYVANLARIN EBEDİ DOSTLUKLARI


Lütfen bu inanılmaz galeriye bakın, muhteşem ;

http://www.hurriyetaile.com/cocuk/cocuk-psikolojisi/cocuklar-ve-evcil-hayvanlarin-ebedi-dostluklari_20640.html?utm_source=hurriyet&utm_medium=bana_ozel&utm_campaign=hurriyetbanaozel-link5

TYLER ve BEAKER'İN MUHTEŞEM DOSTLUĞU

Herşey böyle başladı, ikisi de bebekti :))


İşte o muhteşem dostluk;

http://www.hurriyetaile.com/fotogaleri/cocuk/tyler-ve-beakerin-muhtesem-dostlugu-1719



SAHİBİNDEN HABERSİZ MARATON KOŞAN KÖPEK :)



Maraton koşan köpek bitiş çizgisine 7. sırada girerek ödül aldı
Alabama bir köpek, 21 kilometrelik yarı maratonu, insanlarla birlikte koştu, yarışmayı yedinci sırada bitirdikten sonra da internet yıldızı haline geldi.
Daily Telegraph gazetesinin haberine göre; İşin ilginci, madalya ile eve dönen köpeğin başarısından sahibinin haberi yoktu. Sahibi, kımıldamaktan aciz, bir yerden bir yere gitmemek için direnen tembel köpeğinin yarışa nasıl katıldığından çok, nasıl dereceye girebildiğine şaşırdı.
İki yaşındaki köpek Ludivine, sahibi bahçede oynasın diye bıraktıktan sonra, neden ve nasıl olduğu bilinmeksizin yoldan geçen Trackless Tren Trek Yarı Maratonu başlangıcındaki koşucular arasına katıldı.
İnsanlarla birlikte koştu, hatta zaman zaman başka köpeklere takılıp, oyalandı ama yarışı 7. sırada tamamladı.
Dereceye girmek için İnsanların aylarca eğitim görüp, çalıştığı koşuda, tembel ve lakayt koşu tarzı ile tembel bir köpeğin antrenmansız derece alması sahibi, Nisan Hamlin'i şaşkınlıktan şaşkınlığa soktu. Görgü şahitlerine göre köpek yarışın başında bir yarışmacının başını okşaması üzerine onlarla birlikte yarışa başladı ve ilginç tarzına rağmen yarışın bitiş çizgisine ulaştı.
Tawşi der ki; Köpeğin arada ilgisi dağılmış ineklerin yanına gidip sonra tekrar yarışmaya devam etmiş. Yani arada ilgi sapması olmasa 1. idi :D Lütfen galeriye bakın ;
http://www.haberiyakala.com/2016-01-28-sans-eseri-maraton-katilan-kopek-madalya-kazandi-h60502.galeri.f0