"Ağrım olsa bağıramam, aslan görsem kaçamam, kuyruğu ne de tatlı dersiniz ama avcı vurunca afiyetle yersiniz, çok da üşüdüm, kürkümü geri verseniz.. Tavşanım ben, keşke dostum olsan sen.." (Tawşi)

30 Haziran 2015 Salı

BEDDUALARIM TUTMAYA DEVAM EDİYOR




   
    Endonezya'nın palmiye yağı için yaptığı katliamı geçen gün bloğuma yazmıştım;

http://tawsim.blogspot.com/2015/06/palmiye-yagi-palm-oil-nin-yarattigi.html

    Okuyanlar sinirimi ve böyle katliamlar karşısında beddua ettiğimi ve çok iyi tuttuğunu da bilir (bknz. Nepal).

     Endonezya'da ise uçak felaketi bir başlangıçtır :)   O masum hayvanları katleden bin beter olacak! İşte o uçak kazası;

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29417922.asp

AYI VURMAK 10 BİN, KÖPEK VURMAK 1002 TL GEL VATANDAŞ GEEEL!

İşte ülkemizde demokrasi kırıntılarının bile olmayışının sonucu;

Tüfekle köpek öldürene 1002 lira ceza




EDİRNE’de inşaat şantiyesindeki bekçi köpeğine av tüfeğiyle 5 el ateş ederek öldüren 41 yaşındaki Yüksel Kuanç’a hayvan koruma kanunu gereğinde 1002 lira idari para cezası kesildi. Edirne Hayvanları, Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri ise eylem yaparak Kuanç’ın tutuklanması gerektiğini savundu.

Kıyık Caddesi’nde bir inşaatın bekçi köpeği, önceki gün 41 yaşındaki Yüksel Kuanç tarafından av tüfeğiyle 5 el ateş edilerek öldürüldü. Şantiye görevlilerinin ihbarı üzerine gelen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aynı gün Kuanç’ı güvenlik kameralarından kimliğini tespit ederek gözaltına aldı. Cumhuriyet Polis Merkezi’nde ifadesi alınan Kuanç köpeği kendisini ısırdığı ve oğluna saldırdığı için öldürdüğünü söyledi. 
Tasması olmayan köpeğin bağlanması için daha önce şantiye görevlileriyle defalarca konuştuğunu anlatan Kuanç, “Tasması ve aşıları olmayan köpek 11 yaşındaki oğlum ve bana saldırdı. Bu köpek beni ısırdı, şuanda yaralıyım. Beni ısırdıktan sonra oğluma yöneldi parçalayacaktı. Defalarca söylememe rağmen bunu bağlamadılar. Canıma kast etti, öfkeme yenik düştüm. Onu vurduğumda oruçluydum. Bu mübarek Ramazan gününde beni iki türlü günaha soktu. Benimde hayvanlarım var, pişmanım elbette. Günah sahibi oldum. Ben o bölgede 2 yıldır geri dönüşümü olan malzemeleri toplayıp geçimimi sağlıyorum. Okullar tatil olduğu için gezdirmek amaçlı yanıma oğlumu da almıştım. Motosikleti oğlum kullanıyordu. Tüfek rahmetli oğluma aitti. Kullanmasını da bilmiyorum, tetiğe basınca ateş aldı diyerek kendisini savundu.
İfadesinin ardından serbest bırakılan Yüksel Kuanç, hakkında adli Edirne Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlatırken, Orman ve Su İşleri Edirne İl Şube Müdürlüğü tarafından Yüksel Kuanç’a av tüfeğiyle köpek öldürdüğü gerekçesiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 1002 lira idari para cezası kesildi.
HAYVANSEVELER TUTUKLANSIN İSTİYOR
Olay, hayvan sever derneklerini de ayağa kaldırdı. Kuanç’ın köpeği öldürdüğü anı gösteren güvenlik kameralarının sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması üzerine yoğun tepki oluştu. Edirne Hayvanları, Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri de trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi’nde bir araya gelerek Kuanç’ın tutuklanması için eylem yaptı. Dernek adına konuşan Gülçiçek Korkut, Kuanç’ın cezaevinde olması gerektiğini ifade ederek, “Kendisini ısırdığı için köpeğe bilenen ‘bir ısırığa bir hayat’ şeklindeki formüle ettiği çarpık adalet duygusunun motivasyonuyla yanıp tutuşan ve ondan bu şekilde intikam alan Kuanç, bunu yaparken yanında 10 yaşında oğlu vardı.
Şuan aramızda dolaşan Yüksel Kuanç suçludur. Evlatlarımızı bu şahsın bulunduğu bir parkta oynatır mısınız? Oğlunun güneşlenmesine, futbol oynamasına izin verir misiniz? Hurdaca olduğunu söyleyen bu şahsın eskileri alıp götürsün diye 5 dakikalığına da olsa evinize sokar mısınız? Ona bir şey anlatma, onu ikan etmek, bir mesele hakkında tartışma cesareti gösterebilir misiniz? Bu adamın yeri sizin yanınız mı, yoksa hapishane mi sizce? O hapisteyken hepimiz, hatta kendi ailesi bile daha güvende olacak, eminiz dedi.
CHPLİ VEKİL: CİNAYETİ İŞLEYEN ARAMIZDA DOLAŞIYOR
Eyleme katılan CHP’nin Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da Yüksel Kuanç’ın tutuklanması ve toplumdan dışlanması gerektiğini ifade ederek, “Bu ülkede herkesin yaşamaya hakkı var. Bitki, hayvan ve tüm canlıların. Elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Öğrendim ki, bu cinayeti işleyen insan aramızda geziyor. Biz bunu toplumdan dışlamalıyız. Elimizden ne gelirse yapmalıyız. Herkesin bu doğa da yaşama hakkı var. Bu konunun yakından takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.
KÖPEKLERİYLE YÜRÜDÜLER
Edirne Hayvanları, Doğayı Koruma ve Yaşatma Derneği üyeleri açıklamaların yanlarındaki köpekleriyle ve ellerinde ‘köpek katili serbest. Niçin?’, ‘hayvan, insan fark etmez cinayet, cinayettir’, ‘köpek katili tutuklansın’, ‘silahlar pompalılar yasaklansın’, ‘katiller aramızda dolaşıyor’, ‘hayvanı öldürmek Kabahat değil, suçtur’ yazılı dövizler taşıyıp sloganlar attı.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29419762.asp 
Tawşi der ki; Bu ülkede ayı öldürmek 10 bin, köpek öldürmek 1002 TL !!!!

HATALI KAMÇI KULLANIMI HAKKINDA




Yüksek Komiserler Kurulu’nun 15.04.2015 tarih ve 713/Y-4 sayılı toplantısında;

24.06.2015 tarihinden itibarenbir yıl içerisinde mevzuat hükümlerine aykırı olarak hatalı kamçı kullandığı tespit edilen ve haklarında 2 defa tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten yasaklama cezası alan binicilerin, ikinci cezasının bitim tarihinden başlamak üzere, en az 1 (bir) ay süreyle tedbirli olarak Apranti Eğitim Merkezinde yapılacak program dahilinde binicilik öğretmenleri nezdinde eğitime tabi tutulmasına, eğitim bitiminde hazırlanacak raporun Yüksek Komiserler Kurulu’na gönderilmesini müteakip, bu binicilerin yarışlarda at binip binemeyeceği hususunun rapor göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirmesine karar verilmiştir.

İlgililere ilanen duyurulur.

TJK


http://www.tjk.org/TR/YarisSever/News/Page/13568?Tarih=29.06.2015%2014:03:31

SOKAK HAYVANLARI FOTOĞRAF YARIŞMASI






































      Dereceye giren ilk 12 fotoğrafın. 2016 yılı masa takvimlerini süsleyecek. Bu takvim satışları sonucunda  elde edilen gelir ise her zamanki  tamamıyla yine sahipsiz hayvanlara dönecek.

BASIN BÜLTENİ  15 Haziran 2015
Sokak Hayvanları Fotoğraf Yarışması Başlıyor!
Sahipsiz hayvanlara dikkat çekmek amacıyla birçok önemli ismin de seçici kurulda olduğu, Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu’nun işbirliğiyle hayata geçen “Sokak Hayvanları” konulu fotoğraf yarışması, 31 Temmuz’a kadar her yaştan amatör ve profesyonel fotoğrafçının başvurularını bekliyor. Yarışmada dereceye giren fotoğraflar, 2016 “Sokak Hayvanları”  takviminde yer alacak ve takvimin satışından elde edilen tüm gelir HAYTAP’ın sokak hayvanları için geliştireceği projelerde kullanılacak.
Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) işbirliğiyle ile yapılan fotoğraf yarışmasının bu yıl beşincisi düzenlenmektedir. Sahipsiz sokak hayvanlarının da yaşam hakkı olduğunu vurgulamak amacıyla düzenlenen yarışma, ‘Sokak Hayvanları’ temalı fotoğraflar ile farkındalığı artırmayı amaçlıyor.
Her yaş grubundan amatör ve profesyonellere açık olan yarışmaya başvurular 31 Temmuz 2016 tarihine kadar yapılabiliyor. Birincinin 2.000 TL (iki bin TL), ikincinin 1.200 TL (bin iki yüz TL), üçüncünün 600 TL (altı yüz TL) kazanacağı yarışmada takvimde basılacak diğer fotoğraflarda 300 TL (üç yüz TL) ile ödüllendirilecek. Dereceye giren fotoğrafların yer alacağı 2016 takviminin satışından elde edilecek tüm gelir, HAYTAP’ın Sokak Hayvanları için hayata geçireceği projelerde kullanılacak.
Yarışmanın jürisinde çok sayıda hayvan sever ünlü bulunuyor…
Bekir Coşkun, Burçin Terzioğlu, Hilal Saral, Mehmet Turgut, Nasuh Mahruki, Ömer Burhanoğlu, Ruhat Mengi, Seda Akgül, Serkan Turaç, Şafak Pavey, Yılmaz Bulut, Levent Alatlı ve Ahmet  Kemal Şenpolat’ın jüri üyeliğini yaptığı yarışmanın sonuçları 15 Eylül’de Haytap ve Koza Yönetim web-sitelerinde açıklanacak.
Yarışmaya katılmak isteyenler www.kozayonetim.com.tr veya www.haytap.org adreslerinden detaylı bilgi alabilir ve başvurularını gerçekleştirebilir.

Koza Yönetim hakkında;
Koza Yönetim “profesyonel bina yönetim hizmetleri” sektöründe; 7/24 güvenlik, temizlik, idari, mali, teknik, hukuk, bahçe, havuz, fitness vb. hizmetlerden oluşan, entegre yönetim hizmetleri sunan güçlü bir kuruluştur. 10.000’i aşkın konut ve işyerinde, 50.000’i aşkın kişiye hizmet veren, Koza Yönetim, gücünü arkasındaki köklü ve kurumsal gelenekten alıyor.
HAYTAP hakkında;
HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, hayvan hakları konusunda eğitim, halkla ilişkiler, lobi çalışmaları, hukuk olmak üzere değişik yollara başvurarak; mağdur hayvanların hakkını savunan ve bu konuda mücadele eden Türkiye’nin ilk ve tek federasyonudur. Şu anda bir çok üye derneği ve valilik onaylı resmi temsilcisi ile Erzurum’dan İzmir’e,   Bitlis’ten Eskişehir’e  kadar Türkiye’nin en ücra köşelerine kadar bir çok il ve ilçede sivil toplum örgütü olarak faaliyet göstermektedir.
Bilgi ve Sorularınız İçin:
Koza Yönetim Neriman Bekçi 444 21 24 /4034 bekci@kozayonetim.com.tr
Haytap216 347 48 00 bilgi@haytap.org


SEÇİCİ JURİ ÜYELERİ KURUL: (Alfabetik Sırayla)

Ahmet Kemal Şenpolat – Haytap
Bekir Coşkun – Gazeteci
Burçin Terzioğlu – Oyuncu
Hilal Saral –Yönetmen
Levent Alatlı – Koza Yönetim
Mehmet Turgut – Fotoğraf Sanatçısı
Nasuh Mahruki – AKUT
Ömer Burhanoğlu - Fotoğraf Sanatçısı
Ruhat Mengi – Gazeteci
Seda Akgül – Gazeteci
Serkan Turaç – Fotoğraf Sanatçısı
Şafak Pavey – Milletvekili
Yılmaz Bulut – Fotoğraf Sanatçısı

Katılım formu ve detaylar;

http://www.haytap.org/index.php/201506115349/duyurular/2015-haytap-koza-yonetim-sokak-hayvanlari-fotograf-yarismasi

MUTLAKA İZLENMESİ GEREKEN BİR FİLM: İYİ BİRİ


































      Türk sinemasında hayvan haklarını dile getiren film sayısı neredeyse yok denecek kadar az. İzlediğimiz bu film Karakız adlı bir köpeğin  saflık derecesinde iyi bir insanın engelli bir köpekle güzel bir yol hikayesi..

İzleyeceğiniz bu  filmde, bir adamın yanında can dostu köpeğiyle yaptığı yolculukta başına gelen komik ve trajikomik hikayeler işleniyor.
Yönetmenin anlattığına göre  Karakız adlı köpeği Mersin'deki bir bakım evinden almışlar .
Karakız Mersin'in bir köyünde tavuklara zarar verdiği gerekçesiyle av tüfeğiyle vurulmuş. Yaralı halde 10 gün sokaklarda dolaştıktan sonra barınağa getirilmiş. Barınakta yapılan ameliyatla arka ayağının biri alınmış. Ekip olarak 500 köpek içinden Karakız'ı seçmişler ve Karakız 1 yıl boyunca yönetmenle yaşamış . Eğitim sırasında hırpalanacağı endişesiyle ona eğitim aldırmak istemedim. Yönetmen Ayhan Sonyürek geçen yaz filmi çektiğini filmi çekerken yanlarında bir köpek eğitmeni olduğunu anlattı.
Karakız'ı eğitmeden sadece oyun oynatarak ve yiyecek vererek istediğimiz hareketleri yaptırmışlar ve filmin kahramanı Karakız film bittikten sonra da yönetmenle yaşamaya devam etti.
Film 19 Haziran 2015 cuma günü  vizyona girdi. Yönetmen Sonyürek , büyük bir duyarlılık göstererek bu filmle ilgili verdiği tüm röportajlarda köpek satın alınmaması ve bakım evlerinden  sahiplenilmesi için mesajlar veriyor , yıllardır anlatılmaya çalışılan pet shop gerçeğinden hayvanların terkedilmesine kadar giden dramatik yolu hem görsel sanatıyla hem de mesajlarıyla veriyor. Bence Jurassic World'un huysuz ve kıtlak sakinlerine bir ara verin ve bu filme de ailece gidin :)

Film şu an İstanbul'da sadece Levent'teki Özdilek Park Cinetime'de oynuyor, normal 12 TL, öğrenci ve öğretmen 11 TL, pazartesi ve çarşamba halk günü 9 TL, BKM Ekspress'in My Bilet 5T indirim kampanyası maalesef 30 Haziran'da bitiyor;

http://www.cinetime.com.tr/sayfa.asp?mdl=film&id=282
Kaynak:http://www.haytap.org/index.php/201506165359/haytap-film-secimi/iyi-biri-mutlaka-desteklenmesi-gereken-bir-film

GÜNÜN DOSTU


DOSTUNUZU ARAÇ İÇİNDE BIRAKMAYIN


Havalar iyice sıcaklaştı, diyelim dostunuz arabanızdayken onunla birlikte biryere gidiyor veya biryerden dönüyorsunuz ama bir yere uğramanız gerekti, çok kısa da olsa 5 dakika da olsa araba içinde bırakmayın, 

1) Araba camları 3 parmak kadar açık değilse havasızlıktan ve sıcaktan ölebilir, güneşten başına güneş geçebilir, şok geçirebilir, ayrıca camlar aralık bile olsa sıcaktan ölebilir,
2)Dostunuz çalınabilir,
3)Bir kaza anında yaralanabilir, ölebilir.
4) Susuz kalabilir.

28 Haziran 2015 Pazar

TAWŞİ'NİN DÜNYASI TWİTTER'DA




           Her gün yeni bir hayvanın katledilmesi üzerine kendimi tutamadım ve bir twitter hesabı açtım, beni buradan takip edebilirsiniz;

https://twitter.com/tavsinindunyasi

İZMİR'DE BİR KATLİAM DAHA!!!

İzmir'de kedinin başını koparıp, patilerini kesip, derisini yüzdüler!


İZMİR’in Narlıdere İlçesi Sahil Evleri Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, bir kedinin başını gövdesinden ayırıp, patilerini kestikten sonra derisinin bir bölümü yüzdü. Bölgede oturanlar vahşet karşısında şoke oldu.

Çiğli İlçesi’nde bir komiser yardımcısının beylik tabancasıyla sokak köpeğine ateş edip yaralaması, Edirne’de de bir kişinin bekçi köpeğini pompalı tüfekle öldürmesi ardından, hayvanlara karşı uygulanan bir vahşet de Narlıdere İlçesi Sahilevleri Mahallesi’nde, Şafak Sokak yakınlarındaki sahilde ortaya çıktı.

Sahilde gezen çevre sakinleri, bir kedinin başının gövdesinden ayırılıp, patileri kesildikten sonra derisinin bir bölümünün yüzüldüğünü fark etti. Çevre sakinleri durumu polise bildirirken, sokakta yaşadığı sanılan kedinin vahşice katledilmesi tepki çekti. Kediye zarar veren kişi ya da kişiler ise tespit edilemedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29404310.asp

GÜNÜN DOSTU

+18


Merak etme, sana bunu yapan o komiser yardımcısı bozuntusu hapse atılacak!

27 Haziran 2015 Cumartesi

YILIN EN ÇİRKİN KÖPEĞİ

Quasi Modo

   Bu yarışmalara genelde karşıyım çünkü o hayvan çirkin olmayı istemedi, belki biri dövdü, araba çarptı, hastalık geçirdi ya da doğuştan. Ama yine de sahip çıkıldıkları için mutluyum. Ülkemizde bu yarışmalar pek olmaz ve olmasın çünkü bizde birinciliği, yarışmayı düzenleyenin yeğeni kazanır ya da köpeği çirkin hale getirmek için şiddete başvururlar, psikopat çok :(

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/96636/2/1/bu-y-l-n-en-cirkin-kope-i-quasi-modo


KOMİSER YARDIMCISI KÖPEK VURDU!!!

+18

Komiser Yardımıcısı karakol bahçesinde köpek vurdu!



İZMİR Çiğli'de Komiser Yardımcısı M.A, ortada hiçbir şey yokken üç yıldır polislerin beslediği köpeği karakolun bahçesinde vurdu. hurriyet.com.tr'nin duyurduğu haber hayvan seveleri ayağa kaldırdı. İzmir Valisi Mustafa Toprak "Canice ateş eden Komiser Yardımcısı'nın insanlık dışı davranışı kabul edilemez. Köpeğe karşı atılan kurşun topluma yapılan bir saldırıdır" dedi.

     Komiser Yardımcısı M.A, yaklaşık 15 gün önce Çiğli Emniyet Müdürlüğü Çiğli Polis Amirliği’nde Grup Amiri olarak göreve başladı. Geçen cuma karakoldaki polislerin 3 yıldır besledikleri iki sokak köpeğinden biri olan Efe’nin bahçeye girmesine sinirlenen M.A önce nöbetçi kulübesindeki görevliye el kol hareketiyle bir şeyler söyledi sonra kapının önünde çalışır halde bekleyen ekip arabasından beylik tabancasını aldı.
KARAKOL BAHÇESİNDE VURDU
Mermiyi namluya süren komiser, silahını sadece 2 metre uzaklıktaki köpeğe doğrultup ateş etti. Yaralanan köpek can havliyle karakol bahçesinden yalpalayarak kaçtı. M.A’da hiçbir şey olmamış gibi ekip arabasına binip uzaklaştı. Hayvanseverler tarafından yakındaki bir veteriner kliniğine kaldırılan Efe’nin durumunun iyi olduğu, merminin ise köpeğin bir kasığından girip kürek kemiğini zedeleyerek öteki kasığından çıktığı belirlendi. 
TABANCASINA EL KONULDU
Olay çevrede oturan vatandaşların 155’e yaptığı ihbar üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından duyuldu. Çiğli Merkez Amirliği’ne olay yeri inceleme ekipleri gönderilerek deliller toplandı. İlçe sınırlarını aşan olayın ardından Komiser Yardımcısı M.A apar topar yıllık izine çıkartıldı, beylik tabancasına ise Cumhuriyet Savcılığı’nın emri ile el kondu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın yazdığı tweetler;

1-İzmir'de hayvana canice,silahla ateş eden Kom. Yrd. hakkında, olayın öğrenilmesi üzerine derhal cezai işlem başlatılması talimatı verilmiştir

2-Emniyet görevlisinin insanlık dışı davranışı hiçbir şekilde kabul edilemezdir, gerekli her türlü kanuni cezai işlemler yapılmaktadır.

3- Köpeğe karşı atılan kurşun kendi kalbimizedir ve topluma yapılan bir saldırıdır. Her türlü gereği yapılacaktır. Silaha el konulmuştur.

4-Hayvana eziyet ve kötü muamele, emniyeti tehlikeye düşürecek şekilde ateş etmek vb konularda adli ve disiplin işlemler yapılmaktadır.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29396264.asp

https://twitter.com/ValiToprak/status/614770549533843456

Tawşi der ki; Şu an tek yürek olduk Tekirdağ ve İzmir'deki şerefsizlerin hapse atılması için dua ediyoruz, adalet istiyoruz!

SAHİBİNDEN SATILIK AZ ÇİĞNENMİŞ KEMİK

Aşağıdaki linke tıklayın, reklam ama güzel yapmışlar, video linki çalışmıyor ama;




http://www.sahibinden.com/i/sahibinden-satilik-az-cignenmis-kemik

KÖPEĞİ POMPALI TÜFEKLE VURDULAR!

EDİRNE’de, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, pompalı tüfekle bir inşaatının şantiyesindeki bekçi köpeğini acımasızca vurarak öldürdü. Yere saçılan boş fişekleri toplayan saldırgan daha sonra hiçbir şey olmamış gibi geldiği motosiklete binerek uzaklaştı. Bu anlar şantiyenin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilirken, görüntülerin internette paylaşılması üzerine olay, hayvan severlerin büyük tepkisine neden oldu.

Olay, dün kentin en işlek yerlerinden biri olan Kıyık Caddesi çıkışında meydana geldi. Sabah saatlerinde motosikleti kullanan küçük yaştaki bir çocukla yapımı süren tarıma yönelik işyeri inşaatının şantiyesi önüne gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen kişi, çuval içindeki pompalı tüfeği çıkardı. Silahlı saldırgan bekçi köpeğinin koşarak kapıya gelmesi üzerine 1 metre yüksekliğindeki tel örgülü kapının ardından gözünü kırmadan 5 el ateş etti. Yaklaşık 2 metrelik mesafeden vücuduna isabet eden saçmalar nedeniyle yere düşen ve can çekişen köpek öldü. 
FİŞEKLERİ TOPLADI

Olayın ardından yere düşen tüfeğin boş fişeklerini oldukça sakin tavırlarla toplayan saldırgan, motosiklete bindi. Motosiklet üzerinde şantiyeye doğru el, kol işareti yapıp bir şeyler söyledikten sonra küçük çocuğun sürdüğü motosikletle olay yerinden uzaklaştı. Şantiye görelileri silah sesleri üzerine polis ekiplerine haber verdi. Olay yerinede incelemelerde bulunan polis, pompalı tüfekle bekçi köpeğini öldüren saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

’ÇOK ÜZÜLDÜM’

Şantiye görevlisi Baki Akar, köpeğin muhtemelen hırsızlık için gelenlere karşı durduğu için öldürüldüğünü söyledi. İnşat içerisinde dolaştığı sırada pompalı tüfeğin sesini duyduğunu anlatan Akar, "Ben arada çalışırken, köpeğin ve tüfeğin seslerini duydum. Geldiğimde motosikletle kaçtılar, hemen polisi aradım. Gelen ekipler inceleme yaptı. Güvenlik kameralarına baktılar, orada zaten her şey görünüyor. Sanıyorum hırsızlık için gelenlere yol vermediği için öldürüldü. Çok sabık bir köpekti yabancıyı inşaata sokmazdı. Üç aydır burada ona biz bakıyoruz. Çok üzüldük o hali hala aklımdan çıkmıyor" diye konuştu. Akar, inşaat sahiplerinin de polise olayla ilgili şikayette bulunduğunu ifade etti.

FABRİKA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI: KÖPEĞİMİZ HUNHARCA ÖLDÜRÜLDÜ

Bekçi köpeğinin vahşice öldürülmesinin yer aldığı güvenlik kamerası kayıtları sosyal paylaşım sitelerine yüklendi. Üzerine ’Şantiyede bekçi köpeğimiz tanımadığımız kişilerce vuruldu. Köpeğimizi bu şekilde vuranların amacı nedir bilmiyoruz’ notu düştü. Kısa sürede yayılan ve binlerce kişi tarafından izlenen görüntülerde köpeğin vahşice öldürülmesi hayvan severlerin yoğun tepkisine neden oldu. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29390676.asp
Tawşi der ki; Başbakanın seçim posterini yırtan hemen yakalanmıştı bakalım pompalıyla bir cana kıyan bu psikopat katiller yakalanacak mı, yakalansalar da ceza ödeyip serbest mi kalacaklar, köpek afişten daha mı değersiz göreceğiz. Cumhurbaşkanı miting için 35 ili dolaşıyor peki hiç bu 35 ildeki barınakları dolaştı mı, hayvanların zavallı aç, bakımsız, ölüme terkedilmiş hallerinden haberdar mı yoksa onları gereksiz mi görüyor da haklarıyla ilgili iyileştirmeye yanaşmıyor???

SENİN DE İÇİNİ DOLDURSUNLAR, ÖZELLİKLE BEYİN KISMINI!

İçi doldurulmuş aslana gümrükte el konuldu



smi açıklanmayan bir Türk vatandaşının, Avusturya'nın başkenti Viyana'dan aldığı ve Irak'a götürmeye çalıştığı içi doldurulmuş aslana Bulgaristan'da el konuldu.

Bulgaristan gümrük yetkilileri, Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrüğünde el konulan doldurulmuş arslan için satıcı firma faturasının sunulduğunu, ancak Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) uyarınca gerekli belgelerin bulunmadığı belirtti.
Süs amacıyla içi doldurulmuş aslanı Irak'a götürmek isteyen Türk vatandaşına, Biyoçeşitlilik Yasası'na göre para cezası uygulanacağı bildirildi. Aslanın ise Doğa Bilimleri Müzesine verileceği öğrenildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29382389.asp
Tawşi der ki; İnşallah bu adamın da içini doldururlar, özellikle BEYİN kısmını!!!

GÜNÜN DOSTU


İzlanda atları

26 Haziran 2015 Cuma

GÜNÜN DOSTU


CEVAP; KÜÇÜK TAVŞAN





         Merhaba, tavşanınız çok küçük, umarım pet shoptan satın almadınız çünkü bu durumda anne sütü çok az içtiğinden bağışıklığı gelişmemiştir, hep hasta olur, kısa yaşar. Yanında 24 saat hep taze su, uzun saman, uzun kuru otu, tuz taşı, kemirme kasası olsun, günde 2 kez pelet yem verin ve asla kafeste beslemeyin. Veterinere götürüp iç parazit iğnesi yaptırın ve 3 ayda bir tekrarlayın. Poşet ve kağıdı acilen kaldırıp sığ bir çelik kap koyun, onları kemirmiş de olabilir.

25 Haziran 2015 Perşembe

YENİ OLAY; PALMİYE YAĞI İFŞASI

          



         Bloğumun ana sayfasındaki üst menüsünde yer alan PALMİYE YAĞI İFŞASI bölümünde Palmiye Yağı bulunduran tüm yerli ve ithal ürünleri ifşa edeceğim, lütfen siz de yiyecek paketlerinin, kozmetik ürünlerinin, sabunların, içeceklerin, deterjanların, şampuanların, fındık kremalarının, noodle ve makarnaların, çikolataların, bisküvileri v.b şeylerin içindekiler kısmına bakıp palmiye yağı (palm oil) bulunduruyorsa ürünün adını yorumlar kısmına lütfen yazın. 

GÜNÜN DOSTU


Glen ve Buzz'un olağanüstü hikayesi ve harika fotoğrafları için;

http://tawsim.blogspot.com.tr/2015/06/onun-gozleri-buzz.html

HAYVAN PARTİSİ MECLİSE GİRSİN!


           "Evlerde köpek, balık, kuş gibi milyonlarca hayvanın beslendiği Hollanda'da, hayvanseverler parlamentoda da temsil ediliyor. Hayvan Partisi'nin (PvdD), 150 üyeli parlamentoda 2 sandalyesi bulunuyor."

    Tawşi der ki; Bizim hayvanlarımızın nesi eksik?? 

24 Haziran 2015 Çarşamba

ONUN GÖZLERİ BUZZ



          İsmi Glen olan bu Jack Russell cinsi köpeğin iki gözü de görmüyor. Ancak çok şanslı ki kendisine rehberlik eden arkadaşı Buzz sürekli yanında. 9 yaşındaki Buzz, Glen'in 'gözü' olmuş.




Görenleri kendilerine hayran bırakan bu iki sevimli köpek aileleri tarafından terk edilmiş.



İki köpek birkaç hafta önce İngiltere'deki Hartlepool kentinde bir tünelde bulunmuş. Şimdi bir barınakta yaşayan iki dost kendilerini evlat edinecek aileyi bekliyorlar.


Barınak çalışanları, onların artık ayrılmaz bir ikili olduklarını ve iki köpeğin birlikte sahiplenilmeleri gerektiğini belirtiyor.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/96543/2/4/onun-gozleri-buzz

ALLAH DA SENİ AYAĞINDAN ASAR İNŞALLAH!

Nasıl bir dünya felaketlerin biri bitmeden yenisi başlar hem de haber Türkiye'den;

Boz ayı ağaca asılı halde bulundu




Bartın'ın Hasankadı beldesinde, ormana mantar toplamaya giden vatandaşlar, kapana yakalanarak ağaca asılı halde ölmüş bir boz ayı buldu. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, "Bu yapılan bir vahşettir. Ayıyı bu şekilde asanların cezalandırılması gerekir. Yetkililerin bu konuda değerlendirme yapıp, gerekli cezayı vermesi lazım" dedi.

Edinilen bilgilere göre olay, Bartın merkeze bağlı Hasankadı beldesindeki ormanlık alanda meydana geldi. Ormanlık alana mantar toplamaya giden vatandaşlar, kiraz ağacına tek ayağından asılı olarak duran boz ayıyı gördü. Kısa süreli paniğe kapılan vatandaşlar daha sonra kim tarafından ve neden kurulduğu belli olmayan kapana yakalanan hayvanın ölmüş olduğunu fark etti. Ölü ayıyı cep telefonuyla kaydeden vatandaşlar, daha sonra olay yerinden ayrıldı.
Olaya tepki gösteren vatandaşlar, "Bu yapılan bir vahşettir. Ayı da bir can taşıyor. Ayıyı bu şekilde asanların cezalandırılması gerekir. Söylenecek çok şey var ama yetkililerin bu konuda değerlendirme yapıp, gerekli cezayı vermesi lazım" dediler.
Yaşananları vahşet olarak niteleyen Bartın Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Hatice Şenol Dağlıoğlu da yaptığı açıklamada, "Fındık zamanı domuzlar için tuzaklar kuruluyor. Hayvan da bu tuzağa kapılmış kaç gün kaldığı belli değil. Bu köydeki insanlar için de diğer hayvanlar için de tehlikeli. Bu normalde yapılmaması gereken bir uygulama. Hayvanların hepsi bizim canımız. Onları korumakla mükellefiz. Özellikle bu fındık dönemlerinde vatandaşlarımızın bunu yapmaması lazım. İnsanlar ve hayvanlar bu dünyada hep beraber yaşamak zorundadırlar. Yaşama hakkı olan bu canlara sahip çıkmalıyız. Bu vahşeti yapanlarında en kısa zamanda yakalanıp, gerekli cezaları almasını istiyoruz. Vatandaşlar bu tür durumlarda direk Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne ulaşsınlar. En azından hayvanlar kurtulur" diye konuştu.

KURTULMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPMIŞ
Kurulan kapana yakalandıktan sonra yaklaşık 6 metre havada asılı kalan boz ayının kurtulmak için büyük çaba sarf ettiği görüldü. Ayının kurtulmak için asılı kaldığı ağacın gövdesini parçaladığı gözlemlendi. Olayı gören vatandaşlar, ayının kapana yakalandığı ayağının büyük yara almasını, kurtulmak için ayağını koparmaya çalışması olarak yorumladı. Konuyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığı öğrenildi.
BOZ AYI, NESLİ TEHLİKEDE OLAN HAYVANLAR ARASINDA
Boz ayı, Türkiye'de nesli tehlikede olan hayvan türleri arasında yer alıyor. Türkiye dışında Kıbrıs, Balkanlar, Kuzey Afrika, Sibirya ve Kuzey Amerika’da yaşayan bir ayı türü olan boz ayılar, Bursa Karacabey’de bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’ne ait tesislerde rehabilite ediliyor. Buradaki uzman veterinerler tarafından gözlemlenen ve sağlıklaştırma çalışması yapılan boz ayılar, ardından başta Uludağ Milli Parkı olmak üzere çeşitli bölgelerde vahşi doğaya bırakılıyor.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29370980.asp
Tawşi der ki; Devlet 12 yıldır hayvanlar için ne yaptı; Sokak hayvanlarına ölüm yasası çıkarmaya kalktı, 10 bin TL verene ayı ve geyik vurmak serbest, köpeğe tecavüz eden, kedileri öldüren psikopatlar sokakta geziyor, dindarlık sarayla gemiyle olmuyor, sen Allah'ın bize emaneti bu sessiz masum kullarını da koruyacaksın, oy veremiyorlar diye haklarını korumazsan onlar öbür dünyada öyle bir dile gelir ki işte ateşler içinde o zaman kalırsın! Haberde Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'ne başvurun denmiş böyle bir olayda, soruyorum; Orman ve Su İşleri'ne gidelim onlar da 10 bin TL verene ayıyı vurdutsun değil mi?? 

EVCİL HAYVAN İTHALATI DURDURULMALIDIR!



İspanyol polisi, köpek yavrularının içine sıvılaştırılmış eroin yerleştirerek ABD’ye uyuşturucu sokan Venezuelalı veterineri gözaltına aldı.

ABD tarafından yıllardır aranan 33 yaşındaki Andres Lopez Elorza, İspanya Ulusal Mahkemesi’nin iade kararının ardından, ülkenin kuzeybatısındaki Santa Comba kentinde yakalandı.
Söz konusu veterinerin Kolombiya’daki kliniğine 2005 yılında yapılan baskında, içine 3 kilogram eroin yerleştirilmiş üç köpek yavrusu bulunmuştu.
Bu köpeklerin Amerika’ya evcil hayvan olarak gönderildiği ifade ediliyor.
2013’te uyuşturucu çetesine üye olmak suçundan İspanya’da gözaltına alınan Andres L.E, bir süre sonra serbest bırakılmıştı.
İzini kaybettirmeye çalışan veterinerin, La Coruna bölgesinin Santa Comba kentinde ne ailesi ne de çocuklarıyla haberleşmeden yaşadığı belirtildi.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29362970.asp
Tawşi der ki; Bu yıllardır yapılan bir vicdansızlık, bir katliamdır! Aynısının bu zavallı hayvanlara yapan veterinere yapacaksın ama kapsülü vücudunda sıvıyla etkileşince erisin ve veteriner de zehirlenip ölsün! Ayrıca devletimiz bu yurtdışından getirilerek yapılan evcil hayvan ithalatını durdurmalıdır. Ülkemiz, pet shoplardan parayla alınıp sonra sokaklara ve barınaklara ölüme terkedilen hayvan doludur. Hayvan sahiplenmek istiyorsak önce sokaklardan ve barınaklardan ücretsizce sahiplenmeliyiz ve bir can kurtarmalıyız. Onların hayatı satılık değildir.  Tabi bunu 10.000 TL karşılığında ayı ve geyik vurulmasına izin veren T.C. devletinden istemek saçma!

LEMAN SAM ve ÇİN'DEKİ KÖPEK KATLİAMI

Leman Sam




       Çin'de köpek katliamının başladığı şu günler sanatçı Leman Sam güzel bir yazı yazmış ve tepkisini benim gibi dile getirmiş ama Hürriyet haber yapıp siyaset haberlerinde olduğu gibi milleti birbirine düşürüp ilgi çekecek ya bu yazıyı bile "Tepki çekti!" diye veriyor. Hürriyet'e yazıklar olsun, benim kendi yorumum en altta, işte Hürriyet'in yazısı ve o haber;

"Leman Sam, Çin’de yapılan "Yulin Köpek Yeme Festivali" üzerine attığı tweetle tepki çekti.

Sam Twitter'den “Çinlilerin küçük bir kısmı hariç hepsi asalak bitkiler sınıfındandır, kötü ve anormal üreyen mikroplardır, doğa onları halledecektir” diye yazdı. 
Leman Sam, yaklaşık 8 bin kişinin hayatını kaybettiği Nepal depreminin ardından da, "Nepal’de Hindu tanrıçası için yüzlerce hayvan katletmişlerdi, cezasız mı kalacaktı, bugün binlercesi öldü, tanrıçaları kabul etsin artık…" paylaşımıyla tepki çekmişti. "
http://sosyal.hurriyet.com.tr/Duvar/Haber/195785

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/96455/2/1/tum-tepkilere-ra-men-kopek-yeme-festivali-ba-lad

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/29342830.asp
Tawşi der ki; Hürriyet, asıl sen hayvan düşmanı mısın?? Tepki çeken tweet başlığı da ne demek? Haber yapmak, milleti birbirine düşürmek değildir, Leman Sam bu konuda %100 haklıdır. Ülkemiz psikopat doluyken yanlış yöntem izliyorsun, siyasetle karıştıma! (Çapulcu Sinemacı rumuzumla bunu aynı sayfaya da yazdım. Keşke herkes Leman Sam gibi tepkili ve bilinçli olsa! Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.)